Fortunagatan 8, tre rum och kök

I snickarglada kvarter

Gamla Kålgården är som en stoppsladd i tiden, där allt känns som hundra år tillbaka. Överallt kullersten och gatsten, gamla lyktor och glesa staket, och snickarglada locklistpaneler står som spön i backen. Men allt är inte gammalt om du tittar efter noga, vissa hus är från detta tidevarv, eller strax före senaste sekelskiftet, inte förrförra. I detta fall är det en helt nybyggd länga in mot en Skansenvacker gård, där lägenheten ligger på andra våningen, i höjd med gårdshusens takfall.

En vacker våning med två rum i fil, länkade med en vacker pardörr, och fönster och balkong mot väster och kvällssolen. Genomgående bra skick i kök och badrum. Lister och dörrar i gammal stil men nygjort. Vill man inte sitta ensam på balkongen, släntrar du ner på gården och gör gemensam sak med gårdens övriga invånare vid grillen. Här är det många små hus som samsas om en gårdsmiljö med många ytor och vrår, där solen alltid faller på plats någon stund på dagen. Om inte SMHI bestämt något annat.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 8
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 76 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.407 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Badrum

Kök

Vardagsrum

"Varken balkongen eller vardagsrummet har speciellt mycket insyn, inte mycket som stör kvällssolen."

Balkong

Sovrum

"Som att transporteras till en annan värld; det är vilsamma kvarter att komma hem till, axlarna slappnar av."

Arbetsrum - Sovrum

Poppelgränd - Fortunagatan

Gamla Kålgården

Föreningens innergård

Föreningens fastighet

"Restaurangen El Duderino hänger vi på en hel del, den ligger väldigt nära och har skön känsla."

Omgivning

Mäklaren informerar
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 12 kvadratmeter. Förrådet är beläget i gårdshuset på innergården. Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i gårdshuset på innergården. Här finner ni även ett cykelrum.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. I det fall man behöver vänta ett tag på sin plats finns möjligheten att ställa bilen på långtidsparkeringen på Stenhuggargatan som ligger ca 300 meter bort. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Muséet" mitt över Odengatan. Här kostar en plats ca 500 kronor per månad.
Lägenheten har under senare år renoverats med nya ytskikt. Köksinteriören renoverades 2013 och kommer från Ikea. Den maskinella utrustningen är inköpt under samma år förutom kyl och frys som är inköpta 2014. Badrummet helrenoverades också 2013. All renovering har tidigare ägare stått för.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen har idag inga planer på att justera månadsavgifterna. (Kontrollerat 9/9 2016). Besök gärna föreningens hemsida, www.brfdrommen.se.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Fortunagatan 8
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
76 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.407 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 340 kr per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till ca 85 kr per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA