Gelbgjutargatan 16B, två rum och kök

Vid solvarma träpaneler

Annorlunda behag. Så kan den kortfattade upplevelsen av denna tvåa beskrivas. En relativt smal huskropp öppnar för ett magiskt ljus från tre väderstreck. Planlösningen spännande men väldigt funktionell med köket som den naturliga naveln. Sovrum i ena änden, vardagsrum i andra. Den snyggaste inredningsdetaljen kommer alltid vara ljuset självt. Egen ytterdörr och dna-vriden trappa upp gör inte nyfikenheten mindre.

Lägenheten i bra skick med enhetlig ljus parkett i alla rum. Köket en fin samlingsplats för både stök och lugna middagar. Vänd på bordet så sitter ni plötsligt 6-8 till bords med utsikt över takåsarna. Den romantiska potentialen för två ska inte heller underskattas. Köket håller helt klart villastandard om du ser till ytor och volym.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 16B
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 68 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.377 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & tv
Pris 0 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Var du än står träffas du av ljus från något håll i denna lägenhet."

Kök

Vardagsrum

Sovrum

Badrum

"Det finns flera tvättstugor i föreningen och på vår gård är det bara 10 lägenheter som nyttjar tvättstugan, men de flesta har nog egen tvättmaskin, för det är så lätt att få tvätt tid precis när det behövs."

Innergård

Huset

"Kullerstensgatorna och de gamla trähusen känns lite som att bo i en Astrid Lindgren-värld."

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Flera renoveringar har gjorts i lägenheten under de senaste åren. Allt i ett bra skick och med härlig känsla. Köket totalrenoverat 2012, av tidigare ägare, med modern vit inredning som bryts av mot en tegelvägg. Köket är renoverat av Handslaget AB. Samtidigt lades helt nya golv in i hall och kök som vitmålades tillsammans med övriga golv.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka sex kvadratmeter. Det hittar du precis intill lägenheten, nära och bra!
Uteplatsen framför din egna ingång använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, utan den ingår i föreningens "allemansrätt", precis som allt det andra på gården.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom cykelförråd samt tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst, och de boende har även ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset.
Observera att det är en obligatorisk avgift för bredband på cirka 220 kronor i månaden.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 16B
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1900-talet
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
68 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.377 kr/mån inkl värme, vatten och tv
Pris
0 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 390 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Draken

Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 bostadsrätter. Föreningens medlemmar äger och förvaltar husen med adress Gelbgjutargatan 16-22.

Föreningens hus är uppförda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Denna tillhörde tidigare gården Hjertmanskärr och var belägen närmare Munksjön. Vid skapandet av området flyttades huset från sin ursprungliga plats till där det står idag.

Föreningens hus anses vara i gott tekniskt skick där mycket är modernt under den äldre ytan; elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Även den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen där de ansvarar för bl a trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer.

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till dessa finns en separat kö, så kom som köpare ihåg att anmäla ditt intresse för p-plats genom att skicka ett mail till brfdraken@outlook.com.

Föreningen har full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
3.13353 %
Lägenhetsnummer
153130000007
DOKUMENT
KARTA