Gelbgjutargatan 16B, två rum och kök

Vid solvarma träpaneler

Egen ytterdörr, egen trappa och hela etaget för dig själv. En välvuxen tvårummare med alla rummen ungefär lika stora, vilket innebär att du får plats med lite extra i kök, sovrum och vardagsrum. Huset kan säkert ståta med mer än hundra år i backspegeln. Detta märks på en del gamla foder, befriande takhöjd och de gamla fönstrens högfärdiga placering. Nu är själva fönstren nyare, med ljuddämpande isolerglas, fast det är inte svårt att tänka sig hur det begav sig med gammalt fladdrande fönsterglas förr i tiden.

Här på Gelbgjutargatan har du dessutom en av de vackraste innergårdarna utanför ytterdörren, med kullersten och stora hällar av kalksten runt den välansade gårdslönnen. Gamla förråden och utedassen är bevarade med gamla gångjärn och trekantiga gluggar. På nästa gård som också tillhör föreningen, kan du greppa ett äpple på väg till jobbet när hösten börjar göra sina första propåer.

Lägenheten renoverad från golv till tak, där kanske köket sticker ut mest, med rejäla ytor och förvaring. Dessutom väldigt smakfullt komponerat med tegelväggen och det lilla fönstret högt över diskhon som låter kvällssolen hälsa på, och få dig att snabba på med bestyren för att komma ut mot den soldränkta panelen igen. Det som väntar på en lika skapande kraft är badrummet som är intakt sedan totalrenoveringen på 1990-talet, då hela gamla Kålgården fick nytt liv. Eller nygammalt liv.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 16B
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 68 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.150 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Sovrum

"Var du än står träffas du av ljus från något håll i denna lägenhet."

Kök

Vardagsrum

Hall

Badrum

Uteplats

"Det finns flera tvättstugor i föreningen och på vår gård är det bara 10 lägenheter som nyttjar tvättstugan, men de flesta har nog egen tvättmaskin, för det är så lätt att få tvätt tid precis när det behövs."

Gården

Huset

"Kullerstensgatorna och de gamla trähusen känns lite som att bo i en Astrid Lindgren-värld."

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Flera renoveringar har gjorts i lägenheten under de senaste åren. Allt i ett bra skick och med härlig känsla. Köket totalrenoverat 2012 med modern vit inredning som bryts av mot en tegelvägg. Köket är renoverat av Handslaget AB. Samtidigt lades helt nya golv in i hall och kök som vitmålades tillsammans med övriga golv.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka sex kvadratmeter. Det hittar du precis intill lägenheten, nära och bra!
Uteplatsen framför ditt egna ingång använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, utan den ingår i föreningens "allemansrätt", precis som allt det andra på gården.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom gemensamhetsförråd och cykelförråd. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst, och de boende har även ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 16B
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
68 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.150 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 360 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA