Gånglåten 13, fyra rum och kök

Naturbegåvad sparbössa

Detta är egentligen inte en lägenhet utan två. Vilket kan få klok inverkan på din privatekonomi på sikt, eller från första stund. En 3:a och en liten 1:a har vid något tillfälle slagits ihop och en passage har öppnats emellan. I dagsläget alltså en 4:a med tre sovrum, två badrum och ett kök. Men den lilla kokvrån är lätt att återställa om du vill hyra ut till en student, vilket är helt ok med föreningen.

Lägenheten är i bra skick med bra läge i föreningen, två balkonger och närhet till föreningens egen fotbollsplan, tennisplan, och basketplan. Och där bortom tar naturreservatet vid. Cykelförråd, lusthus och tvättstuga finns också på nära håll, men du har tvättmaskin i ditt eget badrum dessutom. Föreningen är av den gamla stabila stammen som skötts långsiktigt med låg belåning. Här kan du dra fördel av att allt ingår i hyran: vatten, värme och till och med el, vilket är mycket ovanligt. Ett rätt bekymmerslöst liv och boende väntar.

Snabbfakta
Adress Gånglåten 13
Område Ljungarum
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 92.6 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.252 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & hushållsel
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 28 april kl. 11:30 - 12:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 29 april kl. 11:30 - 12:30
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Föreningens fastighet

Hall

"Förutom att el, vatten och värme ingår i avgiften, finns även bastu, superfin tvättstuga, festlokal, övernattningsrum och släpkärra att låna"

Kök

Vardagsrum

Inglasad balkong

Badrum 1

Sovrum 1

"För några år sedan fick alla som ville möjlighet att hyra en egen odlingslott att odla grönsaker och blommor på; mycket uppskattat kan jag lova"

Sovrum 2

Balkong

Sovrum 3

Passage

Badrum 2

Gården

"Vi har alltid varit ute väldigt mycket med barnen; att ha hela naturreservatet så nära är en fantastisk möjlighet och vi har många favoritplatser där vi fikar"

Omgivning

"Våra vaktmästare och förvaltare sköter det mesta i området och gör det på ett bra sätt. Det enda som vi gör själva är trappstädningen, som är snabbt gjord"

Gemensamma utrymmen

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Solid förening där inga avgiftshöjningar är planerade. Den tekniska förvaltningen handläggs av föreningens egna fastighetsskötare tillsammans HSB. Den administrativa förvaltningen ombesörjs av Jönköpingsbostäder.
Lägenheten disponeras idag som en fyra men det finns möjlighet till att hyra ut en del av lägenheten, kan alltså disponeras som en trea och en etta med kokvrå. Rör och ledningar finns kvar för att enkelt återställa det lilla köket om det åter skulle bli intressant att hyra ut.
Det större badrummet renoverades under 2012. Tvättmaskinen köptes in och installerades 2014 och torktumlare är från 2008.
Från vardagsrummet når man lägenhetens inglasade balkong som man möter solens första strålar. Från ett av sovrummen når man den nybyggda balkongen och där njuter du av kvällssolen.
Till lägenheten tillhör en parkeringsplats med motorvärme och det ingår i avgiften. Föreningen erbjuder även parkering till husvagn/husbil.
Till lägenheten finns det två förråd, ett större på cirka fyra kvadratmeter som man når direkt i anslutning till entrén. Det andra förrådet på cirka tre kvadratmeter hittar man i huset intill.
Lägenheten är ansluten till Com Hems tjänster avseende kabel-TV. Fiber finns indraget via Telia och man tecknar avtal med den leverantör som passar en bäst.
Om så önskas så finns det en övernattningslägenhet att låna av föreningen mot en kostnad på 200 kronor per natt. Vill man odla grönsaker och blommor finns möjlighet att låna en odlingslott.
Fantastiska miljöer i bostadsområdet med möjlighet till ett flertal aktiviteter. På gårdsgångarna är det inte omöjligt att man springer på en av de heltidsanställda fastighetsskötarna. Av dem får man också gärna låna kärra vid flytt.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gånglåten 13
Område
Ljungarum
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
92.6 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.252 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV och hushållsel
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för försäkring uppgår till ca 350 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Ängsnejlikan

Bostadsrättsföreningen Brf Ängsnejlikan äger fastigheten Ängsnejlikan 1 som är belägen i ett populärt bostadsområde. 1970-1972 byggdes 13 fastigheter i två våningsplan med totalt 228 bostadsrättslägenheter.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi vilket månadsavgiften speglar. Värme, vatten, kabel-TV, bredband och hushållsel ingår i den låga avgiften vilket är ovanligt i Jönköping. Under 2018 var föreningens totala långfristiga skulder 8.840.000 kr vilket ger en mycket låg belåning på cirka 600 kr/kvm lägenhetsyta.

En parkeringsplats med motorvärme tillhör varje lägenhet. Önskar man fler parkeringsplatser kontaktar man föreningen och ställer sig i parkeringskön. Uppställning för husbil/husvagn finns på den nordöstra delen av området. Parkering för besökande finns utspritt på flera platser i området. Till alla lägenheter finns även ett förråd att tillgå.

Föreningen har avtal med Com Hem gällande TV-anslutningen och för internet står Telia och Com Hem som leverantörer.

Välskött förening med heltidsanställda fastighetsskötare som bland annat skottar snö och ser till att allt fungerar. Bostadsområdet har mycket trevliga sociala ytor som passar alla åldrar. Basket-, boule-, fotbolls- och tennisbana finns tillgängliga för den aktive. Öppna gräsytor, stora lekplatser och murade grillplatser för de som vill ha ett annat tempo och aktivitet. Saknar man naturen ligger naturreservatet Strömberg med sina vackra promenadstråk runt husknuten. Passar inte vädret eller vill man bara hålla sig inomhus finns det möjlighet till det. Bostadsföreningen har dessutom bastu, bordtennisrum, gym, gympahall och fritidslokal. På gården finns även en stor tvättstuga, festlokal och övernattningsrum.

Föreningen har en mycket väl underhållen fastighet och har under åren haft löpande reparationer utefter behov och enligt den fastlagda underhållsplanen. 2015 renoverades taken, 2013 gjordes en omfattande renovering av föreningens gemensamhetslokaler, 2010 tilläggsisolerades vindarna, dörrarna byttes ut och nya fläktar installerades till lägenheterna.

Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
0.56623 %
Lägenhetsnummer
023-023-048
DOKUMENT
KARTA