Gröna Gatan 18, tre rum och kök

Höj dig över mängden

Söder, Torpa, Kristinedal - kalla det vad du vill. Här lyfter du ditt boende högt över namnfrågan. På sjunde våningen kan du välja att lämna det mesta som gnager och tynger på marknivå. Med lite perspektiv på tillvaron så blir det viktiga viktigare, och det futtiga tonar bort. Här spanar du bort mot Bondberget, Strömsbergsskogen och Skinnersdal. Du följer exakt hur solens uppgång flyttar sig med årstidsväxlingen. Vår och sommar har du solen in genom köksfönstret redan tidiga mornar, sen flyttar den sig allt längre söderut på hösten, och upplevs då bäst från vardagsrummet.

Lägenheten är i utmärkt skick och renoverad av nuvarande ägare på senare år, där ingenting har lämnats åt slumpen. Badrum, kök, samt alla golv och väggar har fått en släng av förtrollningen. Tre rum och kök gör det till en bra lägenhet för två vuxna, med eller utan barn. 25 år eller 65 år spelar ingen roll, du kommer gilla att titta långt bort, samtidigt som insynen är minimal. Och Gröna Gatan gör faktiskt fyrfaldigt skäl för namnet, tack vare Idas park, Friaredalen, den egna innergården och Stadsparken som du har nära till hands.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 18
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 7 av 8 (Hiss finns)
Avgift 3.840 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
Pris 2.300.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 28 april kl. 11:30 - 12:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 29 april kl. 18:30 - 19:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Lägenheten är verkligen totalrenoverad in i det minsta, men rumsindelningen har inte ändrats. Och utvändigt är nu hela fasaden klar också."

Kök

"Köket är så härligt, speciellt tidiga mornar under vår och sommar, när solen vaknar över taken och tittar in genom fönstret."

Matplats

Vardagsrum

Inglasad balkong

"Jag är Torpa-tjej, och har alltid gillat att bo i dessa kvarter, med de gröna parkerna, butikerna och så nära till det mesta."

Sovrum 1

Badrum

"Många har rivit väggen mellan det lilla sovrummet och matplatsen, men jag gillar att ha passagen samt det extra utrymmet."

Sovrum 2 - Kontor

Föreningen

"Det märks att detta är ett hus där folk bryr sig och är måna om såväl sitt sitt hus som förening. Jag har själv varit med i styrelsen."

Föreningens innergård

"På vår egen innergård är det alltid liv på sommaren. Folk grillar, solar, leker och umgås. Sen har du både Idas park och Friaredalen nära intill."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Lägenheten har totalrenoverats under 2017 med nymålade väggar nya genomgående golv, nya innerdörrar samt nybyggd skjutdörrsgarderob i hallen.
Köket från 2017 kommer från IKEA och renoverades av Anro Bygg AB. Här följande maskinell utrustning: Induktionshäll (IKEA), ugn (Whirlpool), mikrovågsugn (Whirlpool), spisfläkt (IKEA), diskmaskin (Electrolux), kyl (Whirlpool) och frys (Whirlpool). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2017.
Badrummet renoverades på uppdrag av nuvarande ägare 2017 och arbetet utfördes av Härenstams EL & VVS AB. Kvalitetsintyg bifogas ihop med övriga dokument. I badrummet finns även en tvättmaskin (Electrolux) från 2016.
Till lägenheten hör ett förråd som du hittar i källaren. Detta är cirka fem kvadratmeter stort.
Tvättstugan ligger i källarplanet i samma hus. Den hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 07:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på tre tvättpass. I tvättstugan finns fyra tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp. I källarplanet finns även ett cykelrum samt hobbyrum.
Föreningen är ansluten till Bredbandsbolagets fibernät och tillhandahåller tv-anslutning via Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Det finns 128 stycken garageplatser och 50 stycken parkeringsplatser där tilldelning sker genom kösystem.
Föreningen genomförde under 2016 och 2017 en genomgripande renovering av föreningens fastighet. Renoveringen omfattades i huvudsak av ny tilläggsisolerad fasad, fönsterbyte samt renovering och inglasning av balkonger. Under 2018 byttes dessutom alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar från "Daloc".
Trappstädning ombesörjs av HSB.
Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens styrelse 16/4 - 19)
När nuvarande ägare flyttar lämnar hon kvar bokhyllesystemet i sovrum 2 samt hatthyllan i hallen. Skohyllan i walk-in-closet ingår ej i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 18
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Våningsplan
7 av 8 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.840 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Pris
2.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Karl

HSB Brf Karl äger fastigheten Karl 8 som bebyggdes år 1963. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 156 bostadsrättslägenheter samt en lokal med hyresrätt. På fastigheten finns tre bostadshus med sex uppgångar, och adresserna är: Gröna Gatan 10,12,14,16 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Föreningen har även 128 stycken garageplatser och 50 stycken parkeringsplatser, dit det är separat kö.

Under 2017 har fasadrenovering, balkongrenovering och fönsterbyte genomförts. Under 2018 byttes även samtliga entrédörrar till lägenheterna. Andra större underhållsåtgärder föreningen gjort de senaste åren är bland annat; passagesystem med taggar, nya ytskikt och maskiner i tvättstugorna, gårdsmiljö, närvarostyrd belysning, stamrenovering, ventilationsarbeten etc.

Ekonomin i föreningen är extremt solid med en fastighet i mycket gott skick! Under åren 2015 och 2016 var föreningen helt utan banklån vilket är mycket ovanligt. Vid årsskiftet 2017/2018 fanns en bankskuld om låga 2.549 kronor per kvadratmeter/bostadsyta vilket är att betrakta som lågt. Nuvarande banklån togs för att kunna finansiera renoveringen som beskrivs här ovan.

Föreningen är ansluten till Bredbandsbolagets fibernät och tillhandahåller tv-anslutning via Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

På innergården finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper och planteringar. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag.

Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens styrelse 2019-04-16).

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5.
Månadsavgiften är 200 kr/mån för en utomhusplats (150 kr/mån för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330 kr/mån för en garageplats.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
0.77561 %
Andel av årsavgift
0.77561 %
Lägenhetsnummer
8-2022-1-69-3
DOKUMENT
KARTA