Gelbgjutargatan 13, två rum och kök

Hem till gården i Gamla stan

I ett av Jönköping sista sagokvarter ligger ett bo som hämtat från förra seklets början. Förutom att det är nyfräscht så att färgen knappt har torkat och har alla dagens bekvämligheter förstås. Nylagd parkett överallt, induktion, integrerade vitvaror och ljudisolerat till max mot stadens brus. Men också vackra listverk, härlig takhöjd och en mysig trädgård med äppelträd precis utanför fönstret.

Bli inte förvånad om Lottas Bråkmakargatan poppar upp i minnet när du promenerar kullerstensgatan fram till den röda porten med turnumret 13 ovanför. Precis utanför kör knappt några bilar. Gelbgjutargatan är återvändsgränd och sedan vägarna lagts om i Kålgårdens nyare del är det faktiskt lite knepigt för den som inte känner området att hitta hit. Ändå har man bara några minuters gångväg till stans mesta shopping och nöjesliv. Så, är det en liten oas med egen trädgård mitt i stan du letar efter - here it is!

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 13
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 66 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.827 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Helst skulle jag vilja ta med mig den här lägenheten och ställa den mitt i vår nya stad dit vi ska flytta."

Kök

"Jag trodde först att huset var ett av de gamla i området, från tidigt 1900-tal, men det är bara väldigt bra anpassat till den gamla stilen."

Badrum

"När vi lade golvet tänkte vi på att lägga samma sort i alla rum och skippa trösklar, för att få en mer sammanhängande känsla som också gör att det känns lite större."

Klädkammare

"Tack vare den här klädkammaren har vi inte känt att vi behöver några garderober."

Vardagsrum

"Vi chansade och valde bort en del överskåp när vi gjorde om köket. Men de skåp vi har nu har visat sig räcka gott och väl."

Sovrum

"De nya treglasfönstren ut mot gatan gör att man inte hör någonting av stadens brus."

Föreningens gård

"Gården är supertrevlig. Så lummig tack vare äppelträden och inte många som går förbi på gatan utanför. Vi har hela tiden tyckt att det känns lite som att bo i hus."

Gamla Kålgården

Omgivning

Mäklaren informerar
Till denna lägenhet följer ett rymligt lägenhetsförråd om 7-8 kvadratmeter. Förrådet är beläget med ingång från innergården.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns alltid möjligheten borta på Stenhuggargatan 300 meter bort. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Museet" mitt över Odengatan. Här kostar en plats ca 500 kronor per månad.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns på gården. Här finner ni även ett cykelrum.
Lägenheten har under senare år renoverats med en genomgående tröskelfri ekparkett, nya tapeter, golvlister och nymålade snickerier. Köket totalrenoverades 2014 och kommer från IKEA. Samtliga vitvaror förutom fläkten är installerades samma år. Tvättmaskinen i badrummet inhandlades 2013 och kommer från Cylinda.
Solen går upp och kastar sina första strålar mot köks- och sovrumsfönster. Solen går ner vid vardagsrummet där den varit sedan strax efter lunchtid.
Lägenheten är ansluten till ComHems utbud av mediatjänster.
I köpet ingår badrumsskåpen och tvättmaskinen. Trådbackarna och hatthyllan i hallen ingår ej i köpet.
Föreningen har idag inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 26/8 2015)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 13
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1990-tal
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
66 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.827 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 150 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1 oktober - 1 november
KARTA