Gillesgatan 3A, ett rum och kök

Student-smart

Det är lätt att gilla läget här på Gillesgatan. Huskropparna ligger taktiskt uppvridna mot sydväst för att inte snuvas på varken morgon, eller kvällssol. Lägenheten ligger inte mer än 200 meter från stranden och om du hänger lite utanför balkongräcket, får du en skymt av vattnet dessutom. En skymt som blir något större till vintern, men knappast värt att skryta med. Men det är balkongen i sig, ska det visa sig snart.

Ett gyllene snitt i planlösningen har öppnat mellan matplats och kök och gjort vardagen betydligt mer flexibel. Två personer vid frukost, men åtta till middag när kompisarna flockas upp hit från stranden. Golven är magiska var och ett på sitt sätt. Kök och matplats har fått gamla granplanken finslipade i lätt blonderad tonart. Vardagsrummet har sin originalparkett helt i sin ordning.

Snabbfakta
Adress Gillesgatan 3A
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 42 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 1.989 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi hade ett krav och det var att ha balkong; nu blev det en fransk balkong som vi byggde ett fällbord till som funkar väldigt bra."

Rum

Fransk balkong

"Jag har ofta suttit och pluggat vid balkongbordet på vår och sommar, det funkar perfekt, mer ute går det inte att komma, och fortfarande vara inne."

Kök

Hoppsan, den såg vi inte framför oss. Köket har kvar sina gamla vinklade överskåp med skjutdörrar. Så otroligt charmigt i kombo med den råa betongen i bänkskivorna som nuvarande ägare gjutit och satt på plats. Från början fanns bara en liten passage mellan kök och matplats men nu är det vidöppet ända in på teglet i husets stomme. Snyggt kryddat.

Matplats

"Jag har pluggat på högskolan i tre år och har cyklat året runt in till stan; 5-10 minuter sen är du där du ska."

Badrum

"Även föreningen måste framhållas som väldigt bra. Så fort det är något som behöver fixas, så blir det gjort. I föreningen ingår två hus; även det ovanför vårt."

Föreningen

"Vi har gillat att det är så mycket grönt och fritt mellan husen, vi har ofta tagit med oss mat och filt ut och suttit på framsidan."

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanställning av de tillval som gjorts samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
2014 renoverades badrummet av Badhuset. Här ligger det elburen golvvärme. Kvalitetsintyg på arbetet finns.
2016 revs väggen mellan hall och kök ned och då valde man plocka fram den snygga tegelväggen mellan köksfönstren. I samband med rivningen målade nuvarande ägare om hall och kök samt alla köksluckor. Golven i hall och kök gjordes också under samma period och då valde man att hårdvaxolja golven med vit pigment.
Kökets maskinella utrustning består av följande: ugn, fläkt och integrerad kyl/frys. Kyl/frys köptes in under 2016.
2018 uppdaterades även det stora rummet och då slipades golven och väggarna fick en strykning av vit färg.
Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden (ca 4 kvm) och ett i källaren (ca 9 kvm).
Föreningen har 22 parkeringsplatser och kostar 110 kr/mån. Man tilldelas en parkeringsplats via föreningens kösystem. F.n. är det 3 personer som står i kön (uppgifter enligt ordförande 2018-08-30).
Det finns inga planerade avgiftsändringar (uppgifter enligt ordförande 2018-08-30).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gillesgatan 3A
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1946
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
42 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Energideklaration
151 kWh/m2 och år
Månadsavgift
1.989 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till 1 900 kronor per år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA