Fortunagatan 10, rum och kök

Ett arv i lönndom

Kanske gamla Kålgårdens äldsta hus. Absolut ett av de charmigaste och mest ursprungliga. Lite skevt och lite skavt, lite knirr och knarr i brädgolven. Här räcker gårdslönnen långa näsor åt besökarna precis som förr. Vårdträdet är så knotigt i huden att det troligen är lika gammalt som huset självt - en bra bit över hundra år alltså. Detta är ett arv du får att förvalta till kommande generationer.

Nuvarande ägare har gjort en god gärning i sitt förvaltarskap, bland annat i badrummet som fått full funktion men med gamla dagars charm och ett väldigt personligt inslag. Trappan upp har fått sig en stilmässig tillrättavisning i blått, vitt och grått. Och plankgolvet i hallen har målats med rutig färg från tomtens egen julklappsverkstad. Det som gjorts har inte varit renovering, utan restaurering, ett steg tillbaka med sikte på det ursprungliga.

Gården är ett kapitel för sig; att man sitter mitt i en brusande stad är svårt att ta till sig. Det känns mer som ett hus på landet där "griseknoen" kan komma löpande när som helst. Knastrande grusgångar, glesa staket och rusiga rabatter. En gård som passar till ett hus som detta med sina småpampiga grosshandlarproportioner.

Snabbfakta
Adress Fortunagatan 10
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2.5 rum och kök
Bo & biyta 70 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.059 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Hade vi inte flyttat till Malmö hade vi aldrig flyttat härifrån, känslan i huset är så speciell."

Entré

Hall

"Huset är lite snett och vint, och taket i köket lutar åt två håll, men det är gammalt och det är äkta."

Vardagsrum

Kök

"Även dörrarna i sovrummet är gamla från min morfars ladugård."

Sovrum

Badrum

"Vi ville få tillbaka 1800-talskänslan i badrummet, även om det kanske mer var utedass som gällde här."

Gården

Omgivning

"Snarare restaurering, ett steg tillbaka med sikte på det ursprungliga."
Mäklaren informerar
En fantastisk bostad, helt unik i sitt slag som en av endast två bostäder i huset som är ett av de äldsta gatuhusen på gamla Kålgården! Egen ingång nere från gården. Här lever man verkligen i sitt eget lugna tempo där du samsas på innergården med dina enda grannar, som tack och lov är ett väldans trevligt par! Sommarmåltider med eller utan gäster kan knappt bli bättre än nere på gården i solen, som för övrigt finns här under hela dagen!
Bostaden har ett mycket gott skick och har renoverats i omgångar, men med fokus att inte renovera bort den så viktiga charmen! Nedan nämns några av åtgärderna som utförts de senaste åren;
Entrén renoverades 2017 med klinkers på golvet samt vattenburen golvvärme! Väggar och trappa med väggpaneler har samtidigt målats om. En måttanpassad hylla för ytterkläderna samt ny ledstång har samtidigt monterats. Snyggt och prydligt! Marmor - och mässingknopparna ingår inte.
Uppe i lägenheten har golven i hallen samt vardagsrummet fått nya ytskikt 2017. Hallen har fått traditionellt diagonalrutigt målat golv och 2014 slipades och behandlades golven i kök och sovrum.
2014 lät de nuvarande ägarna totalrenovera och förstora badrummet som nu är mycket fräscht och framför allt rymligt! Väggen mot sovrummet flyttades och taket höjdes något. Vattenburen golvvärme håller varmt under fötterna även här! Arbetena utfördes av Wallins Rör och Miljöhallen. En kombinerad tvättmaskin och torktumlare installerades samtidigt. Spegeln i badrummet håller ägarna lite extra kär, så den följer med dem i flytten.
Samtidigt med badrumsrenoveringen renoverades även sovrummet som fick slipade och nybehandlade golv och väggar och tak målade. En ny fast förvaringslösning byggdes med synlig pärlspont och dörrar från familjens gamla gård. Förvaringen bildar samtidigt nich för sängen med inbyggda små förvaringshyllor m.m. En för huset mycket passande stil! Trevligt och charmigt!
Köket renoverades för ca 10 år sedan av tidigare ägare. 2017 bytte de nuvarande ägarna kyl/frys till ett snyggt skåp från den italienska stilsäkra tillverkaren SMEG som ständigt hyllas för produkternas design och funktion! Ett trevligt smycke för köket!
Till lägenheten följer ett eget varmförråd nere på gården om ca 10 kvm samt även kallförråd som delas med grannen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Fortunagatan 10
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Gårdshus i två plan
Byggnadsår
1882
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2.5 rum och kök
Boarea
70 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.059 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel har uppgått till ca 230 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Augusti enligt ö.k.
KARTA