Hamngatan 7, tre rum och kök

Landmärke med sjörapport

Här på 5:e våningen har du kommit upp dig rejält. Upp bland hustaken och över vardagens alla måsten. De böljande balkongerna dansar fjäderlätt runt hela huset, och ger denna lägenhet mer än 40 kvadrat balkong, delvis inglasad i västerläge. Din dagliga dosis uv-strålning är lätt att injicera både tidiga mornar och hela eftermiddagen till långt in på kvällen. Utsikt över Munksjön på två håll, och över Vättern till och med i soffläge. Du kan lätt verifiera väderprognosen.

Lägenheten är i nyskick och radar upp många fina detaljer: kalksten på hallgolvet och i de djupa fönsterbänkarna. Askparketten gör dig på ljust humör både morgon och kväll och matchar bra de ljusa ytterdörrarna till trapphuset. Vägghängda wc-stolar på båda toaletterna, dubbla ugnar med många funktioner. Ja, listan kan göras lång på fina detaljer och konsekvent helhetstänk. Ett elegant boende mitt i staden som är överraskande befriat från stadspuls, även med alla glaspartier och dörrar på vid gavel. Lite kraxande fiskmåsar över sjön är lätt att tåla.

Snabbfakta
Adress Hamngatan 7
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 91 kvm
Vån & Hiss 5 av 6 (Hiss finns)
Avgift 5.300 kr/mån
Inkluderar Värme, tv & fiber 100/100 Mbit/s
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

"Från vardagsrummet sitter du till och med i soffan och ser ut över Vättern."

Huset

Entré - Hall

"När det gäller köket har vi gjort en del extra tillval. Dubbla ugnar, en hel förvaringsvägg och lite luftigare runt spisen utan skåp just där."

Kök

Matplats

"Jag vet inte hur vi skulle klara oss utan köksön när vi har mycket gäster och stora bjudningar; perfekt att duka upp buffén på."

Vardagsrum

Balkong

"Vi har målat golvet i den öppna delen av balkongen för att det ska bli mer lättstädat, och sedan lagt klinker i den inglasade delen. "

Sovrum - Arbetsrum

Lilla toaletten

Klädkammare I

"Att verkligen bo så mitt i stan, men ändå komma undan från trafiken; det är så tyst i här uppe, även med fönstren öppna."

Badrum

"När du bor så centralt är du med när det händer, du ser utelivet på bryggan och när det är något evenemang på stan."

Sängkammare

Klädkammare II

"Föreningens gästrum på entréplan är perfekt när barn och barnbarn ska sova över. Stort och bra för fyra personer, med ett litet kök."

Omgivning

Mäklaren informerar
En otroligt trevlig bostad, ljus och luftig, i en av Jönköpings mer kända landmärken kring Munksjön!
Den öppna sällskapsdelen i bostaden bestående av vardagsrum, kök och matplats, är otroligt ljus och trevlig med en fantastiskt rymd och vyer ut mot både Munksjön, Vättern och Per Brahe-gymnasiets vackra byggnader!
De nuvarande ägarna har valt att göra flera trevliga tillval i bostaden. Här finns framför allt ett påkostat kök från HTH som helt anpassats efter ägarnas behov. Den vita minimalistiska inredningen är toppad med en passande bänkskiva av vit stenkomposit med planlimmad rejäl rostfri ho, samt en induktionshäll.
Vitvarorna i köket är följande; Induktionshäll, rostfri köksfläkt, helintegrerad diskmaskin, helintegrerat kylskåp, helintegrerad frys, inbyggd varmluftsugn samt inbyggd kombinationsugn varmluft/micro med separat låda för tallriksvärmning. Samtliga vitvaror kommer från Siemens.
De vackra golven av ljus karaktäristisk ask, är även det ett smakfullt tillval av de nuvarande ägarna.
Två individuella sov- eller arbetsrum i olika storlekar finns, vilket medger en flexibel användning.
Lägenheten har balkong utanför alla sina ytterväggar! Från balkongen har man vackra vyer ut över både Vättern och Munksjön, men minst lika vackert är vyn mot Per Brahegymnasiet och den gröna Rådhusparken! Balkongen har utgångar direkt från vardagsrummet och köket och njuts i under dagen både för sol eller för svalkande skugga. En del av balkongen är inglasad och på denna sida njuter du till eftermiddags- och kvällssolen.
Lägenheten är ansluten till Telias kommunikationstjänster via fiber. Föreningen har gemensamt tecknat ett avtal för ett basutbud av tv-kanaler samt bredbandsanslutning och internettrafik 100/10 Mbit/sek.
Kostnad för varm- och kallvattensförbrukning samt hushållsel debiteras löpande månadsvis av föreningen.
I föreningens garage finns 24 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar för 700 kr/mån. Platserna fördelas enligt kösystem.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Hamngatan 7
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2014
Våningsplan
5 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
91 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.300 kr/mån värme, tv och fiber 100/100 Mbit/s
Specifikation Drift
Säljarnas kostnad för varm- och kallvatten har varit ca 350 kr/månad och kostnad för hushållsel ca 300 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA