Fortunagatan 17, två rum och kök

Kullersten och kakelugn

Gamla Kålgården blir inte charmigare, mysigare eller mer pittoresk och romantisk än så här. Alla attribut är till städes: grusgångar, kullersten, fruktträd, prunkande rabatter och glesa staket. Och så alla fina gamla hus. Just detta hus är nog inte riktigt så gammalt som man kan tro, men snyggt byggt i äldre stil för att smälta in i idyllen. Trots det står det en riktigt gammal kakelugn och väntar på dig i vardagsrummet på andra våningen. Vänta bara får du se.

När gamla Kålgården räddades och rycktes upp ur många decenniers förfall, flyttades en del gamla hus hit, andra bara renoverades och ganska många byggdes nya i gammal stil, fast det ibland är svårt att se skillnad i dag. Stor vikt lades dessutom vid helheten, att få till den gamla villastads-känslan, med de blommande bakgårdarna som främsta signum. Inget undantag här kan vi lova. Även om sommaren kändes avlägsen den dag Västanhem är på besök dröjer det inte länge förrän du kan sitta mot plankväggen och värmas av första vårsolen i mars.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 17
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 65 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.128 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV.
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Det står en eldningsklar gammal kakelugn och väntar på dig i vardagsrummet på andra våningen."

Hall

Köket

"Slå upp bägge dörrarna till balkongen och du tar in hela känslan med grus och gräs och gamla bodar utanför."

Balkongen

Badrum

"Utbudet av promenadstråk, restauranger, gym och affärer kan ibland göra det svårt att välja. Ett angenämt bekymmer du garanterat vänjer dig vid."

Vardagsrum

Sovrum

"Fortunagatan är döpt efter Fru Fortuna - lyckans gudinna i den romerska mytologin. Visst är det en ynnest att få bo så här."

Gård och gata

Föreningen

"Till naturreservatet runt Rocksjön är det bara ett stenkast. Ta med metspöet så kanske du kan få det att nappa."

Omgivning

Mäklaren informerar
En ljus och härlig lägenhet med fönster åt både öster och väster vilket ger att härligt ljusflöde över dagens alla timmar. Solen på morgonen och förmiddagen dränker kök och sovrum i ljus. Balkongen avnjuts också med bäst sol under dessa tider. På kvällen värmer innergården lugnt och skönt ända upp hit också. Lägenheten renoverades delvis under 2013 då bl a köket fick en uppfräschning och badrummet en totalrenovering.
Vid köksrenoveringen 2013 byttes samtliga vitvaror.
Badrummet totalrenoverades 2013 med fina ytor av kakel, klinkers och golvvärme. Arbetena utfördes av Elfs Kakel & Klinker. Ett vackert handfat tillsammans med duschplatsens placering och transperenta glas sätter en tydlig karaktär till rummet. Mycket snyggt! I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från 2014.
Sovrummet målades och tapetserades 2017.
I köpet ingår den väggmonterade vita sideboarden i vardagsrummet. Även befintlig förvaringslösning och hyllsystem i sovrummets walk-in-closet ingår. Däremot följer den väggmonterad svarta hyllan och armaturerna i vardagsrum samt klädhängaren i hallen med säljaren till nästa bostad.
I förrådslängan nere på innergården har denna lägenhet ett eget förråd om ca 8 kvm. Befintlig garderob samt hyllsystem får den nya ägaren behålla. Smidigt och praktiskt!
I gårdshuset på gården finns ett övernattningsrum för medlemmarnas gäster. Rummet kan hyras av föreningen för 300 kr/natt.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr samt en pantsättningsavgift vid upptagande av lån för lägenheten om 455 kr. Dessa avgifter betalas av köparen enligt föreningens stadgar.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Fortunagatan 17
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 142 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.128 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV.
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnader för hushållsel samt försäkring uppgår till ca 375 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA