Gröna Gatan 4, två rum och kök

Balkongbäst i populära Kronan

Redan nu gläntar vi lite på dörren till ett fint hem som vi lärt känna under försommaren. Hör av dig till info@vastanhem.se så återkopplar vi med mer info till dig i början av augusti.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 4
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 50.5 kvm
Vån & Hiss 4 av 6 (Hiss finns)
Avgift 2.896 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

24 dagar


Visning 11 augusti
Öppen visning. Välkomna!


Samt 12 augusti
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 4
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
50.5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.896 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Kronan

HSB Brf Kronan äger fastigheterna Jönköping Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 214 bostadsrättslägenheter samt några lokaler, en i bostadsrättsform och en handfull i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningens fastigheter anses vara i gott skick med följande större renoveringar under senare år; fönsterbyte 1996, stamrenovering 2006, nytt yttertak 2008 samt nyrenoverade tvättstugor.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag. Tvättstugor hålls tillgängliga för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Under 2013 renoverade och utökade föreningen sina parkeringsplatser som idag omfattar 55 platser, till dessa är det i dagsläget kö så tänk som köpare på att så snart som möjligt sätta upp er i kösystemet om ni är intresserade av en parkering. På gatorna runt omkring går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun, kostnad för detta är f.n. ca 500 kronor per månad.

Ekonomin i föreningen är mycket god. HSB Kronan följer en amorteringsplan och betalar av 670.000 kr/år på sina långfristiga lån som 2017 uppgick till totalt 10,8 miljoner kronor. Den yttre underhållsfonden uppgick vid det senaste årsskiftet till 6,4 miljoner kronor.

Basutbud av kabel-TV ingår i månadsavgifterna. Bredband finns också att tillgå, antingen via Com Hem, eller via nyinstallerad fiberoptik via Bredbandsbolaget.

Föreningen har ett övernattningsrum som medlemmarna får hyra mot en mindre kostnad.
Andel i föreningen
0 %
Lägenhetsnummer
8-2016-1-50-4
DOKUMENT
KARTA