Harrvägen 19, rum och kök

På första Vätterparkett

Böljor och gäss, skvätt och skvalp, krusningar och blänka. Vättern är en kvinna med humör. Och bor du så här nära kommer ni lära känna varandra väl, från loja sommardagar med kajaker och jollar, till fräsande av naturlig ilska. Här närmast vattnet tog byggföretaget JM vara på läget på absolut bästa sätt och delade med sig till många. Klokt och snyggt fångar huset alla väderlekar antingen du sitter pladask på altanen i juli, eller kurar inne i vardagsrummet med skummande vågor utanför i november. Ett vackrare stänkskydd får du leta efter.

Så pass nybyggda, så stads- och strandnära är unikt i Jönköping. Till den kloka sidan ligger låga energikostnader, rejäla och många förråds- och förvaringsutrymmen, och att underhållskostnaderna kommer vara försumbart små under lång tid. Två sovrum uppe, där ett av dem lätt platsar som parkering för dubbelsängen. Men den stora diplomatiska familjekrisen kommer uppstå om vem som ska få äran att sova nere med Vättern och väderlekarna i ständigt omformation. Visst väcker "sjöa" känslor.

Huset är byggt i suterräng med ingång och öppen carport på ovansidan mot gatan. Liggande träpanel känns som ett bra val i detta marina sammanhang; lite som ett surfhus i Newport Beach i Kalifornien. Fönstret mot den egna uteplatsen uppe ger en tredimensionell känsla, och gör att du knappast kommer drömma om hörnhuset längs ner eller upp. På taket hittar du tjärpapp som håller taket tätt i många år. Liten tomt på framsidan, något större på baksidan. Men det är inte för tomten i sig du vill bo här, utan för att dess läge. Men det har du nog redan uppfattat.

Snabbfakta
Adress Harrvägen 19
Område Huskvarna - Brunstorp
Bostadstyp Suterrängradhus i två plan
Antal rum 5.5 rum och kök
Bo & biyta 142 + 42 kvm
Tomtareal 258 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset mot sjösidan

Terrass i västerläge

Husets entrésida

"Byggföretaget som vi köpte av gjorde ett bra jobb, allting har funkat så bra. Till och med besiktningsmannen från Anticimex som nyligen var här var imponerad!"

Huvudentré

Vardagsrum

Matplats

"Du kommer ofta på dig själv med att sitta och 'tomglo' rätt ut över sjön och himlen och höjderna runt omkring."

Kök

Sovrum 1

Duschrum i entréplan

"Det är ett väldigt problemfritt boende, med minimalt underhållsbehov. Dessutom är det väldigt snålt energimässigt."

Sovrum 2

Läshörna - bibliotek

Trappan

"Där vi har läshörna och bokhyllor skulle det gå att göra ett litet arbetsrum om man behöver men vi tyckte det var synd att dela av där."

Allrum - TV-rum

Sovrum 3

Badrum i nedre plan

"Förrådet längst in carporten har vi byggt, och det ger en hel del bra förvaring där vi bland annat har cyklar och vinterdäcken till bilen."

Tvättstuga

Lekrum - träningsrum

Altan i väster

"Det finns två bryggor att bada från, men även en liten strand där barnen kan gå ner i vattnet. Vill du bada varmare så öppnar snart Brunstorpsbadet med bassänger och rutschkana."

Omgivning

Mäklaren informerar
Huset är uppfört 2011 i regi av byggföretaget JM och nuvarande ägare har bott här sedan dess.
Huset värms via en energisnål frånluftsvärmepump med återvinning som står placerad bakom draperiet i lekrummet/hobbyrummet i nedre plan. Hela det nedre planet har vattenburen golvvärme. Även badrummet i entréplan, läshörnan/biblioteket och huvudentrén har vattenburen golvvärme.
Huset är anslutet till Telias tjänster för TV och även fiberoptiskt bredband med hastighet upp till 100/100 Mbit/s finns indraget via samma operatör, så kallat Telia Triple Play. För mer information om olika TV-paket och bredbandshastigheter, besök gärna www.telia.se
Köket kommer från Vedum och samtliga maskiner från Siemens förutom köksfläkten som är tillverad av Franke.
Huset är anslutet till larm via Verisure och köparen kan överta säljarens abonnemang om så önskas. Nuvarande månadskostand för larmet är 300 kr/mån.
Säljaren har byggt ett kallförråd i anslutning till carporten genom att sätta upp väggar och en dörr, ett perfekt ställe för däckförvaring och för att stuva undan annat som inte behöver stå framme och ta plats. Väggarna är spända upp mot carporttaket och någon håltagning i asfalten har inte skett, vilket gör det enkelt att demonetera detta förråd om man hellre har en djupare carport.
Förrådsrummet som ligger i anslutning till lekrummet i nedre plan har delats av till en garderobsdel och en förrådsdel som sväljer slalomskidor, vinterkläder och annat jox. Alla garderober och hyllsystem som finns här nere medföljer huset vid ägarbytet om köparen så önskar.
I läsrummet i anslutning till vardagsrummet finns en platsbyggd bokhylla som också den medföljer huset vid köpet om så önskas.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Harrvägen 19
Område
Huskvarna - Brunstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5.5 rum och kök
Bo & biarea
142 + 42 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 258 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 43 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA