Hallagård 10, åtta rum och kök

Odla dina lugna sidor

Här blir din längtan till landet väldigt enkel att förverkliga. Särskilt om du har stor familj, eller planerar för stor barnaskara. Vad sägs om sex-sju sovrum, och stora sociala ytor, för att inte säga enorma. Vänta tills du får se ovanvåningen, lång som en bowlingbana. Huset självt har inte mycket mer än tio år på nacken, så skicket är gott. Och stilen på huset gör att det känns både modernt och gammeldags så att det passar i den lantliga idyllen och med de äldre grannhusen i landskapet.

Huset ligger på en avstyckning från inte mindre än fyra olika markägare och nästan precis där den gamla Gripenbergsbanan gick fram med sitt smalspåriga tåg från Jönköping mot Tranåstrakten. Utsikten ut över ängarna och fälten har ett skönt inflytande på humöret, och du har hela Ölmsta-bygden framför ögonen. Kor och traktorer kommer bli vardag, och lite gödseldoft blir ett tidigt vårtecken några dagar per år. Baksidan av huset är den totala motsatsen, här tar i stället skogen vid upp över bergsknallen.

Snabbfakta
Adress Hallagård 10
Område Ölmstad
Bostadstyp 2-plansvilla med dubbelgarage
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 215 + 11 kvm
Tomtareal 1778 kvm
Byggår 2009
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Panelen på huset är sågad av de trän som stod på tomten när vi köpte den. Virket räckte i princip hela vägen runt."

Trädgården

"Trädgården var väldigt bergig från början, så vi har fyllt ut rätt ordentligt för att få en så platt och stor tomt som möjligt."

Entré

Kök

"Från köket har du koll på ungar och gäster som samlas runt omkring dig i vardagsrummet. Som väntar på något gott."

Vardagsrum

Matplats

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum på entréplan

"Jag är uppvuxen här i trakten, och vi hyrde hus tidigare, innan vi gjorde slag i saken och köpte tomten och byggde ett eget hus."

Tvättstuga - Groventré

Allrum på övre plan

Sovrum 3

Sovrum 4

"Jag har varit dagmamma i nästan 10 år och vi har egna barn dessutom, så det är ett barnvänligt hus kan jag lova."

Sovrum 5

Sovrum 6

"Skolan är bra, barnen trivs och kan gå hem själva. Här går dom ända till sjätte klass, innan högstadiet tar vid i Gränna eller inne i Huskvarna-Jönköping."

Walk-in-closet - Sovrum

Badrum på övre plan

Dubbelgarage

"Det gamla elljusspåret går precis ovanför huset, om du vill ut och motionera. Ljuset är borta, men löpslingan finns kvar."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det byggdes 2009. Nedan följer en kortare sammanfattning av info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket från 2009 kommer från Ballingslöv och har följande maskinell utrustning: spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror med undantag av diskmaskinen är av märket Husqvarna och installerades i samband med kökets färdigställande 2009. Diskmaskinen kommer från Miele och installerades 2015.
I tvättstugan finns en tvättmaskin och torktumlare av märket Electrolux. Dessa installerades 2009.
Huset kan värmas upp av såväl vedpannan (tre ackumulatortankar á 750 liter) som luft/vattenvärmepumpen, vilket ger er möjligheten att kunna påverka era driftskostnader.
Fastigheten har dubbla trekammarbrunnar samt en djupborrad brunn. Intyg från installation samt vattenanalys finns tillsammans med övriga dokument.
I hela entréplanet samt i badrummet på övre plan finns vattenburen golvvärme.
Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Braskaminen bidrar med såväl värme som hög mysfaktor. Protokoll från provtryckning och brandskyddskontroll hittar du tillsammans med övriga dokument.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Nuvarande ägare har sitt hemlarm från Länsförsäkringar. Kostnaden för detta uppgår till cirka 3.500 kr per år och möjlighet finns att köpa detta enligt överenskommelse.
Vägen till och från fastigheten sköts tillsammans med grannarna i området.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar lekstugan, hundgården och veden. För att förenkla trädgårdsskötseln följer även robotgräsklipparen med i köpet.
Ägarna informerar om att motorerna till garageportarna är ur funktion och att portarna för närvarande därför öppnas manuellt.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Hallagård 10
Område
Ölmstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
215 + 11 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1778 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 120 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA