Gärdesgatan 21, sex rum och kök

Familjebäst med rum för fest

Stabilt, tryggt och snyggt. Får vi presentera hela familjens perfektaste hemlikhet! Ett välplacerat, välplanerat, rymligt hem i 1,5 plan av vitaste tegel. Lättskött på lugnaste gatan mitt i Habo, bland trevliga grannar och härliga grönytor. Och aldrig längre än en kvart till vad du än behöver.

Husets planering bygger på vetskap och erfarenhet om en familjevardags behov och bestyr. Här har man inte snålat på varken förvaringsmöjligheter eller sällskapsytor. I köket har den generösa köksön fått ta plats mitt i rummet och erbjuder både sittplatser, förvaring och magnifik arbetsyta. Det stora vardagsrummet breder ut sig riktigt snyggt i vinkel från köket och bjuder in dagens härliga ljus genom stora glaspartier. Och har du praktikaliteter som spatiös groventré med tåligt klinkergolv, praktisk tvättstuga och ett bra extrarum lite vid sidan av på kravlistan? Då kan du bocka av det. Övervåningens sovrum är flexibla och lätta att anpassa efter just dina behov. Ett perfekt hus för hela familjen att växa i!

Snabbfakta
Adress Gärdesgatan 21
Område Habo
Bostadstyp 1½-plansvilla med vidbyggt garage
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 148 + 22 kvm
Tomtareal 949 kvm
Byggår 1973
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det var utbyggnaden som vi föll för när vi flyttade hit. Lite annorlunda och bra extra utrymme."

Trädgård mot gatan

"Vi har pratat med grannen om att sätta en ny häck mellan tomterna. Men det tycker vi att nästa ägare ska få vara med och bestämma."

Trädgård på baksidan

Garage

Hall

Gästtoalett

Vardagsrum

"Det är ett bra rum som går att möblera på många sätt. Vi har haft sofforna på flera olika ställen."

Kök

"Köksön blir en naturlig samlingsplats när vi har gäster. Här hänger alla gärna och länge."

Inglasat uterum och altan

"Uterummet värms snabbt upp av solen. Oj, så många, långa och trevliga kvällar vi har haft här."

Sovrum på entréplan

Tvättavdelning

"När grannarnas träd grönskar ser man knappt deras hus. Det blir väldigt ombonat."

Groventré

Allrum på övre plan

"Vi sitter gärna här och läser eller bläddrar i en tidning i lugn och ro."

Sovrum 2

"Det är härligt att starta dagen med så här mycket dagsljus."

Badrum

Sovrum 3-4

Omgivning

Från huset på lugna Gärdesgatan har du nära till allt. Sporthall, idrottsplats och vårdcentral ligger på avståndet av ett bättre brännbollsslag. Förskola och skola finns på bekvämt gångavstånd även för korta ben. Och till Habo centrum promenerar du på 10 minuter. Ska du in till Jönköping och vill lämna bilen hemma kan du välja mellan bussen eller tåget. Båda går ofta och tar dig till stan oväntat snabbt. Men behöver du verkligen åka? I och med att Habo är en egen kommun så finns allting här. Mataffärer, bygghandel, Systembolag, Vårdcentral, tandläkare, tågstation, bibliotek och butiker. Ett helt smörgåsbord för en perfekt vardag och alla dess bestyr. Välkommen hit!

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare köpte fastigheten 1986 och har sedan dess underhållit fastigheten på ett tillfredställande sätt. Några av de större renoveringarna som utförts är; Omläggning av tak 1991 (Habo Bygg), Utbyggnad av övre plan med två takkupor 1991 (Habo Bygg), Nytt badrum på övre plan 1991 (Miljöhallen/Habo rör), Installation av jordvärme 1997 (IVT), Fönsterbyte 1991/2002 (E&P Bülows Byggnads AB), Plattsättning av uppfart och gångar samt bygge av murar 2000, Ombyggnad av carport till garage samt ny elstyrd port 2006, Friggebod 2006, Nytt golv, tak och glaspartier på altanen 2011, Dränering 2013 (Svensson Tech), Fiberinstallation 2015.
Ytterligare renoveringar av något mindre karaktär som är utförda på fastigheten är; Nya trägolv på övre plan 1991, Klinker i entrén 1999, Nya trägolv på entréplan 2006, Nya vita innerdörrar 2006, Renovering av toalett i entréplanet 2006, Uppsättning av markiser 2008 samt Ny duschkabin i badrummet på övre plan 2017.
Köket totalrenoverades som sagt 2006 kommer från välkända HTH. Samtliga vitvaror kommer från Siemens och installerades vid samma tidpunkt. Värt att notera är att spishällen har induktionsfunktion och att frysen är "frostfri".
Entréplanets golvkonstruktion är med hjälp av mekanisk ventilation satt under konstant undertryck för att säkerställa att ingen ovälkommen fukt eller lukt stannar i huset.
Tvättmaskinen kommer från Miele och installerades 2008. Torktumlaren kommer från AEG och installerades 2002. Torkskåpet som står i tvättavdelningen fungerar inte utan används idag endast för att hänga och torka tvätt. Varmvattenberedaren byttes ut 2015.
Fastigheten är ansluten till Telias fibernät för snabb och pålitlig bredbandsuppkoppling, tv samt telefoni. Ägarna har idag en bredbandsuppkoppling om 100/100 Mbit/s.
Braskaminen är i funktion och godkänd att elda i. Senaste sotning utfördes i mars 2017.
Radonmätning utfördes på fastigheten 2008 med ett årsmedelvärde om 100 Bq/m3. (Gränsvärde 200 Bq/m3) Protokoll bifogas beskrivningen.
Under det varma halvåret når solens strålar uterum och altan från lunch och försvinner i horisonten i väster först till kvällen.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
I försäljningen ingår hatthylla, skohylla och korgar/krokar i groventrén samt träpersienner i vardagsrummet.
I försäljningen ingår ej skåp, hyllor samt arbetsbänk i garaget. Skohyllan i klädkammaren lämnas heller inte kvar.
Visa mer

Planritning

Alternativ planlösning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Gärdesgatan 21
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
148 + 22 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 949 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass F , 113 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 1/8
KARTA