Hagens Väg 7, sex rum och kök

Hagens hemtrevliga herresäte

Äntligen en herrgård i vettig, mysig storlek! Här välkomnar du gästerna på den pampiga trädgårdsgången, guidar dem runt i fruktträdgården och bjuder sedan upp dem på verandan som löper längs två av husets sidor. När kvällen svalnar slår ni er ner i det stora uterummet och kan sitta lugnt och länge medan ungarna busar på övervåningen. Det är där husets tre sovrum ligger, och det privata badrummet. På nedre plan har 1930-talets planlösning fått ett modernare snitt. Lagom många väggar har plockats bort, så att de tidigare små rummen nu bildar en skön social helhet. Hall, kök, matsal och vardagsrum håller samman och bjuder in till såväl långkok som långbord och fredagsmys. Hela huset är i toppskick och renoverat med respekt för dess ålder. Ståndsmässigt placerat längst upp på den stora tomten, på ett av Hovslätts bästa barnfamiljslägen, precis vid skolan. Välkommen till Hökhults hage!

Snabbfakta
Adress Hagens Väg 7
Område Hovslätt
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 106 + 56 kvm
Tomtareal 1613 kvm
Byggår 1934
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"De som flyttar in får verkligen ett helt igenom nyrenoverat hus."

Hall

Kök

"Vi valde en tidsenlig stil som ändå känns modern. Och jag har aldrig haft ett mer trivsamt kök!"

Matrum

"Vi har en stor familj och det funkar jättebra att duka till 30 personer här när alla kommer."

Vardagsrum

"På vintern är det mysigt att tända en brasa i kaminen. Den ger riktigt bra värme"

Uterum och altan

Sovrum 1

"Barnen leker och lär sig cykla på skolgården rakt över gatan. Det är perfekt!"

Sovrum 2

Balkong

"Det är ett varmt och mysigt hus. Alla som kommer hit brukar säga att det är charmigt och hemtrevligt."

Badrum

Sovrum 3

Trapphus och hall i källare

Badrum i källare

Tvättavdelning och bastu

Klädkammare eller gästrum

"Huset står en bra bit från vägen, och häcken runtom gör att man känner sig skyddad."

Trädgård

Omgivning

"Vi cyklar ofta in till jobbet i stan. Det tar bara en kvart och är cykelväg hela vägen."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2014 fick Asplunds Bygg uppdraget att till stora delar helrenovera huset. Den genomgripande renoveringen omfattades då bland annat av; ny takkupa, förstärkning av takstolar, ny råspont samt utbyggnad av takfot med tillhörande ventilation. Falsat plåttak, nya hängrännor och stuprör samt inklädnad av nya vindskivor samt inklädnad av skorsten. Tilläggsisolering av vind samt montering av ny taklucka med stege. Total elsanering med nydragen el i hela huset samt ny elcentral. Helrenovering av kök med interiör från välkända Marbodal. Köksbänkskiva i kvartskomposit samt vitvraror från Miele. Enstavigt parkettgolv från Kährs på entré- och övre plan samt Borghamskalksten i hall. Vattenburen golvvärme i hall, kök och matrum. Omgipsning av väggar och tak i båda boendeplanen. Montering av nya innerdörrar och lister. Renovering av balkong och entré. Omläggning av tak på uterummet. Handledare i trappor. Utebelysning. Kamin från Contura. Fyra nya takfönster. Montering av nya fönsterbrädor i båda boendeplanen. Termostatbyte på samtliga radiatorer.
Andra utförda renoveringar utförda av fackmän samt av nuvarande ägare är; byte av samtliga fönster samt byte av ytterdörr. Installation av Husqvarna Automower. Blästring och lackering av radiatorer. Målning av hus och förrådshus. Renovering av trappor. Ny lekstuga. Påfyllnad av grus på biluppfart. Renovering av källare. Nya garderober. Målning av sockel, staket och uterum. Plantering av Avenbokshäck.
Tidigare ägare renoverade under perioden 2005-2009 bland annat följande delar; glidgjutning av murstock. Nytt värmesystem med jordvärme. Dränering av källare med Isodrän. Byte av avloppsledning samt inkommande vatten. Byggnation av uterum och altan. Byggnation av badrum i källare samt på övre plan. Renovering tvättstuga.
I huset finns ett larm som nuvarande ägare abonnerar från Verisure. Önskar köparen överta larmet finns den möjligheten till en kostnad om ca 450 kronor per månad.
Braskaminen som är installerad i vardagsrummet är godkänd att elda i och provtrycktes i samband med installationen 2014.
Tre jordfelsbrytare finns installerade i huset.
I hall, kök, matrum, båda badrummen samt tvättavdelning finns vattenburen golvvärme som är kopplad till husets jordvärmepump.
Idag har ägarna en ADSL-uppkoppling som fungerar mycket bra. Hastigheten uppgår till ca 60 mbit/s. Fiber från Wetternet finns framdraget till tomtgräns om köparen önskar installera detta själv. Läs gärna mer på wetternet.se för mer information. Nätverksuttag finns i alla fyra sovrummen samt i matrummet. Nätverksskåp med patchpanel finns vid elcentralen.
I köpet ingår utan extra ersättning; Husqvarna Automower 230 ac, samtliga garderober, stege samt lekstuga.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Hagens Väg 7
Område
Hovslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
106 + 56 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1613 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
54 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 19/6
KARTA