Gelbgjutargatan 20, två rum och kök

Tvåa med fruktträdgård mitt i stan - Äpplen, päron & lavendel

Alla goda ting är tre när det gäller denna tvårummare: läget, gården och golven. Gatsten, grus och glesa staket, här visar sig Gamla Kålgården från sin bästa sida. Till och med namnet Gelbgjutargatan känns som en del i kvarterets charmoffensiv. Detta hus har sin egen innergård med fruktträd, stensatta gångar, rabatter och en gemensam sittgrupp mitt på. Precis framför ditt eget vardagsrumsfönster har du dessutom en liten uteplats, som du kan nyttja egenmäktigt med egna utemöbler.

Dessa två rum och kök ligger en halvtrappa upp, med lite lagom gräsdistans till gränden, där inget hus är det andra likt. Lägenheterna fick under 90-talet en relativt standardmässig stil, men av detta finns inte mycket kvar idag sedan nuvarande ägare låtit både snille och smak vägleda utförda renoveringar. Kakelugnen är gammal och har hängt med sedan lång tid, kanske sedan huset byggdes.

Det är inte svårt att se framför sig hur rosorna knoppar sig i rabatterna om våren och hur grillröken tar sats mot kvällshimlen under sommaren, och det är inte försent än.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 20
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 67 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.091 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

"Furuplanken hade gulnat väldigt mycket med tiden, därför nöjde vi oss inte med slipning utan det fick bli lite vitt pigment också."

Hall

Kök

"Frukten brukar räcka till alla som vill ha, även om det inte blivit riktigt lika mycket frukt i år."

Badrum

Sovrum

"Även grannhusets trädgård blir ett blickfång från köket, och morgonsolen lägger sig fint på plats mellan husen."

Uteplats

Gården

Huset

"Det låter kanske lite klyschigt, men det är som en oas mitt i stan, så lugnt och tyst, knappt några bilar, bara folk som promenerar förbi."

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
En lägenhet som är i mycket bra skick där de flesta ytor renoverats under de senaste åren. Samtliga väggar, tak och snickerier målades omsorgsfullt om under 2015. Sovrummet tapetserades med en fondvägg. Golven i vardagsrum och sovrummet har slipats och vitoljats. I köket ligger ett nytt vitoljat furugolv.
Badrummet totalrenoverades 2017 av "JW Kakelsättning AB". Det är förberett för tvättmaskin. Kvalitetsdokument finns om så önskas.
Köket har delvis renoverats med ommålade luckor, uppdaterad ugn och spishäll, nytt kakel, bänkskiva med underlimmad diskho samt en ny blandare. Fläkten är utbytt 2016 och "Bravida Sverige AB" har installerat eluttag över bänkskivan.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka fem kvadratmeter. Det hittar du uppe på vinden, nära och bra!
Uteplatsen framför vardagsrumsfönstren använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, precis som allt det andra på gården.
I november 2015 provtrycktes kakelugnen utan anmärkning, och är idag således godkänd för eldning.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom gemensamhetsförråd, cykelförråd samt sopsortering. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Föreningen har en trädgårdsgrupp som det är frivilligt att engagera sig i. All skötsel av gården i övrigt så som gräsklippning, snöskottning etc sköts av Riksbyggen Fastighetsservice. Även trappstädningen sköts av inhyrd hjälp, så som boende är detta inget man behöver engagera sig i. Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan.
Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Lägenheten är enligt föreningens information uppmätt till 67 kvadratmeter men enligt säljarnas egna uppmätning via Anticimex är lägenheten uppmätt till 63,7 kvadratmeter.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 20
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-talet
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.091 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 587 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA