Gelbgjutargatan 16, tre rum och kök

Högsta klass i gamla flickskolan

Det är nog inte så många som vet att det legat en gammal flickskola här med anor sedan mitten av 1800-talet. Och det är nog fortfarande en och annan Jönköpingsbo som inte anar husets genuina och renoverade charm när de passerar i den stensatta gränden utanför. Visst har det renoverats och byggts om, och renoverats igen. Och nuvarande ägare har gjort en finkalibrerad insats för att hitta ytterligare värden i det gamla bygget. Kökets dubbla porslinsho är en sådan sak. Golven har målats, och alla kontakter och strömbrytare ser ut som gamla dito i bakelit, men är såklart helt moderna under ytan.

Huset och lägenheten är i utmärkt skick, och den kringbyggda gården skickar dig 150 år tillbaka i tiden, med fina gångar och rabatter, och krasande grus under fötterna. Att du befinner dig precis mitt i stan är svårt att inse. De två språkande kvinnorna utanför dörren blir dina följeslagare i ur och skur. Den här 3:an gör sig förtjänt av högsta betyg i alla ämnen, utan att fjäska.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 16
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 82 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.987 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Hall

Kök

"Vi har lagt mycket tid på att måla alla fönster och snickerier med högblank lackfärg"

Vardagsrum

"Vi har suttit 10 vuxna och 8 barn till middag och det funkar bra. Utrymmet finns om man har bordet."

Matsal

Klädkammare

Sovrum

"Det är skönt att ha en egen tvättmaskin, men det är smidigt med föreningens på gården också. Där hittar du även ditt lägenhetsförråd."

Badrum

"När toaletten renoverades hittade vi en massa gamla tidningar som använts som isolering i trossbottnen."

Föreningens fastighet

Föreningens innergård

"Det jättemysig gård som delas av tio lägenheter, perfekt för en grillkväll när den tiden kommer. Några gemensamma städdagar brukar det också bli per år."

Omgivning

Mäklaren informerar
Lägenheten är i mycket bra skick där samtliga rum varsamt renoverats med målade och tapetserade ytskikt under senare år. 2009 totalrenoverades köket och nya vitvaror installerades. 2014 installerades ny kyl och frys. 2015 byttes bänkskivorna och ny bänkbelysning installerades under överskåpen. 2014 helrenoverades badrummmet av Åbo Bygg i Bankeryd. Kvalitetsintyg för godkänd våtrumsintallation finns. Tvättmaskinen i badrummet installerades i samband renoveringen. 2015 byttes en stor del av lägenhetens strömbrytare och eluttag.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 6 kvadratmeter. Förrådet är beläget med ingång från innergården.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns på gården. Här finner ni även ett cykelrum.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns alltid möjligheten borta på Stenhuggargatan 300 meter bort. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Museet" mitt över Odengatan. Här kostar en plats ca 500 kronor per månad.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
De bodende i huset har ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset. Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst. På innergården fär det fritt fram att plantera och fixa om man önskar.
Under 2015 har föreningen sotat och besiktigat lägenhetens kakelugn. Protokoll bifogas i presentationen.
Ingår i försäljningen gör; gardersobsinredning, de väggfasta hyllorna i köket samt de tre klotlamporna i köket.
Hatthyllan i hallen ingår ej i försäljningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 16
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1800-tal
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
82 kvm (föreningens information)
Energideklaration
110 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.987 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 330 kr per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till ca 140 kr per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
April el. enl ök.
KARTA