Gripenbergsgatan 24, sex rum och kök

Färgstarkt med egen vilja

Härligt med en villa där ägarna vågat ta ut svängarna, både hit och dit. Så långt bort du kan komma från en ängslig grå-vit renovering. Egna idéer, egna viljor och vågade beslut. Resultatet är en bra bit från bortom de förutsägbara. Utsikten här på Norrängen är också högoktanig, räkna med hela målarlådan över himlen när solen sänker sig ner över Västergötland. Och du kan njuta av detta skådespel från balkonger, etage, uteplatser och från fönster lite varstans. Hus och trädgård som gjort för upptäcktsfärd. Häng med in.

Nuvarande ägare har bott här i många år och har tagit sig an renoveringsuppdraget med både allvar och glimten i ögat. Varma materialval och ibland oförväntade; färger som överraskar. Huset genomgånget från topp till tå, inifrån och ut, från norr till söder. En tillbyggnad mellan garaget och huset har dessutom gjort det väldigt startklar för en stor familj som kan dundra in med barnstolar, matkassar, skateboards, och snabbt skaka av sig jackor och skor i stora volymer. Ingången mitt på huset snyggt inramad i en alien-grön färg som vi aldrig sett maken till.

Snabbfakta
Adress Gripenbergsgatan 24
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 115 + 37 kvm
Tomtareal 832 kvm
Byggår 1943
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Innan vi gjorde om på bottenvåningen så fick man zick-zack sig in och bort mot trappan"

Hall

Badrum

Härlig materialblandning, med trä och klinker, och en gammal dörr. När fasaden dränerades och skulle putsas på insidan behöll nuvarande ägare en bit av den ruffa ytterväggen och bara målade den med våtrumsfärg. Fuktspärrat från bägge håll alltså. Badkaret med tassar, vilket gör att helheten känns lite mer internationell. Fönster mitt över allt ihop.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger fyra trappsteg ner, på samma nivå som nya groventrén. Här har ett mättat grönt kakel tagit plats, liksom högskåp på en av väggarna. Smidigt att kunna dumpa och hämta nya kläder direkt efter dusch eller bad nere. Och om du kommer utifrån snöblöt och behöver hänga upp något på tork direkt.

"Nya groventrén in huset är väldigt välkommen när du kommer fullastad med bilen. Det går att mosa in grejer, skor och jackor"

Groventré

En välkommen tillbyggnad mellan huset och det gamla garaget. Smidigt att rulla in barnvagnen ända in om det behövs. Stort förvaringsutrymme med kloka lösningar där du kan stuva och lagra in skor, mössor och vantar i imponerande volymer. Med bara lite vardaglig disciplin kan detta bli familjens frälsning, skillnaden mellan kaos och ordning.

Sovrum 1

Sovrum 2 - Allrum

Gästrum och arbetsrum i denna familjs universum, men såklart inget som hindrar från att ha det som sovrum. Till och med dubbelsäng får plats skulle vi tro. Ett extra sovrum är aldrig fel, när barnen vill flytta runt sina prylar och möblera på nytt sätt för tusende gången. Fritt fram här. Här finns också tre dubbelgarderober som kan locka.

Sovrum 3

Trappa

"Jag är kock i grunden, och en Smeg-ugn var en självklarhet, fast inte med gas utan induktion"

Köket

Köket går i en dov mellanblå färg, som är vald med fingertoppskänsla. Det är runt den stora köksön som allt kretsar. Platsgjuten betongbänk med en blandare i mässing. Råsnyggt i dubbel bemärkelse. Kyl och frys dolda bakom helskåp bredvid spisen. Helglasad dörr ut på gaveln, där du har magisk kvällssol. Inte så dum utsikt med dörren stängd heller, när den tiden kommer. Kaminen på behagligt syn- och strålavstånd både för köket och matplatsen.

Matplats

Vardagsrum

"Vi har verkligen fått utlopp för skaparglädje här, och vi har trivts väldigt bra, men vi är sugna på et nytt projekt nu; vi är inga förvaltare"

Sovrum 4

Badrum uppe

En helt annan karaktär på detta badrum än det nere, något annat var inte väntat såklart, i ett hus med så många överraskningar här och där. Norrfönster för lite dagsljuspejling när du står och med rakhyvel eller spackelspaden i högsta hugg.

Sovrum 5

Detta är gamla köket, som även nuvarande ägare använde det till innan det stora omtaget gjordes här uppe. Därav den stora pardörren ut på altanen på norra sidan över garaget. Det är också därför fönstret upp i backen sitter lite högre för att matcha en köksbänk. Med två eller tre barn finns det många rum att välja på. Plankgolv även här.

Garage

Det gamla garaget är fortfarande gammalt, och inte moderniserat i samma utsträckning som huset i sig. Men det gör inget för dina cyklar, utemöbler, spadar och krattor kommer inte klaga. Det behöver inte vara så fint i kanten överallt. Alla hus behöver ytor där det inte gör så mycket om man spiller lite olja på golvet, riktar sprayburken åt fel håll eller kör in i väggen med dragkroken. Spärrskikt på taket är dock väldigt nytt sedan uteplatsen ställdes i ordning och huset dränerades.

Uteplatser

När nya köket skapades blev det läge att fixa till det senaste tillskottet när det gäller husets uteplatser. Här sitter du på högsta punkten på norrsidan av huset med hela himlen som kuliss, och skådebröd. Solchansen ökade med dryga timmen på kvällen, inte så dumt. Rosébalkongen kallade vi Västanhemmare den på skoj när vi var här o plåtade.

Som du kanske minns från gamla köket där det nu är sovrum, finns en stor helglasad pardörr ut på den stora verandan som garaget generöst bjuder på uppe på sitt tak. Här kan ni sitta väldigt många om vädret tillåter och du drar ihop alla husets stolar. Fint läge under eftermiddag och kväll. Väl insynsskyddat, känns mer som en trädkoja.

På södra gaveln samsas gammalt och nytt i en uteplats i lite olika etage. Trädgårdens gamla kalkstensplattor har samlats ihop och fått komma till heders här igen, med bland annat grus. En normal sommar är detta poole-position för husets stekare. Perfekt sol från tidig förmiddag och nästan ända till kvällen. Blir det för varmt, hojar du bara ner till Brunstorpsbadet eller Vättern. Eller sätter dig på norrsidan av huset.

BOSTAD
Adress
Gripenbergsgatan 24
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
115 + 37 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 832 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 142 kWh/m2 och år
KARTA