Gröna gatan 32A, två rum och kök

Frispark mot grönskan

Torpa har sin gröna sida på västra sidan av Klostergatan, och det är nog ingen slump att gatan heter Gröna gatan. För i dessa kvarter ner mot Friaredalen har du plötsligt mer luft mellan husen, mer trädgård, mer gräs och mer grönt. Och från denna lägenhet har du faktiskt också en rak siktlinje genom lägenheten, ut över balkongräcket och rätt ner i helt klorofyllgröna Friaredalen.

Lägenheten friar också både till förnuft och känsla. Kök och badrum väl i ordning, och matplatsen överraskande stor och härligt omfamnad av köket. Här är det lätt att bli sittande i timtal med dina kompisar, även om mjuka soffan lockar inifrån vardagsrummet. Parkettgolvet och grönspräckliga fönsterbänkar i så kallad Kolmårdsmarmor är två gamla detaljer som tack och lov är bevarade. Liksom hela trapphuset förstås.

Snabbfakta
Adress Gröna gatan 32A
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 57 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.734 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Vi är väldigt nöjda med vårt kök, och att vi kan sitta så många runt bordet. Åtta personer är inga problem utan att det blir trångt."

Matplats

"När du lagar mat har du allt du behöver runt omkring dig, du behöver aldrig gå mer än ett steg, så når du lådor och skåp."

Badrum

"Vi hade egen tvättmaskin precis i början, men tog bort den. Föreningens tvättstuga ligger i vår källare, och den är tipp topp. Dessutom fick vi mer plats i badrummet."

Vardagsrum

"Parkettgolvet i vardagsrummet och sängkammaren har så kallad holländsk läggning; fint mönster som är ganska ovanligt."

Balkong i väster

"På balkongen är det verklig bakgårdskänsla och vi har fri sikt ner till Friaredalen."

Sovrum

Huset och gården

"Det nya franska caféet är bara hur mysigt som helst. Vi går gärna i alla Torpas småbutiker, du behöver oftast inte gå in till stan."

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket som renoverades av föregående ägare under 2013 har följande maskinell utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Samtliga vitvaror kommer från IKEA och installerades i samband med att köket renoverades 2013.
Badrummet renoverades under 2012 på uppdrag av föregående ägare. Arbetet utfördes utav Badhuset i Jönköping AB. Våtrumsintyg finns bifogat under "dokument". I badrummet finns elburen golvvärme.
Badrummet är förberett för tvättmaskin men samtidigt ligger närmaste tvättstuga i källaren, så det är mycket smidigt att komma intill här när man bokat tvättid.
Nuvarande ägare har målat om sovrum och vardagsrummet under 2017. Köket målades sedan om under 2018.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Bredband från Comhem (100/100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften tillsammans med värme, vatten och ett grundutbud av TV-kanaler från Com Hem.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket. Solen går sedan ner vid vardagsrummet och sovrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddag- och kvällssolen tills den försvinner bakom träden på berget ovanför Stadsparken.
Till bostaden följer ett stort vindsförråd (cirka 8,5 kvadratmeter) som ligger en trappa upp från lägenheten samt ett lite mindre källarförråd (cirka 2 kvadratmeter).
Föreningens försäkring omfattar även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter vilket innebär att detta inte behöver bekostas av dig som boende i föreningen.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Parkering på omkringliggande gator sker genom så kallad boendeparkering via Jönköpings Kommun. Man beställer ett parkeringsbevis som är knutet till ditt registreringsnummer och får parkera på hela söder med detta. Kostnaden för detta är för närvarande 660 kr per kvartal.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 15/1 2019.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gröna gatan 32A
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1945
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
57 kvm (föreningens information)
Energideklaration
139 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.734 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 210 kronor per månad och för försäkring 85 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA