Gelbgjutargatan 20, två rum och kök

En annan tid, ett annat tempo.

Gatsten, grus och glesa staket, här visar sig gamla Kålgården från sin bästa sida. Till och med namnet Gelbgjutargatan känns som en del i kvarterets charmoffensiv. Detta hus har sin egen innergård med fruktträd, stensatta gångar, rabatter och en gemensam sittgrupp. Din egen uteplats har du på balkongen. Det är inte svårt att se framför sig hur rosorna knoppar sig i rabatterna om våren och grillröken tar sats mot kvällshimlen under sommaren. Snart är den tiden här igen.

Dessa två rum och kök ligger en trappa upp, med lite lagom gräsdistans till gränden, där inget hus är det andra likt. Huset är gammalt men flyttat hit till kvarteret när hela Kålgården fick ett nytt ansikte och nytt anseende på 1990-talet. Lägenheten har det mesta kvar sedan den renoveringen, vilket innebär en basstandard i både kök och badrum. Alltså finns det en uppsida för dig som vill förnya och förfina känslan lite ytterligare. Kakelugnen står där den alltid stått.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 20
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 71 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.459 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Gården

"Det kan låta lite klyschigt, men det är som en oas mitt i stan, så lugnt och tyst, knappt några bilar i sikte, bara folk som promenerar förbi"

Hall

Kök

"Det är lätt att längta hem till kakelugnen efter en dag på jobbet eller en kylig promenad runt Rocksjön"

Vardagsrum

Balkong

"Fruktträden brukar ge rikligt mycket frukt, även om det inte blev riktigt lika mycket i år som förra året"

Sovrum

Badrum

"Allt du behöver finns inom 5-10 minuters promenad; ställ dig frågan om du ens behöver ha egen bil. Hyr när du behöver"

Gamla Kålgården

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utfört och information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp:
Solens första strålar träffar köket och sovrummet från tidig morgon och håller sig kvar fram till lunch. På balkongen njuter man av solen från eftermiddag till sen kväll. Fritt fram att använda föreningens gemensamma utemöbler på gården och man får gärna plocka äpplen från träden.
2015 provtrycktes kakelugnen utan anmärkning, och är idag således godkänd för eldning. Föreningen ansvarar för kakelugnarna.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom förråd, cykelförråd samt sopsortering. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter. Tvättstugan hittar man ute på gården.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka fem kvadratmeter. Det hittar du uppe på vinden, nära och bra!
Föreningen har en trädgårdsgrupp som det är frivilligt att engagera sig i. All skötsel av gården i övrigt så som gräsklippning, snöskottning etc sköts av Riksbyggen Fastighetsservice. Även trappstädningen sköts av inhyrd hjälp, så som boende är detta inget man behöver engagera sig i. Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vill man parkera på gatorna i närområdet kan man lösa en biljett för två veckor åt gången för 250 kronor.
Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler och bredband ingår i månadsavgiften.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 20
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-talet
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
71 kvm (föreningens information)
Energideklaration
113 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.459 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 350 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA