Gelbgjutargatan 22, två rum och kök

Odens fruktgård

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.
Päron, harar, grus, gräs och timjanrabatter i långa banor. Om du säger att du bor i det blå huset på Gamla Kålgården, så vet alla vilket det är. Men vi garanterar att det är få som fattat att trädgården är som en dröm utöver det vanliga. Och föreningen har ytterligare ett par likadana där fruktträden snart står i blom igen efter en kärv vinter.

Lägenheten ligger på andra våningen med sovrummet och köket mot gården. I vardagsrummet står en kär gammal vän och väntar i hörnet - den gamla kakelugnen. Furugolven i sovrum och vardagsrummet har fått en fin, vitmenad laktosbalans och köket är trevligt renoverat för några år sedan.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 22
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 71 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.459 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & TV
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Att hallen är så stor, ljus och användbar, gör att vi kallar det för en 2,5:a. Vi har haft vårt hemmakontor i hallen."

Vardagsrum

"Kakelugnen är supermysig på vintern, vi eldar en hel del, mest för stämningens skull, men den värmer väldigt skönt också."

Sovrum

"Detta har varit en dröm som blev verklighet, vi kommer nog aldrig hitta något liknande igen."

Balkong i väster

"Vi har två fruktträd på gården, och det finns fler på de andra gårdarna som ingår i föreningen. Förra året var det så mycket att vi inte kunde ta hand om allt."

Kök

"Oslagbart ljus genom lägenheten, kvällssolen magisk i köket. Även våra krukväxter verkar tycka så, de har aldrig varit så gröna tidigare."

Badrum

"Gården är som på landet, med harar som skuttar runt, svårt att tro att du bara är ett par hundra meter från Atollen och centrum."

Föreningens innergård

"Förra sommaren när jag jobbat natt, brukade jag ta med en filt och kudde ner och somna under päronträdet på gården."

Gamla Kålgården

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som renoverades av föregående ägare under 2013 har följande maskinell utrustning: induktionshäll (IKEA), spisfläkt, ugn (IKEA) diskmaskin (IKEA) samt kyl/frys (Bosch). Kyl/frys är från 2006, fläktens ålder är osäker medan övriga vitvaror installerades i samband med att köket renoverades 2013.
I badrummet finns en tvättmaskin av märket Cylinda. Denna installerades under 2017.
Under 2017 har nuvarande ägare slipat om golven i vardagsrummet samt sovrummet. Samma år målades även väggarna i hallen, vardagsrummet och sovrummet.
Badrumsinredning har bytts ut av nuvarande ägare under 2017.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare. Samtliga eluttag i lägenheten är utbytta under 2017.
Till bostaden följer ett stort vindsförråd (cirka 10 kvadratmeter) som ligger en trappa upp från lägenheten.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i hallen och vardagsrummet. Solen går sedan ner vid köket och sovrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen fram tills den går ned vid 21.30 under sommartid.
På innergården finns en gemensam tvättstuga. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.
Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, vilka kostar 350 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Leverantör av TV- och bredbandstjänster till föreningen är Com Hem. Såväl bredband (100/10 Mbit/sek) som ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 22
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-talet
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
71 kvm (föreningens information)
Energideklaration
113 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.459 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och TV
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till cirka 350 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Draken

Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 bostadsrätter. Föreningens medlemmar äger och förvaltar husen med adress Gelbgjutargatan 16-22.

Föreningens hus är uppförda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Denna tillhörde tidigare gården Hjertmanskärr och var belägen närmare Munksjön. Vid skapandet av området flyttades huset från sin ursprungliga plats till där det står idag.

Föreningens hus anses vara i gott tekniskt skick där mycket är modernt under den äldre ytan; elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Även den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen där de ansvarar för bl a trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer.

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till dessa finns en separat kö, så kom som köpare ihåg att anmäla ditt intresse för p-plats genom att skicka ett mail till brfdraken@outlook.com

Föreningen har sedan hösten 2011 full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Föreningen har beslutat att höja månadsavgifterna med 2,5% fr.o.m. 1 april 2019.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
3.27468 %
Andel av årsavgift
3.27659 %
Lägenhetsnummer
215313001-0020
DOKUMENT
KARTA