Hamngatan 7, tre rum och kök

Böljande betong-slott

Nu har du chans att ta plats på Munskjöns västsida, och kanske också dess "bästsida". I alla fall när det gäller byggkvalitet och arkitektonisk ambition. De böljande balkongerna dansar fjäderlätt runt hela huset, och ger denna lägenhet över 20 meter balkong som delvis är inglasad. Den lätta fasaden kontrasterar nästan brutalt med den råsnygga trapphallen som gör att du hellre tar trapporna upp än stänger in dig i hissen. Att betong kan vara så vackert.

Lägenheten är i nyskick och har många fina detaljer, som kalksten på hallgolvet och till de djupa fönsterbänkarna. Ljust askgolv som matchar bra med lådinsatserna i köket och de ljusa ytterdörrarna. Betongmålade väggar i vardagsrummet och betongkakel i köket. Vägghängda wc-stolar på båda toaletterna. Ja, listan kan göras lång på fina detaljer och konsekvent helhetstänk. Ett vackert boende mitt i staden som är överraskande befriat från stadspuls, även med alla fönster på vid gavel. Lite kraxande fiskmåsar hörs över sjön.

Snabbfakta
Adress Hamngatan 7
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 91 kvm
Vån & Hiss 2 av 6 (Hiss finns)
Avgift 5.057 kr/mån
Inkluderar Värme
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Det är en go stämning i huset, med blandade åldrar och hjälpsamma människor på alla sätt."

Hall

Vardagsrum

Kök

"Vi har aldrig blivit störda av något ljud, trots att vi bor mitt i stan."

Matplats

Balkong

Utsikt

"Att ha garaget rätt ner i källaren är inte så dumt, bara att ta hissen ner."

Sovrum 1

Badrum

Sovrum 2 - Kontor

"Vi är lite extra glada för den fina parken precis söder om vårt gröna hus, som kommunen sköter."

Gästtoalett

Klädkammare 1 & 2

Trapphus

Slottsrummet

"Solen finns med till frukost och återkommer sedan till eftermiddagen och stannar hela kvällen".

Omgivning

Bryggan

Garage

Mäklaren informerar
Äntligen en lägenhet till försäljning på Slottkajen. Ett hem i klassisk tidlös stil med en mycket tilltalande planlösning. Nedan följer information som kan vara bra att veta om inför ett köp:
Huset stod klart december 2014 och nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan dess. Det är en hög standard från början men säljaren har valt många extra tillval för att höja känslan lite extra. Köket är från HTH med matta vita luckor, stänkskydd i granitkeramik som är betongliknande, underlimmad diskho, tunn bänkskiva i kompaktlaminat. Några goa detaljer såsom lådinsatser i ask och soft-close på samtliga lådor och skåp. Samtliga vitvaror kommer från välkända Siemens, missa inte att diskmaskinen är integrerad.
Tvättmaskin och torktumlare är också från Siemens, precis som vitvarorna. Handdukstork är kombinerad el och vatten. För extra bra belysning finns spotlights med dimmer och även "sminkbelysning".
I båda sovrummen är det installerat måttanpassade mörkläggningsgardiner, ingår såklart i köpet.
Genomgående askgolv förutom i hallen där det ligger ett snyggt kalkstensgolv från Jämtland. Bra med förvaring i form av skjutdörrarsgarderob med inredning från Elfa.
En del av balkongen är inglasad och det är framdragen el för att kunna installera infravärme.
Föreningens fastighet är ansluten till Telias fibernät. Telia kan även förse hushållet med snabbt bredband och IP-telefoni. Besök gärna www.telia.se för mer info.
Föreningens gemensamma varmgarage når man via hissen och gatuplanet. Porten öppnas genom en fjärrkontroll inifrån bilen eller "taggen" som man tar sig in i porten med och övriga utrymmen. En plats här kostar fn. 700 kronor per månad. Intill garaget finns även ett varmt lägenhetsförråd som tillhör lägenheten.
Cykelrum finns i husets gatuplan. Där har vi även föreningens övernattningslägenhet med fyra bäddar, kök och badrum, en kostnad på 200 kronor per natt.
Observera att det är en obligatorisk avgift för bredband, TV och telefoni på 193 kronor i månaden utöver månadsavgiften.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter, kontrollerat 17/8-2017.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Hamngatan 7
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2014
Våningsplan
2 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
91 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.057 kr/mån inkl värme
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel, försäkring samt vatten har varit ca 600 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA