Grottvägen 7, sex rum och kök

Modig modernism i Bankeryd

Hur märkvärdigt kan det bli, med tegel, glas och träpaneler? Alldeles underbart märkvärdigt visar det sig här på Grottvägen i Bankeryd. Bara man väljer materialen med omsorg, komponerar med finess, och bevarar med vördnad. Inte större än grannhusen, men med en helt annan aura om du bromsar in och tittar på detaljerna.

Det handslagna teglet gör fasaden till ett konstverk, och fönstren är placerade med tanke och fint tempo både uppe och nere. Inga takutsprång, inga stuprännor; finlirad detaljstyrning som ger en fingervisning om vad som väntar på insidan. Detta är ett hus som är innerligt älskat av sina nuvarande ägare. De såg kvaliteten när de själva letade hus, förstod tanken med alla detaljer, och att dessa bara blir vackrare med åren.

Här är tack och lov många vackra detaljer original, men kök och badrum har fått uppdateringar för att klara moderna krav på tätskikt och en stor familjs vardagsliv. Köksluckor och lådor är original, fast alla fronter har fått sig en varsam omlackering. Kranarna på toaletterna är tidsenliga och kommer från danska Damixa. Viktiga saker som yttertak, fönster, ventilationsanläggning och bergvärme är nybytta, så nästa ägare behöver inte tänka på detta utan kan fokusera på insidan istället.

Snabbfakta
Adress Grottvägen 7
Område Bankeryd
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 168 + 53 kvm
Tomtareal 729 kvm
Byggår 1974
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré och trappan

Vardagsrum

"Detta är inget renoveringsobjekt, se det som en kärleksförklaring. En relation att vårda."

Kök

Matplats

Bibliotek - Sovrum 1

Uteplats i söder

"Vår- och sommar står ofta de stora skjutdörrarna öppna, vardagsrummet flyter ihop med uteplatsen i söder och allting blir en enda stor social yta."

Sovrum 2

Wc

Dressingroom - badrum

"När du funderar på eventuell förnyelse, ska du inte först och främst tänka på vad du gillar själv, utan vad som passar med husets ålder och konsekventa stil."

Balkong

Sovrum 3

Duschrum i entréplan

"Tonåringarna har sitt egna våningsplan, och för några år sedan lät vi helrenovera duschrummet här nere, så nu får vi ha badrummet uppe helt i fred."

TV-rum - Allrum

Sovrum 4

Tvättstuga

"På husets västra sida finns ytterligare en entré där det tydligen en gång i tiden fanns en tanke att göra en uthyrningsdel."

Groventré

Övriga utrymmen

Trädgård

"Trädgården hänger vi mycket i, och växthuset är en investering vi verkligen inte ångrat. Här blir varmt tidigt på säsongen, fint för både tomatplantor och människor."

Garage och uppfart

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2001. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
2002 installerades bergvärme, och 2017 installerades en ny bergvärmepump från Thermia (entreprenör: Bankeryd Rör).
2004 renoverades badrum och gäst-WC i övre plan (entreprenör: TBAB).
2007 gjordes en lättare renovering i köket (Oscars Byggtjänst), och vitvarorna är löpande utbytta under årens lopp; spis och ugn (2002) och diskmaskin, kyl och frys (2016).
2008 lades taket på garaget om då det läckte. Fläckarna i garagets innertak härstammar från den tiden.
2010 byttes en del fönster, och övriga fönster fick nya isolerglaskassetter installerade (entreprenör: Nilssons Glas).
2012 byttes tvättmaskinen i tvättstugan.
2013 sattes nya lås in i husets ytterdörrar.
2014 helrenoverades duschrummet i entréplan med nya våtspärrar, nytt kakel och klinkergolv med golvvärme (entreprenör: Oscars Byggtjänst).
2015 byttes husets ventilationsanläggning ut mot en nyare FTX-anläggning (mekanisk till-/frånluft med återvinning).
2017 lades yttertaket om i sin helhet. De gamla eternitpannorna togs bort och ett nytt undertak av råspont lades med ny takpapp och till slut ett bandtäckt plåttak. Husets stuprör besiktigades i samband med takbytet.
Växthusets på baksida i söder följer med vid ägarbytet, men hundgården som står här på baksidan kommer monteras ned och flytta med ägarna.
Fiberoptiskt bredband via Jönköping Energi finns i området och det går att ansluta huset om så önskas. För mer information, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Grottvägen 7
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
168 + 53 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 729 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 63 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA