Gelbgjutargatan 15, ett rum och kök

Oemotståndlig gård-goding

Gamla Kålgården har sina klenoder. Kanske svåra att rangordna, men frågan är om inte detta är den vackraste fastigheten av dem alla. Ytterdörrens krön med ringlande lövverk, gården, med gräset, gruset och rabatter som ångar av en blomster. Bara panelen är som en saga; klädd i otaliga lager av oljefärg. Lite nött, och just därför bedårande. Lägenheterna renoverade någon gång på 1990-talet, då gamla kålgården fick sin renässans, för att kanske bli ståndsmässigare än någonsin.

Denna vindslägenhet ligger bland takåsarna på tredje våningen med ingång från gården. Lite lagom snedtak för att du ska bli ganska försvarslös inför charmoffensiven. Dessutom får du höra fötterna mala i gruset varje dag, och missar inte en enda dag av de blommande träden som fullständigt löpt amok i sin färgprakt när vi på Västanhem kom. Gamla trappan upp är modest i sitt knirrande. Lägenheten är i gott skick, men det finns en uppsida om du vill vara mer tidstypisk, kanske med ett såpskura plankgolv, istället för laminat.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 15
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 54 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.338 kr/mån
Inkluderar Inkl värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det är väldigt fint att sitta i kupan och plugga, med ljuset från tre håll; här har du dessutom bra koll på hur vädret ser ut att bli"

Hall

Matplats

"Nära både till Coop och Ica Maxi, men också till restaurangen El Duderino, som jag gärna har gått till och kommer att sakna"

Kök

"Det är ett väldigt tyst läge trots att det är mitt i stan. Jag sover gärna med lilla fönstret öppet och störs inte alls här uppe på tredje våningen"

Vardagsrum

Badrum

"Det är verkligen ingen brist på förvaring; klädkammaren är hur stor som helst, och så det smala förrådet i vardagsrummet"

Klädkammare - Förråd

"På sommaren sitter alla på gården, och det har blivit lite som en stor familj. Eftersom gården är stor är det alltid sol någonstans"

Gården

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 15
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
54 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 96 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.338 kr/mån Inkl värme, vatten, TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 290 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA