Grännavägen 68, tre rum och kök

Vätterglimt de luxe

Rubriken är som du förstår lite ironisk. Detta är en av solsidans bättre obrutna utsikter, med solnedgångarna på parad utanför fönstret och balkongen. Färgsprakande impressionism i ständig förvandling, dag ut och dag in. Men aldrig samma. Denna tre-rummare ligger på andra våningen på en brant tomt som gör att det inte är mycket som skymmer. Du sveper blicken från norr till söder och fångar in en så där 6-7 mil utan att blinka.

En mindre förening med fyra lägenheter som är lika stora. Här är det mesta sig likt sedan huset byggdes, förutom fasaden som fått en beständig beklädnad av plåt någon gång på 70-talet skulle man kunna gissa. Lägenheten med väldigt fina golv där parkettläggaren fått visa upp hela sin repertoar. Två stora rum, och ett något mindre gör flexibiliteten stor beroende på vem som flyttar in. Ensam, tvåsam eller tresam – det går bra vilket som. Vill du sova med utsikt så är det alltså fullt möjligt.

Snabbfakta
Adress Grännavägen 68
Område Norrängen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 75 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.240 kr/mån
Inkluderar Värme & parkering
Pris 2.000.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"P-plats finns för alla, med elstolpe för motorvärmaren, lite knixigt i backen första gången man ska in och ut, men du vänjer dig snabbt."

Vardagsrum

Balkong

"Det har varit ett perfekt boende de här åren som passat mitt liv; nära till naturen, och nära till förskolan precis nedanför vid Norrängsskolan."

Sovrum 1

Kök

"Jag tar gärna en kvällspromenad ner runt hamnen och tillbaka. Eller hela vägen bort till oset."

Badrum

"Jag satte in ett badkar det första jag gjorde; sonen älskar att bada. Men det är smidig att duscha i också."

Sovrum 2

Trädgård

Huset

"Det är en liten förening med korta beslutsvägar och enkelt att få gehör för personliga önskemål."

Omgivningar

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2017 - slipning samt vaxning av samtliga trägolv och arbetet utfördes av Miljöhallen Golv AB, inköp av vinkyl, installation av badkar i badrum, ommålning av samtliga ytskikt och platsbygg hylla i vardagsrum.
I köket finns följande maskinell utrustning: ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys, vinkyl och mikrovågsung. Köket renoverades av förgående ägare.
I samband med stamrenoveringen (relining) som föreningen gjorde 2010 renoverades samtliga badrum i huset. Idag står det ett badkar som enkelt går att plocka bort och återställa som det var tidigare.
På morgonen väcks man av morgonsolens strålar som lyser in i sovrum 1 och kök, och som håller sig kvar fram till tidig lunch. Någon timme senare har man sol på balkongen och är kvar tills den går ned. Det kommer att bjudas på många härliga solnedgångar under alla årstider, det är garanterat.
En parkeringsplats följer lägenheten och önskas fler platser går det bra att parkera på närliggande avgiftsfria gator.
Två förråd hör till lägenheten, vindsförråd om ca 8 kvm och källarförråd om ca 6 kvm. I källarplan finns även en tvättstuga med vitvaror inköpta 2018/2019.
Fiber finns indraget till lägenheten och idag betalar säljaren ca 180 kr/mån för bredband (30/30 Mbit) via Junet (Wetternet). Jordfelsbrytare finns också installerad.
Föreningen har inga avgiftsändringar planerade. Det har diskuterats om att måla om i huset och det planeras göras inom en snar framtid. Föreningen debiterar vattenförbrukningen separat, och denna betalas med 125 kr/mån och person som bor i lägenheten. För ett par som bor tillsammans blir månadskostnaden således 250 kr (kontrollerat med ordförande 1/6).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Grännavägen 68
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1946
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.240 kr/mån inkl värme och parkering
Pris
2.000.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Föreningen debiterar vattenförbrukningen separat, och denna betalas med 125 kr/månad och person som bor i lägenheten. För ett par som bor tillsammans så blir månadskostnaden således 250 kr. Säljaren har även haft följande kostnader under den senaste 12-månadersperioden: bredband ca 180 kr/mån, hemförsäkring för ca 160 kr/mån samt hushållsel för cirka 300 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Härbret

Brf Härbret är en mindre bostadsrättsförening vars hus uppfördes 1946, och föreningen består av fyra stycken lika stora lägenheter om cirka 75 kvadratmeter och tre rum vardera. Föreningens fastighet är i gott skick med många stora underhåll och renoveringar bakom sig: Alla lägenhetsfönster byttes år 2000, avloppsstammar i köken byttes också år 2000, och under 2010 så byttes allt inkommande vatten till samtliga lägenheter + att alla badrum renoverades av fackmän och avloppsstammarna vid badummen relinades. All el i huset är utbytt 2000 och alla lägenheter har nydragen el ansluten till automatsäkringar och jordfelsbrytare. Under 2008 målades alla utvändiga trädetaljer om.

Varje bostadsrätt har två förråd vardera, ett större och ett mindre. I källarplanet finns gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och mangel, och på vinden finns ett stort torkrum där man kan hänga lakan och dylikt.

I månadsavgiften ingår uppvärmning och en parkeringsplats, och utöver månadsavgiften så debiterar föreningen en vattenavgift om 125 kronor per person och månad som bor i bostaden.

Som boende i föreningen så hjälps man åt att hålla ordning och reda i de gemensamma utrymmena, och det finns ett rullande städschema där man en månad åt gången har ansvar för att det är rent och snyggt i källaren. Vad gäller städningen av trapphusen så delar man ansvar för detta tillsammans med sin granne på samma boendeplan, det vill säga lägenheterna på plan två håller sitt plan + trappan ner till plan ett rent och de två i markplan håller sin trappa + entréplanet rent.

Föreningen har en stor fin trädgård där man som boende kan få odla blommor och dylikt.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
25 %
Andel av årsavgift
25 %
Lägenhetsnummer
1101
DOKUMENT
KARTA