Fortunagatan 46, två rum och kök

Hydrologisk längtan

Inte svårt att falla för denna sjöprakt. Balkong och fönster med direktkontakt med Munksjön från morgon till kväll. Just kvällarna kan dessutom kryddas med en fin solnedgång som ger det hydrologiska läget en extra dimension så klart. Trafiken ser du inte mycket av när du sitter i soffan, och fönstren är mycket väl isolerade precis som förväntat i moderna hus.

Lägenheten känns som nyskickad trots att några år nu gått sedan dessa vassa solgula vinklar mot vattnet stod klara. Nuvarande ägare har precis slipat om ekgolvet och gett det ett betydligt ljusare tonfall. En bra känsla inne börjar alltid med golvet, och det gör den verkligen här. Och i detta fall lirar den bra med ljuset över sjön, även i januari.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 46
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 57 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 3.672 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Promenera runt sjöarna, handla på vårt eget Bageri Rosetten, svänga ner på stan på fem minuter; läget har många fördelar."

Entréhall

Vardagsrum

"Det kommer in väldigt mycket ljus i lägenheten, särskilt på eftermiddagen och kvällen, därför kostade vi på oss att måla väggarna i grått."

Matplats

Kök

"Vi vill sitta ute när vi sitter på balkongen, därför har vi inte brytt oss om inglasning, men det går att montera i efterhand för den som vill."

Balkong

Sovrum

"I sovrummet kan du ligga ner i sängen och titta ut över sjön när du ska sova, om du inte dragit för rullgardinen."

Badrum

Klädkammare

"Det var inget fel på golvet när jag flyttade in, men jag ville ha en ljusare ton på golvet. Då blev det en omslipning också."

Förening

Innergård

Omgivning

"På vår innergård har vi både sommarfest och glöggfest; grill finns som alla får använda. Bakom glaset är det oftast lä."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2008. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Egen parkeringsplats utomhus kan tas över av blivande köpare!
Modern och luftig 2:a i den nyare delen av Kålgården, här med maximerad utsikt mot Munksjön och Spira! Föreningen byggdes så sent som 2008, och lägenhetens fina skick och uppdateringar gör att man fortfarande har en hel del ny-känsla här!
Den öppna sällskapsdelen består av vardagsrums-, köks- och matplatsdel och har en fin rymd tack vare de stora fönsterpartierna mot väster. Sovrumsdelen fint för sig självt.
Köket kommer från Ballingslöv. Vitvaror generellt från 2008, men diskmaskin bytt 2016.
Lägenheten har en rymlig balkong med utgång från köksdelen.
Balkongen som är ca 10 kvm stor, har sol från fyratiden fram tills den försvinner bakom Spira runt niotiden på kvällen. Alltså soligt när du är hemma och hinner sitta och njuta! Sol övriga tider njuter du bäst nere på den trevliga innergården.
2019 slipades samtliga ekgolv och behandlades med ljuspigmeterad matt lack.
2016 tapetserades och målades sovrummet, samtidigt byttes även golvlister i lägenheten.
I entréhallen installerades 2017 nya garderober för kompletterande praktisk förvaring, Garderoberna är ca 40 centimeter djupa vilket ger rymd kvar i hallen och samtidigt förvånansvärt effektiv förvaringsvolym.
Badrummet har en egen liten klädvårdsdel med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk och skåp. Maskiner är från byggåret 2008.
I köket monterades 2016 nya spot-belysningar över bänkytorna. Nu effektiva och energisnåla LED-spotar! Spot-belysningarna i köket, vardagsrummet och hallen ingår i köpet!
I samtliga fönster finns persienner alternativt rullgardiner monterade. Dessa lämnas kvar av säljaren, och ingår i köpet!
Lägenheten är ansluten till Com Hems bredbandsnät. I avgiften ingår anslutningar till mediatjänster och ett grundutbud av kanaler. Se mer på www.comhem.se för övrigt tjänsteutbud.
Till lägenheten följer ett rymligt förrådsutrymme om ca 4 kvm beläget i husets källarplan. Varmt, torrt och lättillgängligt, gör det praktiskt och användbart!
Visa mer
BOSTAD
Adress
Fortunagatan 46
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
57 kvm (föreningens information)
Energideklaration
102 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.672 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägare har en driftskostnad om ca 450 kr/månad för hushållsel samt hemförsäkring.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA