Gröna gatan 18, tre rum och kök

Sköna utsikter från 60-talet

På skön utsiktshöjd mitt i stan ligger en äkta retropärla. Tre rum och kök med både kök och parkett i original. Välkommen till 1963!

Vi tar ett rejält och härligt kliv tillbaka i tiden när vi kliver över tröskeln i hallen. Huset är nybyggt och familjen med pappa, mamma och 8-åriga Lisa har precis flyttat in. De har valt moderna vävtapeter i alla rum och redan fyllt balkonglådorna med blommor. I köket spelar radion Trio me’ Bumba och i kylskåpet väntar de förberedda landgångarna med skinka och syltlök. Men innan lunchen tar vi rundtur i lägenheten. Praktiskt nog går det att gå runt, från hallen till köket, genom lilla sovrummet till vardagsrummet och ut i hallen igen. Det större sovrummet ligger för sig självt, bekvämt nära badrummet. Vi stannar till i vardagsrummet, kollar in den nya teven och beundrar parketten, lagd i s.k. holländskt förband på sandbädd som sig bör. ”Visst blev det snyggt?” Och allt detta (minus innehållet i kylskåpet) finns fortfarande kvar! Nu är det din tur att ta livet vidare här på fjärde våningen.

Snabbfakta
Adress Gröna gatan 18
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 70.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 9 (Hiss finns)
Avgift 3.997 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Det är härligt att 60-talscharmen finns kvar. Det går ju att köpa nytt i samma stil också om man vill."

Vardagsrum

"Här har det varit många middagar och tillställningar. Så många glada minnen!"

Sovrum 1

Sovrum 2

"När jag var liten fick jag låna pappas kikare, så att jag kunde se om kompisarna spelade hockey eller bandy på rinken nere i parken."

Badrum

Balkong

"Det är lätt att slappna av här, kanske för att det känns så privat."

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanställning över info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Föreningen är ansluten till Telenors fibernät. Bredband (250/250), ett grundutbud av tv-kanaler samt IP-telefoni ingår från och med den 1/5 2020 i månadsavgiften.
Tvättstugan ligger i källarplanet i samma hus. Den hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 07:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på tre tvättpass. I tvättstugan finns fyra tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp. I källarplanet finns även ett cykelrum samt hobbyrum.
Till lägenheten hör det två förråd som även dessa ligger i husets källare.
I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5. Månadsavgiften är 200 kr/mån för en utomhusplats (150 kr/mån för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330 kr/mån för en garageplats.
Föreningen genomförde under 2016 och 2017 en genomgripande renovering av föreningens fastighet. Renoveringen omfattades i huvudsak av ny tilläggsisolerad fasad, fönsterbyte samt renovering och inglasning av balkonger. Under 2018 byttes dessutom alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar från "Daloc".
På innergården finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper och planteringar som föreningen just nu håller på att uppgradera och förfina. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag.
Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens ordförande 16/4 2020)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gröna gatan 18
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Våningsplan
5 av 9 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
70.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.997 kr/mån inkl värme, vatten, bredband & tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 275 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA