Gamla Ryforsvägen 17, nio rum och kök

Båtplats bland ljung och blåbär

Här hamnar du i skogsläge och sjöläge på samma gång. Ena dagen har du älgarna på besök, andra är du kanske förförd av en sjöjungfru. Detta genompräktiga hus ligger bara ett kott-kast upp från sjön Stråken, som är som en liten kopia av Vättern, tre mil lång och smal som en ål. Egen båtplats kan övertas av säljarna om sjötycke för en större eller mindre båt finns.

Huset i sig är ovanligt påkostat för att vara så nytt. Hel inredd källare är sällan man ser på hus efter 1980-talet och en övervåning med så kallat förhöjt väggliv, gör att du får lågt satta fönster i snedtaket och extra svängrum i huvudhöjd. Dessutom har huset två frontespiser, en åt vardera hållet, där den ena är en stor del av vardagsrummet uppe och starten på balkongen kan man säga.

Många barn och många gäster är inga problem. Förutom stora sällskapsytor både upp och nere och i källaren, finns fyra duschar, två badkar och tre toaletter. Fem sovrum räcker långt, men om det behövs så är de lätt fixat med ett gästrum i källaren dessutom. Du kan också utan problem husera fyra bilar i garage om behov finns. Det ena garaget är tänkt som husbilsförvaring med högt i taket så att du nog kan rulla in en kölad segelbåt om du vill, men utan mast så klart.

Snabbfakta
Adress Gamla Ryforsvägen 17
Område Västerkärr Stråken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 204 + 105 kvm
Tomtareal 1491 kvm
Byggår 2000
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Varmgarage

Huvudentré

"Vi sitter oftast i köket även när vi har gäster, vi får plats väldigt många, och det känns mer avslappnat."

Kök och matplats

Vardagsrum

Altan

"Altanen blir lite som vårt utevardagsrum på sommaren, kvällssolen och solnedgången på andra sidan vattnet är helt magisk."

Duschrum i markplan

Sovrum 1

Sovrum 2 - Kontor

"Först kom byggaren hit med lätta släta innerdörrar som var papperstunna; vi ville ha riktiga trädörrar som kändes lite rejäla. Det ska vara lite att ta i."

Groventré - tvättavdelning

Klädkammare

Allrum på övre plan

"När vi hade båten packade vi ofta lunchkorgen och drog till sjöss. Båtplatsen har vi kvar om nästa ägare vill ta över den."

Balkong

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum på övre plan

"Stråken är en härlig sjö med fint bad- och fiskevatten. Det bredaste stället på sjön är precis här utanför."

Sovrum 5

Hall i källarplanet

Relax och bastu

"Vi föll för planlösningen, men sen har vi lagt till rätt mycket utöver standardversionen, hela källaren exempelvis."

Allrum - gillestuga - TV-rum

Hobbyrum - klädvård

Groventré i källaren

Trädgård

Garage för husvagn och båt

Omgivning

Området Västra Kärr har fått sin dragningskraft av främst närheten till sjön Stråken som är hela tre mil lång och ganska smal vilket gör det till en väldigt spännande båtsjö. Strand och båtplats finns bara något hundratal meter ner från huset. En sjö där du kan ha stor glädje även av lite större båt. Det finns fler skär och vikar att strandhugga vid än du tror, men du kommer hitta dina favoriter för olika tid på dygnet. Med en liten kajak på gården är du snabbt i vattnet en tidig sommarmorgon och kan glida ut ljudlöst på en spegelblank sjö.

In till Mullsjö kommer du enkelt med både bil och cykel. Cykelvägen går tryggt under stora vägen, vilket gör det smidigt för de större barnen att cykla till skola och aktiviteter. Vill du ha en skön promenad eller en snabb löptur springer du runt Mullsjön. Där du också hittar fina skidspår vintertid, och fina mtb-stigar när snön släppt sitt grepp. I Mullsjö hittar du all kommunal service du kan behöva. Och är det något du trots allt saknar, har du Jönköping bara 20 minuter bort med tåg eller bil.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det var nytt år 2000. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Centraldammsugare finns installerad, det är en Allaway och uttag för denna finns på husets samtliga tre plan.
Köket kommer från HTH och är från år 2000. Under 2012-2013 byttes följande köksmaskiner: Spishäll (induktion, Electrolux) - varmluftsugn (Husqvarna) - diskmaskin (Electrolux) - samt kyl & frys (Electrolux).
En extra varmvattenberedare finns installerad, en NIBE 2001, som gör att man både kan duscha och fylla badkaret samtidigt utan att varmvattnet tar slut.
Båda eldstäderna, kakelugnen i markplan och braskaminen på andra plan, är provtryckta och godkända, protokoll finns på detta.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gamla Ryforsvägen 17
Område
Västerkärr Stråken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
204 + 105 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1491 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 64 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA