Gröna Gatan 13 A, fyra rum och kök

Med fingertoppad känsla

Här blev vi "Västanhemmare" nästan tårögda när vi steg in för första gången. Lås, lister, golv, fönsterbänkar, trösklar och nycklar - alla tidstypiska attribut från byggåret sitter där de ska. Och detta trots en genomgripande renovering på senare år; inte det lättaste att lyckas med kan vi lova. Det kräver fingertoppskänsla utöver det vanliga och ödmjuk underkastelse till byggnaden i sig. Och att du låter medlen helga målet; inte tvärt om.

Så fort du stigit en bit in i hallen möts du av plankgolvet och fyra gamla spegeldörrar i lite olika format, med sina gamla nycklar och lås kvar. Allt nogsamt nymålat i vitt. En enda ny dörr hade brutit förtrollningen i ett slag. Bakom två av dörrarna hittar du bland annat nyrenoverad toalett, bad och tvättstuga i mycket fint skick. Allt nytt och gammalt är sedan krönt med nya tak där spottarna diskret ljussätter tillvaron allt efter behov.

Fyror med tre sovrum på Torpas lugna gata är näst intill unikt på marknaden. Här har du dessutom ljuset som får frispel rätt igenom huskroppen från gård till gata, från öster till väster. Friardalen halkar du ner i nästan direkt utanför dörren. Och vill du köpa närodlade morötter och tomater slinker du bort till Västra Torget på fem minuter alla lördagar om året.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 13 A
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 86 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 5.402 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

Matplats

"Vi tycker verkligen vårt hem har en mysig planlösning. Från allra första början var detta faktiskt två små lägenheter som vuxit samman, men det var långt innan vi flyttade in."

Kök

Sovrum 1

Balkong

"Rakt ovanför vår lägenhet har vi ett förråd på runt 50 kvadratmeter, ett tag lekte vi med tanken på att köpa loss ytan från föreningen och skapa en maffig etagelägenhet."

Toalett

Dusch och tvätt

Sovrum 2

"Huset är i grymt bra skick nu, föreningen är väldigt engagerad i att underhålla, byta och snygga till allt som slits."

Sovrum 3

Innergård

Huset

"Där skafferiet står i dag var tidigare ingången i köket; planlösningen är helt ny. Och en enormt duktig golvläggare kunde laga i stavparketten där väggen tidigare gick."

Omgivning

Förråd

Bara lugn, du kan lätt hålla lägenheten städad och fin tack vare ymniga förvaringsmöjligheter i källare och på vinden där du till och med har två förråd på totalt ca 40 kvadratmeter. Dessutom har du dubbla källarförråd om totalt 12 kvadratmeter, inga problem att stuva undan prylar med andra ord. Stora gemensamma ytor finns också att disponera för olika ändamål. Ett hobbyrum står på agendan att ställas i ordning på vinden där mycket yta står oanvänd. Även cykelgarage i källaren, men också ute på gården, om du använder hojen varje dag. Och det gör du nog om du bor så centralt.

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av renoveringar och förbättringar som har genomförts i bostaden under 2015-2020 och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Nytt gipstak och taklister i kök, vardagsrum, hall, WC och duschrum (HS Hus AB).
Installation av spotlights (Led, Zebra downlight) i kök, vardagsrum, hall, WC och duschrum (allt jobb gjort via behörig elektriker).
Ny väv på samtliga väggar och nymålat i hela lägenheten, inklusive dörrar (gjort via fackman).
Vitmålning av golv i sovrum, hall och kök.
Förändrad planlösning - Öppnat mellan vardagsrum och kök (Ej bärande konstruktion, konsulterat med byggnadskonstruktör, HS Hus AB).
Byte av all el förutom i nyare mellanvägg, installation av nytt elskåp med snabbsäkringar och jordfelsbrytare samt byte av alla strömbrytare och vägguttag (allt jobb gjort via behörig elektriker).
Slipning och sprutmålning av befintligt Marbodalkök inkl. byte av handtag (arbete utfört av fackman i dammfri miljö).
Nya bänkskivor i kök, Black Brazil (HS Hus AB).
Belysning under köksskåp (allt jobb gjort via behörig elektriker).
Ny köksfläkt och induktionshäll (allt jobb gjort via behörig elektriker).
Nylagt och vitmålat golv i kök samt installation av ny diskmaskin.
Byggnation av skafferi i samband med förändrad planlösning.
Läggning av ny fiskbensparkett i vardagsrummet i samband med ombyggnation av planlösning (Miljöhallen AB).
Slipning och vaxning av fiskbensparkett i vardagsrum (Miljöhallen AB).
Byggnation av tegelvägg mellan vardagsrum och kök.
Nya skjutdörrsgarderober och hyllplan i två av sovrummen (HS Hus AB).
Ny kommod och väggskåp på toalett och i duschrum, ommålning och ny tapet på toaletten.
Nytt enstavigt omslipningsbart ljust ekgolv och nya lister och foder i stora sovrummet.
I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av kabel-TV. Efter att föreningen nyligen omförhandlade sitt avtal med Com Hem ingår också snabbt bredband om 250/50 Mbit/sek. Även bostadsrättstillägget för din hemförsäkringen ingår i avgiften, så man behöver inte teckna något sådant när man försäkrar bostaden. För mer information om övriga tjänster, besök gärna www.comhem.se
Till bostadsrätten hör två förråd. Två riktigt stora om cirka 40 kvadratmeter totalt som ligger en trappa upp på vinden, och två stycken om totalt cirka 12 kvadratmeter stort som ligger i källarplanet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 13 A
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1934
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
86 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Energideklaration
Energiklass C , 130 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.402 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och kabel-tv
Driftskostnad
3.000 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 3.000 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA