Föreningsgatan 11, fem rum och kök

Stort, stolt och högfärdigt

Ett märkligt hus, unikt i sitt slag i Jönköping stadsbild. Vi är inte bortskämda med pampiga fastigheter, och denna sticker ut både i stil och storlek. Och vi kan redan lova att insidan mer än väl håller vad utsidan lovar. Denna patricier-våning mäter imposanta 170 kvm, och om vi skulle mäta kubikmetrar så rör det sig troligen om en av Jönköpings största lägenheter. Med 3 meter mellan golv och tak kan du sträcka ut ordentligt under morgongymnastikens upphopp! Här är det mesta övermåttan tilltaget.

Vad sägs om fyra rum i fil, där du kan stå i ena änden och se rätt igenom hela härligheten genom dörrposter på rad. Hall, kök och serveringsgång är var för sig stora som små 1:or. Om du undrar hur det står till med gamla originaldetaljer, så kan vi lugna alla. Här sitter gamla listverk, fönster, handtag, bulliga element, dörrar och boaseringar (väggpaneler) där det alltid har gjort, på ett nästan förtrollande sätt. Redan i trapprummen känns det som att stiga 100 år rätt tillbaka i tiden.

Snabbfakta
Adress Föreningsgatan 11
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 168 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 4.171 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, fiber (100 Mbit) samt fiber-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Detta handslagna bruna tegel brukar kallas Helsingborgstegel och är murat med stor finess, om du tittar närmare."

Huset

Entréhall

"Innerfönstren öppnas inåt och ytterfönstren utåt, som de alltid gjort - ärevördigt vackert!"

Mottagningsrum - Vardagsrum

Matsal

Arbetsrum

"Via köksingången fick varubud, springpojkar och tjänstefolket finna sig i att göra entré förr i tiden; nu är det genvägen till gården."

Sängkammare

Kök

"I passagerna mot serveringsgången hittar du klurigt inbyggda garderober med mindre dörrar."

Serveringsgång

Badrum

"Här sitter alla gamla detaljer där de ska - fönster, handtag, dörrar och bulliga element - på ett nästan förtrollat sätt."

Jungfrukammare

Gästtoalett

Balkong

"Hela gården fick en ansiktslyftning för några år sedan och bejakar uteliv, soldyrkan och grillkvällar. "

Gården

Omgivning

"Strandpromenaden utmed Vättern blir din livsnerv året runt, fram och tillbaka, även om det inte är badväder."

Planritning

Mäklaren informerar
Äntligen en totalrenoverad våning till försäljning i den extraordinära föreningen Cedern 2, en byggnad uteslutande bestående av väl tilltagna våningar! Denna våning med fyra rum i fil har fantastiska ytor med härliga sällskapsrum och massor bevarade och återställda ursprungsdetaljer. Smakfullt renoverat med väldisponerade ytor där matsal, vardagsrum, arbetsrum och sängkammare löser av varandra i fil med flera höga fönster mot det milda dagsljuset. Vacker lång serveringsgång mellan kök och entré med instick via passager mot rummen. En riktig våning som gör skäl för namnet!
Hela lägenheten har under de senaste åren totalrenoverats i regi av de nuvarande ägarna. Vid renoveringen har ägarna eftersträvat att återställa och behålla den ursprungliga karaktären med välavstämda moderna tillägg. Kök, serveringsgång och jungfrukammare har fått helt nya golv i stil med de ursprungliga som alla slipats och vaxbehandlats med en mörkare brytning som passar väl ihop med boaseringar och snickerier. Väggar och tak i hela lägenheten har målats.
Köket är platsbyggt 2017 och har anpassats till kökets lätt förändrade yta. Vitvaror nästintill uteslutande från Husqvarna med bl.a. helintegrerad diskmaskin och induktionshäll.
Serveringsgångens 100 år gamla originalskåp har grundligt renoverats och fått ny lyster i en diskret bruten grå kulör. Även fönstren i hela våningen har målats om.
Badrum och gästtoalett renoverades 2015 då badrummet fick en klassisk modern stil med ljust golv och vita kaklade väggar samt detaljer i mässing. Här inne finns även tvättmaskin och torktumlare. Toaletten bryter glatt totalt mot våningens övriga stramhet med en grön växtmönstrad tapet, men med hexagonformad mörk klinkers på golvet.
De stora mäktiga öppna spisarna i entréhall och vardagsrum är godkända för eldning.
Samtlig el i lägenheten är bytt, även snabbsäkringar i central samt jordfelsbrytare.
Till lägenheten följer två förrådsutrymmen. Ett ca 12 kvm stort på vinden och ett om ca 6 kvm beläget i källaren.
Telia är föreningens leverantör av kommunikationstjänster och försörjer huset med fiber. Ett grundutbud av tv-kanaler samt fiberanslutning med 100 Mbit uppkoppling ingår i avgiften.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Föreningsgatan 11
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1917
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
168 kvm (föreningens information)
Energideklaration
178 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.171 kr/mån inkl värme, vatten, fiber (100 Mbit) samt fiber-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel samt försäkring har varit ca 350 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA