Fortunagatan 33, tre rum och kök

Med fötterna på jorden

Här bor du i markplan, med fönster i tre väderstreck. Och faktiskt rätt grönt och blommigt åt alla håll, trots att det är mitt i sta’n. Från kök och vardagsrum har du hela den öppna esplanaden utanför fönstret där Kålgårdslivet går sin gilla gång, med gräsmatta, liten lekplats och nykrattad boule-bana. Solen har frikort från tidig eftermiddag, och lägger sig raklång i soffan senare mot kvällen, lite olika beroende på tid på året. Du har egentligen inget som täpper alls ut mot Munksjön.

Föreningens hus har tre trapphus och vardagsrummet just här på 33:an ligger mitt i huset, vilket gör att hela lägenheten spricker upp i en spännande vinkel. Allt annat än fyrkantigt och förutsägbart alltså, som mycket annat nybyggt nuförtiden. Sängkammarfönstret har du mot den egna gården, och andra sovrummet med körsbärsblom utanför, och balkongen saft-o-bulle-redo mot söder.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 33
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 83 kvm
Vån & Hiss 1 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.485 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & TV
Pris 2.400.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

2 dagar


Visning 7 juni kl. 13:00 - 14:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Sen eftermiddag och kväll kommer ljuset in fint i vardagsrum och kök, blir det för mycket är det bara att fälla markiserna."

Vardagsrum

Matplats

"Vi kände att vi ville uppdatera köket, men att det vore synd att riva ut; så det blev ny lack på luckor och lådor, ny bänkskiva och nytt kakel."

Kök

Balkong

"Stora lekplatsen, Ica Maxi och biblioteket är sånt som vi som familj uppskattat väldigt mycket att ha på gångavstånd. Och förskolor finns flera i området."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Badkaret flyttade vi ut i förrådet ganska omgående vi flyttade in för att sätta upp en duschvägg i stället. Det står kvar där om någon vill flytta tillbaka det."

Badrum

Gården

"Föreningen är lagom stor och många är engagerade i att det ska vara fint överallt på vår egen gård och ser till buskar och rabatter."

Förening

Planritning

"Vi har egen p-plats, och föreningen har dessutom både garage och öppna carportar"
Mäklaren informerar
En luftig och ljus 3:a i den tidiga delen av nya Kålgården. Föreningen byggdes så sent som 2005, och lägenhetens fina skick gör att man fortfarande har en hel del ny-känsla här!
Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Bostadsrättsföreningen är en välordnad förening med fint underhållna byggnader.
Föreningen har en god ekonomi med låg belåning och låga årsavgifter.
På balkongen som ligger på husets södersida kan man följa solen redan från 08:30-tiden på morgonen och ända fram till 18-tiden på kvällen. Maximal utdelning för ett lägenhetsboende!
Köket renoverades med lackerad luckor och nya beslag 2018 En ny häll monterades 2015
Tvättmaskinen i badrummet kommer från Husqvarna och köptes hit 2019
Samtliga väggar i lägenheten målades eller tapetserades 2017
Fjärrstyrda markiser monterades 2017 ovanför fönstren mot matplats och vardagsrum.
Balkongen fick trätrall som golv 2018.
Duschvägg installerades i badrummet 2017 då badkaret togs bort. Badkaret finns sparat i förrådet om någon skulle vilja återföra det till badrummet. Badkaret får plats utan att avlägsna duschväggen.
Strax intill lägenhetens entré finns även lägenhetens förråd praktiskt beläget. Förrådet är stort som ett normalt sovrum, drygt 8 kvm.
Lägenheten är ansluten till Com Hems bredbandsnät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.comhem.se. I månadsavgiften ingår grundkostnaden för anslutningen samt fri trafik 100/10 Mbit/s och ett grundutbud av tv-kanaler. Övriga mediatjänster beställs separat från Com Hem.
Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer i föreningen finns för närvarande.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Fortunagatan 33
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Våningsplan
1 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
83 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 114 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.485 kr/mån värme, vatten, bredband och TV
Pris
2.400.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägare, två vuxna och ett barn, har haft en årsförbrukning av el om strax över 2 000 kWh, vilket motsvarat en kostnad om ca 300 kr/månad. Deras hemförsäkring har kostat ca 150 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Aspholmsparken

Bostadsrättsföreningen Aspholmsparken på Kålgården bildades 2003 och äger fastigheten Eskadren 31 vilken ligger längst in i nordöstra delen av Aspholmsesplanaden. Adresserna är Fortunagatan 29, 31 och 33. Föreningen omfattar alltså ett flerfamiljshus med tre entréer. Huset inrymmer totalt 26 lägenheter bestående av bostäder mellan 1-6 rum och kök.

I föreningen finns även 7 garageplatser, 6 bilplatser i carport, samt 13 parkeringsplatser. Platserna fördelas enligt kösystem. Kostnad för en parkeringsplats är 125 kr/månad, för plats i carport 350 kr/månad och för en garageplats 500 kr/månad. Föreningen har nyligen även beställt 11 laddstolpar för elbilar, vilka kommer att monteras i samtliga garage samt två i carport och två på parkeringsplats. För plats med laddstolpe tillkommer en grundkostnad samt kostnad för den el som förbrukas. Framtidssäkrat och miljöklokt!

I källaren under huset finns ytor bestående av lägenhetsförråd samt gemensam tvättstuga. Den totala bostadsytan i föreningen uppgår till ca 2 688 kvm.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil. Årsavgifterna har under lång tid legat på en stabil låg nivå och sänktes 2016 ner till mycket måttliga 646 kr/kvm/år. Föreningens avgift bedöms som normal sett till fastighetens skick och ålder. Föreningen har f.n. en belåning till kreditinstitut om cirka 15 miljoner, dvs strax över 8 000 kr/kvm, vilket liksom avgifterna bedöms som en helt normal belåningsgrad. Räntorna på föreningens lån är drygt 1,5% i snitt, vilket antas kunna behållas även vid kommande ränteförhandlingar. Idag har föreningen dessutom ca 1,5 miljoner i kassan.

Föreningen har en väl underhållen byggnad som är i ett mycket gott skick, och nödvändiga underhålls- och reparationsarbeten utförs löpande.

Samtliga lägenheter är anslutna till Com Hem kabelnät som levererar kommunikationstjänster till medlemmarna. I månadsavgiften ingår anslutningen, ett grundutbud av tv-kanaler samt även trafik bredbandstrafik 100 Mbit. Varje enskild medlem tecknar i övrigt sina egna respektive abonnemang och tjänster med förmånliga gruppavtal direkt med Com Hem. Se mer på comhem.se för utbud.

Till varje lägenhet i föreningen följer ett lägenhetsförråd. För cyklisten finns naturligtvis även cykelförråd med gott om plats för cyklar lätt tillgängligt i entréplanet.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
3.09897 %
Andel av årsavgift
3.09929 %
Lägenhetsnummer
11
DOKUMENT
KARTA