Gullringen 6, sju rum och kök

Petnoggrant vitaminpiller

Aldrig har väl 70-talet varit snyggare än här. En finkalibrerade renovering har tagit den fina box-funkisen till en ny nivå. Ett nytt millennium. Och det gäller både till det yttre och inre. Mexiteglet har fått sällskap av en slät träpanel med en fin anstrykning av järnvitriol som håller den naturligt grånad. Balkongräcket i samma fason. Innandömet är lika sparsmakat och konsekvent uppdaterat. Med några gyllene snitt i planlösningen har luftrummet vaknat och siktlinjerna blivit mer stringenta.

Säga vad man vill men villorna från denna tiden är de mest praktiska som byggts, både för människor och lösöre. Här har du 3-4 sovrum som det ser ut i dag och sällskapliga ytor så det räcker både uppe och nere. Lägg sen till biytorna i entréplanets inre så har du ett komplett boende som gör dig redo att samla barn och prylar i det oändliga. Här tar det ett tag innan det tar stopp. Huset har fått ny fönster i princip runt om, och taket är omlagt. Men en detalj från ursprunget har sparats i allt det nya, de tidstypiska gabondörrarna.

Snabbfakta
Adress Gullringen 6
Område Barnarp
Bostadstyp Suterränghus
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 186 + 42 kvm
Tomtareal 863 kvm
Byggår 1970
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi ville förnya fasaden varsamt, men göra den lite mer nutida. Vill man se hur det såg ut från början finns fler hus av samma typ på gatan."

Entré

Arbetsrum - Sovrum

Gästtoalett

"Det första vi tog beslut om var att konvertera huset från direktverkande el till vattenburen värme som värmepumpen ger."

Tvättstuga - Förråd

Garage - Groventré

Inte så mycket att orda om. Plats för en bil om du inte låter prylarna flyta ut över golvet, utan håller dem i strikt tukt och förmaning utmed väggarna. Plats för en snickarbänk och verktygen snyggt på väggen är det definitivt. Gamla portarna har klarat tidens tand väl, indragna under balkongen som de är.

Genom garaget och in i källaren har du en groventré som kan komma till pass med både små barn och stora hundar. Faktiskt det enda rum som nuvarande ägare inte gjort några stora förändringar i. Bastun finns kvar, liksom duschen. Kanske läge för dig som nästa ägare att ta ett beslut. Renodlad ingång, eller ett extra badrum. Är bastu lika livsavgörande som på 70-talet?

"Det är en trevlig gata att bo på, lugnt med återvändsgata, och den gröna dungen i backen utanför, som blir pulkabacke till vintern."

Allrum

Sängkammare

Sovrum 1

"På ovanvåningen har det hänt mest. Det var väggar överallt som täppte igen, det ville vi ändra på. Men sovrummen är helt orörda i den änden av huset."

Sovrum 2

Badrum

Vardagsrum

"Vi har gjort mycket själva av renoveringen men självklart lämnat el och vvs till hantverkare som har alla certifikat."

Matplats

Kök

"Vi kände att vi vill behålla något av ursprunget, och vi gillade värmen i innerdörrarna, så dom är kvar nästan allihopa."

Uteplats baksida

Balkong

"Trädgården var helt igenvuxen när vi flyttade in, så vi har gjort en hel del även ute. Men äppelträden är kvar, och en del annat gott."

Trädgård

Omgivningar

"Det finns en samfällighet i området som gör mycket för området, bland annat är det på gång med nya fotbollsmål till planen."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Ägarna startade en mycket omfattande renovering av bostaden 2014. Nedan beskrivs de stora dragen denna modernisering av bostaden. Redan 2013 fick dock taket ny papp, utfört av Johansson Tak & Måleri. Bra att börja i rätt ände!
Uppvärmningssystemet konverterades i huset från direktverkande el, till bergvärme med en värmepump från IVT. Helkonverteringen innebär att samtlig rördragning i systemet är nytt med nya radiatorer. Ägarna anlitade Perssons Rör & Värme AB att utföra jobbet, kvalitetsdokument finns.
Golvvärme, elburen, finns i badrum och entréhall.
Persons Rör bytte samma år även de stående avloppsstammarna samt stammar i bjälklaget i huset.
El & Maskinteknik (EMT) i Jönköping bytte samtlig el i huset. Eldragning samt elcentral med jordfelbrytare är nya. Några uttag och kopplingsdosor som fortfarande inte är bytta, kommer kommer att bytas före övertagandet av huset.
Badrummet på övre plan totalrenoverades också 2014. Jobbet gjordes av Falk och Edberg. Kvalitetsdokument finns.
Ett nytt kök från HTH sattes in. Vitvarorna är följande; Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, kyl och helintegrerad diskmaskin, samtliga Siemens från 2014. Köksfläkt från samma år kommer från Thermex. Montörer från HTH utförde.
Frys från AEG finns i förrådet på entréplan. Tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan kommer från Siemens 2018.
Fönstren på övre plan byttes. Lågenergifönster från Lysekilsfönster sattes in för att ge huset ett modernare uttryck.
2017 utfördes ytterligare ett stilistisk grepp på bostaden då delar av fasaden kläddes med träpanel behandlad med järnvitriol. Balkongen fick också nytt räcke. I samband med detta byttes även hängrännor och stuprör på huset.
Bostadens invändiga ytskikt, dvs golv, väggar och tak, är löpande bytta och/eller renoverade från 2014 och framåt.
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät. Uppkopplingsmöjlighet upp till 1GB, läs gärna mer på www.telia.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Gullringen 6
Område
Barnarp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
186 + 42 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 863 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 55 kWh/m2 och år
Tillträde
Ca 1 februari 2021
KARTA