Grågåsgatan 5, sex rum och kök

Massiv godbit.

Tegel, tegel på väggen där, säg mig vem som starkast på gatan är. Ett rejält byggmästarhus med gjutna valv och tegelfasad. Ett lättskött hus i genomgående bra skick som längtar efter en ny barnfamiljs vardag. Ett hus att växa och mogna i; en trygg hamn och ett startblock att utforska världen från. Att bo vid vändplatsen är inte bara tryggt, det triggar också utelek utan störande biltrafik som gör att bandy- och fotbollsmål måste flyttas. Att lära sig cykla kommer också bli lätt som en plätt. Här finns allt svängrum som behövs i början.

Huset är byggt i början av 80-talet med ett vackert tegel med liten fin fasning på. Tre eldstäder med ett eget lokalt kanalsystem som sprider värmen nerifrån och upp, och om du dessutom slår till och börjar elda aktivt i den nätta kakelugnen så lär du hålla trivselfaktorn på högsta nivå och energiförbrukningen på lägsta.

Glasverandan är ett extra vardagsrum flera månader om året, som öppnas ut med vidsynta glasdörrar när det hettar till ordentligt. Även här finns en liten eldstad om våren måste hjälpas lite på traven, eller sommaren kommit av sig. Smart tänkt. För övrigt är huset löpande underhållet genom åren, där kanske köket gör mest intryck med ett rent och stilsäker framtoning långt utöver det vanliga. Det är bara att flytta in och ta livet och vardagen i besittning.

Snabbfakta
Adress Grågåsgatan 5
Område Gamla Råslätt
Bostadstyp Souterränghus
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 162 + 34 kvm
Tomtareal 604 kvm
Byggår 1984
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Kök

Matplats

Uterum

Balkong 1

Vardagsrum 1

"Vi har alltid eldat väldigt mycket, både uppe och nere, men när sommarn kommer är det skönt att ha luftkonditionering."

Sovrum 1

Balkong 2

Sovrum 2

"Borta på Ljungarumsskolan går barnen från första klass till sista; och det är smidigt att ta sig dit på egen hand."

Badrum 1

Vardagsrum 2

Sovrum 3

"Jag har alltid gått mycket fram och tillbaka till stan, det går fortare än man tror."

Badrum 2

Sovrum 4

Övrigt souterräng

Hall

"Att bo på en återvändsgata gör det väldigt lugnt och tryggt, när man flyttade in med två barn som vi gjorde."

Tvättstuga

Trädgård

Huset

"Att gå till Willys tar inte femton minuter ens, om du går på cykelvägen bort genom skogen."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Grågåsgatan 5 är ett otroligt rejält husbygge i ett kanonläge på återvändsgata. Och sin egen lilla oas har man i sin charmiga trädgård på baksidan av huset fyllt med frukt, bär, humlor och gräs och grus! Härligt!
Huset, som varit i de nuvarande ägarnas hand i drygt 10 år och har i deras regi bl.a. genomgått nedan nämda förbättringar.
2008 totalrenoverades badrummet samt köket av TB Plattsättning och Byggnadsfirman S. Johansson Taberg AB. Köket har köksinredning från Tibrokök i finfin kvalitet. Vitvarorna i köket är bytt löpande enligt; Induktionshäll 2015, micro och fläkt 2008, ugn, kyl, frys och diskmaskin 2005.
2008 målades samtliga fönster och samtliga träytor på huset.
2009 fick huset ett nytt rejält värmesystem då ett luft-/vattensystem med värmepump installerades av Knut Svenssons Rör AB. Samtidigt sattes även en ny varmvattenberedare in för att ha extra mycket varmvatten. Samma år byttes även tvättmaskin och torktumlare.
2013 asfalterades biluppställningsplats och garageinfart.
Under åren 2008 - 2015 har dessutom gjorts flertalet renoveringar i form av ytskiktsförbättringar med bytta golv, tapetsering, målning samt övrigt underhåll på huset.
Golvvärme, elburen, finns i badrummet på övre plan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Grågåsgatan 5
Område
Gamla Råslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
162 + 34 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 604 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 53 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA