Fortunagatan 36, tre rum och kök

Solfångare med dubbel effekt

Välkommen upp på femte våningen! Västervänd lägenhet, där kök, vardagsrum och balkong sitter på den ljusa, solsidan kan man säga. Sovrummen in mot gården, som i och för sig är rätt ljusa när du vaknar en sommarmorgon. Även en lite mindre frukostbalkong finns på den sidan. Rubriken antyder ju dubbla solfångare, vilket stämmer med balkongerna. Om du sneglar upp på yttertaket så ser du att föreningen framsynt satsat på solpaneler över stora ytor. En klok förening på många sätt kommer du märka.

Lägenheten är fullproppad med tillval som nuvarande ägare gjorde från början när det flyttade in. Inglasning av balkongerna, massiva bänkar i ek, högblanka köksluckor som sträcker sig hela vägen upp till taket, lyxigare kakel både här och där, snyggare blandare, nya lysknappar och uppdaterade förvaringssystem i hallen och sovrummen. Listan är lång och vi har säkert glömt något… ja, just det, kyl och frys med både kolsyrat vatten och ismaskin. Huset är ett så kallat "50-plus-hus", med fina samlingslokaler, gym, bastu och övernattningsrum som kan hyras.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 36
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 85 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.482 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Mycket omsorg har lagts vid detaljerna genom alla tillval. Helheten blir så mycket bättre då"

Vardagsrum

"När vi har gäster är det väldigt uppskattat att vardagsrum, kök och balkongen öppnar så fint mot varandra. Den helglasade dörren gör sitt till."

Kök

"Förvaringen i lägenheten är mycket bra och fullt tillräcklig, men vi har också ett bra källarförråd där vi monterat upp originalgarderoberna från lägenheten."

Balkong i väster

"Det är en väldigt solig lägenhet, man får inte luras av att huset mitt emot skuggar; det är bara sent på kvällen som det skuggar lite."

Sovrum 1

Sovrum 2

"En stor fördel med lägenheten är att parkeringsplatsen ligger rakt ner i källaren. Nära förrådet, nära hissen och bilen är alltid skönt varm när du ska ha den."

Balkong i öster

Badrum

"Bageri Rosetten ligger kanske för nära; förutom fikabröd, så har de även sallad och dagens rätt på vardagar."

Omgivning

"Läget är ju så centralt gör att bilen ofta står lång tid, och vi kan oftast gå dit vi ska och behöver. Buss- och cykelvägar finns alla riktningar."

Föreningen

Planritning

Mäklaren informerar
Säljarna har ägt lägenheten sen den tillträddes ny 2009. Nedan följer en kortare sammanfattning av de valda tillval samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp. Observera att föreningen är en så kallad "50-plus-förening" vilket innebär att minst en i hushållet som ska stå som ägare måste vara 50 år fyllda.
Köparen har möjlighet att överta säljarnas utmärkta parkering som är belägen i varmgaraget i huset. Garaget nås enkelt och bekvämt med hissen som går hela vägen dit. I källarplanet återfinns även ett rejält källarförråd som tillhör lägenheten.
Föreningens lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av Tv- och bredbandstjänster, och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Huset är dessutom anslutet till Telias bredbandsnät, så det finns gott om alternativ för snabbt bredband i huset.
Tilläggsarbeten och tillval i hall; klinker, väggar med målad microfiber, skjutdörrsgarderob Lumi, extra lås i ytterdörr, dimmer samt färgade eluttag.
Tilläggsarbeten och tillval i badrum; utökning av väggskåp och underskåp, bänkskiva i ek med underlimmad ho från Franke, blandare från Mora, kombinerad tvätt och tork, större handfat i ek-kommod, färgade eluttag samt kakel 10x40.
Tilläggsarbeten och tillval i kök; överskåp med fullhöjd, vita låd- och skåpsfronter, kakel 40x10, väggar med målad microfiberväv, mörkläggningsgardiner, rostfria vitvaror från Husqvarna, vatten och kolsyrat vatten i kyldörr, is och krossad is i frysdörr, vinkyl, bänkskiva i ek med underlimmad ho från Franke, dimmer, färgade eluttag samt elektrisk vind- och solstyrd fönstermarkis.
Tilläggsarbeten och tillval i vardagsrum; solskyddsgardiner, väggar med målad microväv, dimmer samt färgade eluttag,
Tilläggsarbeten och tillval i sovrum; väggar med målad microväv, dimmers samt färgade eluttag.
Tilläggsarbeten och tillval på balkong i väster; lamellgardiner samt elektrisk vind- och solstyrd markis
Tilläggsarbeten och tillval på balkong i öster; inglasning, klinker samt lamellgardiner.
Tilläggsarbeten och tillval i källarförråd; klinker, garderober, skoskåp, hatthylla dubbla lås samt väggar med målad väv.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 4/3 2020.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Fortunagatan 36
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2009
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
85 kvm (föreningens information)
Energideklaration
88 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.482 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
1/8 eller enl ök.
KARTA