Gripenbergsgatan 62, fem rum och kök

Berg i dagen, blå-lila nätter

Rött och gult, rosa och lilla - här kan du se fram emot makalösa solnedgångar året runt. Här kommer hela målarlådan komma till användning när de sista strålarna bryts i himmel, moln och vatten. Varje dag ett nytt skådespel, aldrig en tråkig repris. Allra vackrast är kanske de långa blå-lila sommarnätterna veckorna runt midsommar då ljuset aldrig riktigt slocknar. Här har du första parkett året runt. Och du missar gärna inte en föreställning.

Denna småhusbebyggelse på Norrängen har många namn: barnrikehus, egnahemshus och rävfarmen. Kära hus har många namn tydligen. Inte störst och lyxigast, men rejäla hus för den lilla familjen som växer. Två sovrum på bottenvåningen och ett på vinden i dagsläget, men det finns enkel option på ett till i källarplan och kanske ett till på vinden för den händige. Från i princip alla fönster har du Vättern i sikte och från huvudkudden i sängkammaren är sikten milsvid.

Snabbfakta
Adress Gripenbergsgatan 62
Område Huskvarna Norrängen
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 68 + 68 kvm
Tomtareal 552 kvm
Byggår 1943
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

Hall

Kök

"Terrassen på norrsidan är gudomlig på sommarkvällarna, men det sipprar även in lite morgonsol över berget."

Terrass

Vardagsrum

"Inglasningen på balkongen förlänger säsongen från februari till oktober, den behöver inte många timmars sol för att bli varm"

Balkong

"Vill du sova på balkongen finns det möjlighet att spänna upp en hängmatta i stolparna."

Sängkammare

Sovrum 2

Allrum på ovanvåning

"Jag älskar verkligen min fjärrvärme, absolut inget att oroa sig över tekniskt för mig som privatperson, inte ens räkningen är oroande."

Sovrum 3

Vindsförråd

Källarplan

"Källaren kan bli betydligt mer än bara badrum och förråd som i dag; här finns mer funktion att utvinna."

Badrum - Tvätt

Musikrum - Allrum

Gamla tvättstugan

"I maj när körsbärsträden blommar på berget vill man bra vara ledig och sitta och njuta."

Trädgård

"Det går stigar både utmed berget bort till Brunstorp, men även upp och ner till IKHP-stugan."

Säljarens egna bilder

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1991 och nedan följer en sammanfattning över vad som bland annat har åtgärdats i huset sedan dess, samt övrig information som också kan vara bra att ta del av.
1991 - Klinker källargolv.
1992 - Golv och kakel i gästtoalett. Balkong.
1997 - Dränering (Arnes maskingrävning, Vegby).
1999 till 2008 - Fönster utbytta (några i egen regi och några av Nordiska Thermassiv AB).
1999 - Jordfelsbrytare installerad (Huskvarna elhantverkare).
2002/2003 - Inglasning av balkong. Infravärme på balkong (Alséns el).
2003 - Nytt golv i allrum på vindsplan. Brandstege från vinden.
2004 - Badrum i källarplan (Erab byggentreprenad). I detta kombinerade badrum/tvättstuga finns torktumlare från 2003 och tvättmaskin från 2016 (båda Bosch). Avloppet i den gamla tvättstugan fungerar inte. Nuvarande ägare har ett rum som används för tork av tvätt, där finns en avfuktare från 2009 (Woods).
2005 - Fjärrvärme (Jönköpings Energi). Terrass, och dörren ut till densamma, samt skärmtak bredvid.
2007 - Tak, hängrännor och stuprör (Nordiska Thermassiv AB). Ommålning av hela huset (i egen regi). Söderväggen bytt (Nordiska Thermassiv AB). Målat takfoder i västerläge. Slipat golv i sovrum 2.
2008 - Markis till sängkammaren.
2009 - Byte av inkommande vatten samt avloppsledning; ej bytt invändigt (Markanläggningar i Vätterbygden och Ståhlgrens VVS).
2010 - Kök (Rörfirma B. Johansson samt egen regi). Köket är ett Myresjökök från 2010, och här finns ugn från 2003 (Electrolux), micro från 2011 (Kenwood), fläkt från 2010 (Cylinda), diskmaskin från 2014 (Bosch) samt kyl coh frys från 2016 (Bosch).
2011 - Slipat golv samt tapetsering i vardagsrum. Klinker i groventré i källarplan.
2012 - Markiser i kök och sovrum 2.
2013 - Målat och tapetserat i sängkammaren.
2014 - Nytt tak på balkong (kanalplast). Skjutdörr till sovrum.
2015 - Skorsten ovan tak ommurad, plåthuv och takstege. Badrumsfläkt utbytt.
2016 - Renovering hall: golv, tapet, garderob, ommålning av tak. Heltäckningsmatta sovrum 3. Målat takfönster i öster. Nytt innertak i sovrum 2. Ny duschblandare.
2017 - Fiberledning indragen. Målat köksväggar, innervägg ner till källare, källarytterdörr samt väggar i sovrum 2 och sovrum 3
Det finns ett eluttag vid biluppställningsplatsen för till exempel motorvärmare.
Fastigheten är ansluten till Jönköpings stadsnät, max 500. TV-anslutning via parabol och Canal Digital, och parabolen lämnas kvar.
Vid intresse kan viss lös egendom lämnas kvar; däribland bland annat kallmangel, trädgårdsredskap, överblivet renoveringsmaterial, kamin som stått i gamla tvättstugan. Garderober i sovrum, lagerhyllor i källarförråden, gardinstänger och rullgardiner lämnas såklart kvar. Automowern ingår inte i köpet, men kan ingå efter separat överenskommelse med köparen. Takbelysningen i köket följer med ägaren till hennes nya boende.
Servitut finns för gemensam väg till fastigheten, där ansvaret är fördelat mellan de 4 kringliggande fastigheterna. Servitut finns även för fjärrvärmeledning och fiberkabel.
Uppgiften om att huset har tilläggsisolerats härstammar från den information som lämnades när nuvarande ägare förvärvade huset. Där finns angivet att detta skedde på 70-talet, men mer information gällande detta har nuvarande ägare ej kunnat ge.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gripenbergsgatan 62
Område
Huskvarna Norrängen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
68 + 68 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 552 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 117 kWh/m2 och år
Tillträde
Önskemål Mars/April 2018
KARTA