Göransbergsvägen 32B, fem rum och kök

Goda utsikter på berget

Utopiskt praktiskt. Livet i radhus passar i många faser av livet. Men kanske allra bäst när livet tar ett språng med jobb och barn på gång. Här möter du ett större liv på ett lätt sätt. Nätt utsikt över Vättern på ena sidan, och en nätt egen tomt på andra sidan. Men grönskan stoppar inte där, utan fortsätter upp över bergknallen och ut i ekskogen med Vätterbranten som strax tar vid. Du kommer ut i lövskogen direkt från tomten, och då växer lekparken väsentligt, men du sliper sköta den.

Huset har sin sociala sida på entréplan med köket, matplatsen och vardagsrummet i en fin volym, som fortsätter ut i trädgården tack vare ymniga glaspartier. Däruppe hittar du tre sovrum nära varandra för att nattvandringarna mellan sängarna ska flyta smidigt när barnen är i små, utan spring i trappan. Badrum har du ett på varje våningsplan. Separat tvättstuga kanske inte är något att skryta med, men vänta bara tills tvätthögarna blir alpina, då inser du fördelen.

Jöransberg med ”J” balanserar på södra Vätterbranten med vild terräng ned mot Huskvarna söder och med jordbruksmark som tar vid bort mot Carlfors Bruk. Skolor och förskolor finns lite varstans här uppe på berget, Nordskogen, Stensholm, Fagerslätt, Hakarp bland annat. Mitt i bostadsområdet finns Jöransäng som till stora delar sköts och utvecklas av områdets byalag som har cirka 300 hushåll som medlemmar. Vintertid spolas skridskois på basketplanen och pulkabacken fylls av pulkor och kälkar. På konstgräsplanen spelar barn och vuxna tennis, fotboll, handboll, volleyboll eller innebandy. I skogen finns en löpslinga på cirka fem kilometer. Skogens alla stigar ingår i ett finmaskigt nätverk som kan ta dig hela vägen bort till IKHP-stugan utan att du behöver springa, gå eller cykla så många meter på asfalt.

Snabbfakta
Adress Göransbergsvägen 32B
Område Huskvarna Jöransberg
Bostadstyp 2-plans radhus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 136 kvm
Tomtareal 234 kvm
Byggår 1984
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi hade nog sagt att vi egentligen inte skulle ha ett radhus, men när vi kom på visningen föll vi direkt för rymden och ljuset. Här fanns allt vi behövde."

Kök

"Det gör mycket att vi kan gå in i köket från två håll, det var inte så från början och alla har inte öppnat så heller."

Toalett och dusch

Tvättstuga

"Det är mycket barn i husen nu, och vi har nyligen rustat upp lekplatsen med nya gungor."

Vardagsrum och matplats

Växthuset

Allrum

Sovrum 1

"Riktgt varma dagar sätter vi oss i skuggan på framsidan, men annars är baksidan perfekt med både lä och sol."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum

Uteplats och trädgård

"Skogen är en förlängning av trädgården, där vi ofta är med barnen, tar en fika vid grillplatsen eller bara knatar runt på stigarna."

Garage och förråd

"På helgerna är det ofta att vi går till förskolans lekplats som bara ligger en liten bit genom skogen. Då är det fritt fram."

Samfälligheten

Mäklaren informerar
Bostaden har del i en för radhusen gemensam samfällighet vilken omfattar 14 bostäder. Fysiskt sett omfattar samfälligheten främst gemensamma ytor med garagelängor och parkeringsplatser. Här finns även en gemensam grönyta med studsmatta, gungor, sandlåda och liten trevlig pulkabacke. Tekniskt sett omfattar samfälligheten gemensam sophantering, belysning av nämnda gemensamma ytor samt garage. Avgift till samfälligheten är 2.000 kr per kvartal.
Alla radhus har ett eget garage med elport. Just den här längan har även egna carports med tillhörande förråd som färdigställdes under 2014. Intill carporten finns ytterligare ett rejält inomhusförråd.
Huset är anslutet till fibernätet Wetternet. Läs gärna mer på www.wetternet.se gällande aktuellt tjänsteutbud.
Köket helrenoverades 2009 då även majoriteten av vitvarorna byttes ut till nya. Vitvarorna är enl. följande; induktionhäll, ugn, fläkt (med värmeväxlare och styrning av mekanisk ventilation) diskmaskin, kyl och frys. Vitvarorna (exkl. fläkt/vent och ugn) är från 2015 och framåt.
Badrummet på entréplan renoverades 2015 i tidlöst utförande med kakel på väggarna och klinker med golvvärme. Arbetet utfördes av NCC som efter avslutat arbete utfärdade ett kvalitetsdokument som bifogas bland tillhörande dokument.
Badrummet på övre plan helrenoverades 2015 av Byggkompaniet. Även här med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Kvalitetsdokument bifogas bland tillhörande dokument.
Utvändigt fick huset sig en ordentlig genomgång 2011 då träpaneler sågs över, delvis byttes ut och helt målades om. Även fönster målades om. Samtidigt byggde de förra husägarna då en ny entrétrappa.
Invändigt har stora delar av ytorna bättrats, bytts ut och uppdaterats från 2010 och framåt. Bl.a. har flera rum fått nya tapeter och väggfärger, på övre plan har tre utrymmen nya parkettgolv, ett sovrum har nya garderober, trappan är ytrenoverad och moderniserad och tvättstugan har fått väv, färg och förvaringssystem.
Nuvarande ägare renoverade entrén 2018 med ny ytterdörr och matta samt ny altandörr ut om altanen.
Som pricken över i utrustades huset 2010 med en ny och mycket effektiv luft/luftvärmepump från IVT vilken nu värmer hela huset effektivt och till en mycket låg kostnad. Två år tidigare byttes varmvattenberedaren ut till en ny.
Under 2005 och 2006 genomfördes en långtidsmätning av radon med ett årsmedelvärde om 60 Bq/kvm och år. (Gränsvärdet uppgår till 200 Bq/kvm och år.)
Omläggning av yttertak genomfördes under senare delen av 90-talet.
Och solen då? Jo, den tidiga morgonsolen visar sig på huset entrésida men smiter ganska snart över taken och ger varm och skön sol på baksidans uteplats redan till 11-kaffet! Här värmer solen under sommartid sedan hela eftermiddagen fram till 19-tiden. När klockan närmar sig 20 har solen sedan en stund gått ner bakom träden och kan då anas genom lövverken.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Göransbergsvägen 32B
Område
Huskvarna Jöransberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
136 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 234 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
61 kWh/m2 och år
Tillträde
Kring årsskiftet 20/21
KARTA