Gröna Gatan 8, fyra rum och kök

Funkispärla högst upp i huset

Gavel, gavel på väggen där, säg oss vilken som vackrast är? Fönster i tre väderstreck, två stora sovrum och en balkong som påpassligt badar i sol från strax efter lunch och alla timmar till den slocknar över Bymarken. Högst upp i huset innebär att du kan låta blicken gå på stadsvandring över hustaken, och vidare upp över höjderna runt stan. En lägenhet med helt egen personligheten.

Köket pietetsfullt renoverat för att göra det gamla originalköket fräscht igen. Charmfaktorn lika hög som finishen på de helt nygjorda luckorna och lådorna. Mellan matsal och vardagsrum har en bra bit av väggen fallit till föga för kofoten. På så vis öppnar sig volymen inne rejält. Gamla parkettgolven i fint skick och samsas med gamla element och fönsterbänkar i kalksten.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 8
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 84.5 kvm
Vån & Hiss 6 av 6 (Hiss finns)
Avgift 4.737 kr/mån
Inkluderar Inkl värme, vatten, TV & bredband
Pris 2.600.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Jag letade i många år efter en lägenhet som denna; med ljuset på gaveln, fönster i tre riktningar, och så utsikten upp över höjderna."

Vardagsrum

Balkong

Tv-rum - Sovrum 3

"Jag hade en väldigt duktig snickare som gjorde nya luckor och lådor till kökets gamla stommar."

Kök

"Det är en härlig känsla att bara titta ut i ett fönster och spana över stan och höjderna runt om stan. Gräshagen, Ekhagen, Mariebo och Bymarken."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Föreningens tvättstugor är helt nyrenoverade med nya maskiner, men jag har uttag och avlopp för tvättmaskin i badrummet."

Badrum

Toalett

"Föreningen ser om sitt hus bra och är nästan skuldfri. Ett byte av entrépartier till mer ursprungliga är på gång. Stammar och ventilation är åtgärdade."

Huset

Föreningens innergård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2011. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Nuvarande ägare har låtit en målare se över alla tak, väggar och lister med ny färg och tapeter. I samtliga rum finns solskyddsrullgardiner som ingår i köpet. Garderoberna i sovrummet är nymålade och inredda med Elfa-system, nya skjutdörrar och ovanför dörrarna finns belysning.
Gästtoaletten som nås från hallen är delvis renoverad med ny badrumsinredning och skåpen är platsbyggda.
Till lägenheten följer det ett förråd om cirka fem kvadratmeter som är beläget i källaren. I källaren finns även en gemensam tvättstuga med tork- och mangelrum. Nya tvättmaskiner från 2019.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften.
Från balkongen mot innergården kan du njuta av eftermiddag- och kvällssolen från cirka klockan 15 tills den går ned cirka klockan 20.
All skötsel av grönytor och trapphus handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 8
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957-1959
Våningsplan
6 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
84.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
132 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.737 kr/mån Inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
2.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 140 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Nej
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Kronan

HSB Brf Kronan äger fastigheterna Jönköping Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 215 bostadsrättslägenheter samt några lokaler, två i bostadsrättsform och två i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen. På fastigheten finns tre bostadshus med nio uppgångar, och adresserna är: Gröna Gatan 4, 6, 8 samt Kungsgatan 13, 15, 17, 19, 21 och 23.

Föreningens fastigheter anses vara i gott skick med följande större renoveringar under senare år; fönsterbyte 1996, stamrenovering 2006, nytt yttertak 2008, balkongrenovering 2010, nyrenoverad tvättstuga 2013 samt fasadlagning 2017.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag. Tvättstugor hålls tillgängliga för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Under 2013 renoverade och utökade föreningen sina parkeringsplatser som idag omfattar 55 platser, till dessa är det i dagsläget kö så tänk som köpare på att så snart som möjligt sätta upp er i kösystemet om ni är intresserade av en parkering. På gatorna runt omkring går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun.

Ekonomin i föreningen är mycket god. Föreningen hade vid årsskiftet 2019/2020 långfristiga lån som uppgick till cirka 9,6 miljoner kronor. Detta innebär en belåningsgrad om mycket låga 739 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns även till fiberoptik via Bredbandsbolaget.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Andel i föreningen
0.55319 %
Andel av årsavgift
0.55319 %
Lägenhetsnummer
8-2016-1-17-2
DOKUMENT
KARTA