Gripenbergsgatan 70, sex rum och kök

Horisont med hypnos

Svårt att hålla sig till husbeskrivningen i det här fallet när utsikten är så makalös. Så högt upp du kan komma på Norrängen, och nästan allra längst bort utmed Huskvarna-berget. Redan i garagehöjd anar du att läget är alldeles speciellt. Utväxlingen när du kommer upp i vardagsrummet och på balkongen är poesi och magi i oändliga kubik. 180-graders panorama där inte ens minsta skorsten stör utsikten. En klar dag ser du Taberg i skarpskuren profil i sydväst och du har hela Hökensås som en limpa norröver.

Nu är huset inte så dumt heller. Mycket väl investerat genom åren av nuvarande ägare som bott här i 20 år. Två finlirade badrum, köket så gott som nytt och hallen nere krispigt vit med stora plattor i Carrara-marmor. Fyra sovrum och två vardagsrum gör att detta hus håller jämna steg med utsikten. Vardagsrum och matsal är en enda stor volym på övre plan. Fritt fram att låta familjen växa till sig. Fritt fram att flytta in utan att tänka så värst mycket på renoveringar. Bara koncentrera sig på alla skiftningar i himlen som solen målar på väg ner i en rosa-lila himmel.

Snabbfakta
Adress Gripenbergsgatan 70
Område Norrängen
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 150 + 25 kvm
Tomtareal 405 kvm
Byggår 1977
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

"Trädgården är min oas, här blommar det i olika omgångar under säsongen. Samtidigt är det väldigt lättskött."

Hall

Vardagsrum

"Smidigt att bo här även om du inte skulle ha bil. Busshållplatsen ligger precis nedanför, och du har cykelväg både där och nere utmed Vättern."

Matplats

Balkong

"Utsikten blir du aldrig trött på kan jag garantera; Vätterns yta ändrar sig hela tiden; solen och molnen likaså; aldrig samma."

Kök

"Köksbänken som sticker ut i rummet går enkelt att koppla bort om man istället vill ha ett litet köksbord vid fönstret."

Uteplats baksida

"Baksidan mot naturreservatet uppskattar vi minst lika mycket som framsidan, fast på helt olika sätt. Där är det som att sitta i skogen."

Sovrum 1

Wc - Dusch

Allrum

Sovrum 2

"Vi har renoverat det mesta inne, till och med innedörrarna är bytta."

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum & Bastu

Tvättstuga

Garage

Omgivning

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1999 och har löpande utfört renoveringar på fastigheten. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Utförda renovering under senare år; 1999 - marmorgolv i hall i entréplan, 2002 - ny varmvattenberedare, 2004 - ny spisfläkt, 2005 - total renovering av badrum i övre plan, 2006 - totalrenovering av badrum i entréplan, 2007 - ommålning av fasad, 2008 - nya innerdörrar, 2009 - totalrenovering av kök, 2010 - ny vattenkran i trädgård, installation av dörrhandtag med lås på övre plan, 2011 - nytt trallgolv baksida, 2012 - totalrenovering av tvättstuga, 2013 - ny luftvärmepump, ny elcentral med jordfelsbrytare och nytt oljeelement i hall i entréplan, 2014 - ny plattsättning vid garageinfart och i trädgård, 2015 - nytt tak, nya hängrännor och stuprör, 2016 - nytt trallgolv balkong och ny utebelysning, 2017 - ommålning av balkong och plank på baksida, 2018 - ny motordriven garageport.
Köket som kommer från IKEA totalrenoverades 2009 av PEAB. I köket finns följande maskinell utrustning: två integrerade kyl/frys, integrerad mikrovågsugn och ugn, induktionshäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är av märket Whirlpool förutom spisfläkten som är av märket Futurum Alliance.
I den totalrenoverade tvättstugan står det en tvättmaskin (Samsung, 2015), torktumlare (Bosch, 2012), torkskåp (Cylinda, 2012) och vattenberedare (Focus värme, 2002).
Samtliga kvalitetsintyg och kvitton på ovannämnda arbeten finns.
Elburen golvvärme finns i båda badrummen.
Eldriven gräsklippare, rullgardiner, trähyllor i garage samt tre barstolar tillhörande köket ingår i köpet. Två höga skåp i garaget och mangeln i tvättstugan ingår inte.
Kostnader för bredband och larm har det senaste året uppgått till 2.200 kr respektive 6.000 kr
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gripenbergsgatan 70
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
150 + 25 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 405 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 91 kWh/m2 och år
Tillträde
25/5 eller enligt ö.k.
KARTA