Gelbgjutargatan 13, två rum och kök

Golvad av Kålgården

Nu har du chans på en Kålgårdstvåa, med osedvanligt stor svängradie i vardagsrum, kök och matplats. Här har tidigare ägare tagit ett rejält grepp för att återskapa en äldre miljö och höja standarden ett rejält snäpp. Egentligen är detta ett äldre hus från 1850-talet men som renoverats genomgripande, med väldigt lite av ursprunget bevarat, men det har tagits igen de senaste åren, med råge kan man säga. Ett kvistfritt, enstavigt parkettgolv i ek sprider sig utan trösklar och andra avbrott runt hel lägenheten, och känns som ett plankgolv.

Gelbgjutaregatan är kanske en av stans mysigaste bostadsgator. Där ingen av de gamla fastigheterna är den andra lik, och fasaderna ligger lite oregelbundet utmed den stensatta gatan. Gammeldags innergårdar prunkar av blommor och fruktträd nu när våren kommer. Den här föreningen är inget undantag. Gården vänder vackra sidan åt söder, med träd och rabatter, men kanske bästa av allt, här är det lä nästan hur det än blåser. Här smakar du på riktigt tidiga vårdagar med fikabordet lastat.

Att bo på Kålgården innebär att du kan leva ut din egocentriska världsbild fullt ut. Det är inte bara nära till allt du behöver - du är själv en del av centrum. Utbudet av promenadstråk, restauranger, gym och affärer kan ibland göra det svårt att välja. Att angenämt bekymmer du garanterat vänjer dig vid. Sist men inte minst, kanske du undrar vad en gelbgjutare gör? Jo, det är en person som gjuter föremål i gulmetall, oftast mässing.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 13
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.059 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Kök

"Köket är ett mycket praktiskt arbetskök, och snyggt på samma gång; jag som gillar matlagning kommer sakna det mycket."

Matplats

Hall

"Han som vi köpte av var snickare, vilket kanske förklarar det fina golvet och de profilerade listerna utmed tak och golv, runt fönster och dörrar."

Sovrum

Badrum

Gården

"Vi har grillen i förrådet, så den är lättstartad; det är oftast ingen trängsel på gården, och alla känner alla."

Tvättstuga

Föreningens fastighet

"Att bo så centralt, men ändå ha så mycket natur så nära; det är bara att välja mellan Rocksjöns naturreservat, runt Munksjön eller utmed Vättern."

Kålgården

Planritning

Mäklaren informerar
- Tidigare ägare gjorde en stor renovering av lägenheten under 2010 då i stort sett samtliga ytskikt renoverades. Bland annat fick hela lägenheten nya fina enhetliga ekgolv då.
- Samma år öppnades kök och vardagsrum mot varandra och ett generöst nytt kök byggdes. Samtliga vitvaror byttes samtidigt och omfattar induktionshäll, ugn, kyl/frys samt en helintegrerad diskmaskin.
- Solen går upp och kastar sina första strålar ner på innergården och håller den sedan ljus och varm under hela dagen. Solen går ner vid kök och vardagsrum där den varit sedan strax efter lunchtid.
- Till denna lägenhet följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 6 kvm beläget nere på innergården.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 13
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.059 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnader för hushållsel och hemförsäkring uppgår till ca 450 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA