Gröna Gatan 18, tre rum och kök

Höj dig över mängden

Söder, Torpa, Kristinedal - kalla det vad du vill. Här lyfter du ditt boende högt över namnfrågan. På sjunde våningen kan du välja att lämna det mesta som gnager och tynger på marknivå. Med lite perspektiv på tillvaron så blir det viktiga viktigare, och det futtiga tonar bort. Här spanar du bort mot Bondberget, Strömsbergsskogen och Skinnersdal. Du följer exakt hur solens uppgång flyttar sig med årstidsväxlingen. Vår och sommar har du solen in genom köksfönstret redan tidiga mornar, sen flyttar den sig allt längre söderut på hösten, och upplevs då bäst från vardagsrummet.

Lägenheten är i utmärkt skick och renoverad av nuvarande ägare på senare år, där ingenting har lämnats åt slumpen. Badrum, kök, samt alla golv och väggar har fått en släng av förtrollningen. Tre rum och kök gör det till en bra lägenhet för två vuxna, med eller utan barn. 25 år eller 65 år spelar ingen roll, du kommer gilla att titta långt bort, samtidigt som insynen är minimal. Och Gröna Gatan gör faktiskt fyrfaldigt skäl för namnet, tack vare Idas park, Friaredalen, den egna innergården och Stadsparken som du har nära till hands.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 18
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 7 av 8 (Hiss finns)
Avgift 3.840 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Lägenheten är verkligen totalrenoverad in i det minsta, men rumsindelningen har inte ändrats. Och utvändigt är nu hela fasaden klar också."

Kök

"Köket är så härligt, speciellt tidiga mornar under vår och sommar, när solen vaknar över taken och tittar in genom fönstret."

Matplats

Vardagsrum

Inglasad balkong

"Jag är Torpa-tjej, och har alltid gillat att bo i dessa kvarter, med de gröna parkerna, butikerna och så nära till det mesta."

Sovrum 1

Badrum

"Många har rivit väggen mellan det lilla sovrummet och matplatsen, men jag gillar att ha passagen samt det extra utrymmet."

Sovrum 2 - Kontor

Föreningen

"Det märks att detta är ett hus där folk bryr sig och är måna om såväl sitt sitt hus som förening. Jag har själv varit med i styrelsen."

Föreningens innergård

"På vår egen innergård är det alltid liv på sommaren. Folk grillar, solar, leker och umgås. Sen har du både Idas park och Friaredalen nära intill."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Lägenheten har totalrenoverats under 2017 med nymålade väggar nya genomgående golv, nya innerdörrar samt nybyggd skjutdörrsgarderob i hallen.
Köket från 2017 kommer från IKEA och renoverades av Anro Bygg AB. Här följande maskinell utrustning: Induktionshäll (IKEA), ugn (Whirlpool), mikrovågsugn (Whirlpool), spisfläkt (IKEA), diskmaskin (Electrolux), kyl (Whirlpool) och frys (Whirlpool). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2017.
Badrummet renoverades på uppdrag av nuvarande ägare 2017 och arbetet utfördes av Härenstams EL & VVS AB. Kvalitetsintyg bifogas ihop med övriga dokument. I badrummet finns även en tvättmaskin (Electrolux) från 2016.
Till lägenheten hör ett förråd som du hittar i källaren. Detta är cirka fem kvadratmeter stort.
Tvättstugan ligger i källarplanet i samma hus. Den hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 07:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på tre tvättpass. I tvättstugan finns fyra tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp. I källarplanet finns även ett cykelrum samt hobbyrum.
Föreningen är ansluten till Bredbandsbolagets fibernät och tillhandahåller tv-anslutning via Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Det finns 128 stycken garageplatser och 50 stycken parkeringsplatser där tilldelning sker genom kösystem.
Föreningen genomförde under 2016 och 2017 en genomgripande renovering av föreningens fastighet. Renoveringen omfattades i huvudsak av ny tilläggsisolerad fasad, fönsterbyte samt renovering och inglasning av balkonger. Under 2018 byttes dessutom alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar från "Daloc".
Trappstädning ombesörjs av HSB.
Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens styrelse 16/4 - 19)
När nuvarande ägare flyttar lämnar hon kvar bokhyllesystemet i sovrum 2 samt hatthyllan i hallen. Skohyllan i walk-in-closet ingår ej i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 18
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Våningsplan
7 av 8 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.840 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA