Gelbgjutargatan 22, två rum och kök

Hem till gården i Gamla stan

Här har du en följeslagare som är redo för en livslång relation om du skulle vilja. Toppskickad för ytterligare några hundra år att lägga bakom sig, utöver de som redan ligger förborgade i en vacker panel, rombspröjsade fönster, kakelugn, gamla trappräcken, pärlspont och knastrande gårdsgrus. Som en egen villa mitt i staden, med egen trädgård, rabatter och fruktträd.

Vem den där Gelbgjutaren var som gatan här är uppkallad efter, vet vi inte. Inte heller om vederbörande bodde här i detta blåa hus? Men troligen inte för många av husen här på Kålgården är flyttade lite fram och tillbaka när området renoverades och fick ett nytt liv på 1990-talet. En upprustning som välförtjänt fick stadsbyggnadspriset. Detta blåa hus är ett av de finaste, som sticker ut i mängden. Och sticker in i kvarteret med en fantastiskt fin innergård som lätt får dina drömmar att skena bakåt en så där 100-150 år.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 22
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 67 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.091 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Fastigheten

Hall

"Jag har låtit de gamla trägolven vara som de är, för jag övar mycket dans och då är de perfekta som de är nu."

Köket

"Jag fick strida en del för mitt rosa kakel i köket, men det var det värt."

Vardagsrum

"Kakelugnen håller värmen mer än ett dygn om du har eldat flitigt några timmar en kväll."

Sovrum

Badrum

Gården

"Sitter det ett gäng på gården, är det bar att slå sig ner, och är det glöd kvar på grillen är det bara att hämta en kött- eller fiskbit i frysen."

Gården i vinterskrud

"Under de år jag bott här har jag cyklat till och från det mesta runt om i stan. Bussen fångar du på andra sidan Odengatan, om du behöver."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare gjorde en fin insats gällande renoveringsarbeten när hon flyttade in 2013. Nedan följer en sammanställning på vad som gjorts, samt en del annan information om bostaden.
Köket är renoverat i maj 2013, och samtliga vitvaror är från samma år. Marbodalkök, induktionshäll (Husqvarna/Electrolux), ugn (Husqvarna/Electrolux), spisfläkt som även styr ventilation i bostaden (Fläktwoods), diskmaskin (Husqvarna/Electrolux), kyl och frostfri frys (Husqvarna/Electrolux). Renoveringen är utförd av An-Ro Bygg AB och Star Center.
Badrummet är även detta renoverat i maj 2013. Tvättmaskinen från samma år ingår såklart (Electro Helios +A, 6 kg). Inredning från Badhuset AB. Elburen golvvärme installerad av Elektroteam. Renoveringen är utförd av Ronnys VVS, An-Ro Bygg AB, Elektroteam samt Berlings måleri.
Under 2013 fick bostaden även ny ekparkett i hall och kök, klinker vid entrén, ny el (utfört av Elektroteam) samt ommålning av väggar och tak. Renoveringen utförd av Golvläggarna AB, An-Ro Bygg AB samt Berglings måleri.
Det finns två uppgifter gällande lägenhetens boarea. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bruksarean 67 kvm. Enligt nuvarande ägare, som själv låtit mäta upp lägenheten, är boarean 63 kvm.
Det eldas kontinuerligt i kakelugnen, som är provtryckt 2015.
Väggdekorationen i hallen (Tree) ingår inte i försäljningen.
Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 10 kvm.
Uteplatsen framför ditt eget sovrum använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, utan den ingår i föreningens "allemansrätt", precis som allt det andra på gården.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom gemensamhetsförråd och cykelförråd. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst, och de boende har även ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkeing på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 22
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-talet
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.091 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 330 kr per månad. Kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 140 kr per månad. Nuvarande antal boende är 2 vuxna.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Gärna 1 april
KARTA