Gelbgjutargatan 20, två rum och kök

Spröjs-fröjd-nöjd

Vitbalansen i denna lägenhet är finstämt kalibrerad. Kanske är det kombon med de mjölkspillda furuplanken och dubbla spröjsfönster som förför mest. Ljusa väggar har vi på Västanhem sett förr. Men här blir det något alldeles speciellt. Dessutom står det en rundnätt kompis i vardagsrummet och väntar på dig varje dag, året runt. Sen har lägenhet ytterligare två starka övertygelser som är svåra att motstå: gården och det centralstimulerande läget mitt i stan.

På framsidan får du lite lagom gräsdistans till det glesa staketet mot Gelbgjutargatan, där inget hus är det andra likt. Den kanske mest idylliska och lugnaste gatan på hela Gamla Kålgården. Detta hus har sin egen innergård med fruktträd, grusade och stensatta gångar, rabatter och en gemensam sittgrupp mitt på gräset. Framför ditt eget vardagsrumsfönster finns dessutom en liten uteplats att nyttja egenmäktigt med eget bord och stol. Egen kryddträdgård får nog också plats mellan alla lavendelspröt som puffar väldoft ljumma kvällar.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 20
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 67 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.325 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, tv & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Vardagsrum

"För min del känns det som ett helt unikt boende, i ett unikt hus som det inte finns många av. En fantastisk helhet att komma hem till varje dag efter jobbet"

Sovrum

Kök

"Allt du behöver finns inom 5-10 minuters promenad; jag har ställt av bilen helt, och går till jobbet varje dag"

Badrum

Hall

"Kakelugnen går att elda i, och jag vet att förra ägarna eldade väldigt mycket, men för min del har det inte blivit av många gånger"

Uteplats

Gården

Gamla Kålgården

"Även grannhusets trädgård blir ett blickfång från köket, och morgonsolen lägger sig fint på plats mellan husen"

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
En lägenhet som är i mycket bra skick där de flesta ytor renoverats under de senaste åren. Samtliga väggar, tak och snickerier målades omsorgsfullt om under 2015. Sovrummet tapetserades med en fondvägg. Golven i vardagsrum och sovrummet har slipats och vitoljats. I köket ligger ett nytt vitoljat furugolv.
Badrummet totalrenoverades 2017 av JW Kakelsättning AB. Det är förberett för tvättmaskin. Kvalitetsdokument finns om så önskas.
Köket har delvis renoverats med ommålade luckor, uppdaterad ugn och spishäll, nytt kakel, bänkskiva med underlimmad diskho samt en ny blandare. Fläkten är utbytt 2016 och Bravida Sverige AB har installerat eluttag över bänkskivan.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka fem kvadratmeter. Det hittar du uppe på vinden, nära och bra!
Uteplatsen framför vardagsrumsfönstret använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, precis som allt det andra på gården.
I november 2015 provtrycktes kakelugnen utan anmärkning, och är idag således godkänd för eldning. Föreningen ansvarar för kakelugnarna.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom förråd, cykelförråd samt sopsortering. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Föreningen har en trädgårdsgrupp som det är frivilligt att engagera sig i. All skötsel av gården i övrigt så som gräsklippning, snöskottning etc sköts av Riksbyggen Fastighetsservice. Även trappstädningen sköts av inhyrd hjälp, så som boende är detta inget man behöver engagera sig i. Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vill man parkera på gatorna i närområdet kan man lösa en biljett för två veckor åt gången för 250 kronor.
Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler och bredband ingår i månadsavgiften.
Föreningen har beslutat att höja månadsavgifterna med 2,5% fr.o.m. 1 april - 2019.
Lägenheten är enligt föreningens information 67 kvadratmeter. Tidigare ägare har via Anticimex gjort en ny uppmätning på 63,7 kvadratmeter.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 20
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-talet
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.325 kr/mån inkl värme, vatten, tv & bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 400 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA