Gelbgjutargatan 15, ett rum och kök

Oemotståndlig gård-goding

Gamla Kålgården har sina klenoder. Kanske svåra att rangordna, men frågan är om inte detta är den vackraste fastigheten av dem alla. Ytterdörrens krön med ringlande lövverk, gården, med gräset, gruset och rabatter som ångar av en blomster. Bara panelen är som en saga; klädd i otaliga lager av oljefärg. Lite nött, och just därför bedårande. Lägenheterna renoverade någon gång på 1990-talet, då gamla kålgården fick sin renässans, för att kanske bli ståndsmässigare än någonsin.

Denna vindslägenhet ligger bland takåsarna på tredje våningen med ingång från gården. Lite lagom snedtak för att du ska bli ganska försvarslös inför charmoffensiven. Dessutom får du höra fötterna mala i gruset varje dag, och missar inte en enda dag av de blommande träden som fullständigt löpt amok i sin färgprakt när vi på Västanhem kom. Gamla trappan upp är modest i sitt knirrande. Lägenheten är i gott skick, men det finns en uppsida om du vill vara mer tidstypisk, kanske med ett såpskura plankgolv, istället för laminat.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 15
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 54 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.338 kr/mån
Inkluderar Inkl värme, vatten, TV & bredband
Pris 1.700.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det är väldigt fint att sitta i kupan och plugga, med ljuset från tre håll; här har du dessutom bra koll på hur vädret ser ut att bli"

Hall

Matplats

"Nära både till Coop och Ica Maxi, men också till restaurangen El Duderino, som jag gärna har gått till och kommer att sakna"

Kök

"Det är ett väldigt tyst läge trots att det är mitt i stan. Jag sover gärna med lilla fönstret öppet och störs inte alls här uppe på tredje våningen"

Vardagsrum

Badrum

"Det är verkligen ingen brist på förvaring; klädkammaren är hur stor som helst, och så det smala förrådet i vardagsrummet"

Klädkammare - Förråd

"På sommaren sitter alla på gården, och det har blivit lite som en stor familj. Eftersom gården är stor är det alltid sol någonstans"

Gården

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 15
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
54 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 96 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.338 kr/mån Inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
1.700.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarnas kostnad för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 290 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Drömmen

Bostadsrättsföreningen Drömmen bildades 2007 i samband med att bostäderna i föreningens fastighet ombildades till bostadsrätter. På föreningens fastighet finns idag 27 byggnader, varav 12 innehåller bostäder. Husen i föreningens kvarter är helt unika och utgörs av en blandning av både fantastiskt charmiga trähus med gamla fina kvartersgårdar samt modernare stenhus. Det äldsta av husen i kvarteret Drömmen byggdes på 1880-talet och de nyare byggdes mellan 1989 och 1990. Bor du här har du i princip alltså alltid tillgång till en charmig liten innergård, kullersten, gårdsgrus och vackra planteringar!

Totalt finns det 55 bostadsrätter i varierande storlekar i föreningen. I föreningen finns även tre kommersiella lokaler, tre hyresrätter och 22 bilplatser. Föreningens målsättning är att ge sina medlemmar ett så kostnadseffektivt och trivsamt boende som möjligt. Ekonomin i föreningen är stabil och god och har under de senaste åren omsatt drygt 3 miljoner. För närvarande finns drygt 1 miljon kronor i fond för underhåll av föreningens fastigheter. Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas avgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande 2020-05-18.

För löpande skötsel av hus och trädgårdar anlitas Riksbyggen och för den ekonomiska förvaltningen anlitas HSB.

Kommunikations- och underhållstjänster till föreningen levereras av Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Ytterligare tjänster tecknas separat av varje medlem.

Föreningen har fastigheterna försäkrade hos Länsförsäkringar. I föreningens avtal ingår även bostadsrättsförsäkring för samtliga medlemmar, detta behöver alltså inte tecknas separat av dig som köpare.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
1.34325 %
Andel av årsavgift
1.29204 %
Lägenhetsnummer
08-2086-1-45-5
DOKUMENT
KARTA