Floragatan 17, sju rum och kök

Formgjutet för familjelivet

Mitt i backen, alldeles ovanför den lilla bokskogen, vilar ett tryggt hem med lagom många år på nacken. Här har samma familj levt sedan huset byggdes för 35 år sedan. Här har barn lärt sig krypa och springa. Långa grillkvällar har njutits i goda vänners lag. Långbord har dukats, läxor har lästs och blöta gummistövlar har sparkats av på klinkergolvet. Värmande brasor har sprakat i den öppna spisen, förtrogna samtal har förts på kökssoffan och otaliga kullerbyttor har slagits på gräsmattan.

Den genomtänkta planlösningen har gjort att huset alltid har passat, trots att familjens behov ständigt har förändrats under årens lopp. De gedigna materialvalen har också gjort sitt för hållbarheten. Som till exempel den klassiska Höganäs-klinkern i hallen, vardagsrummets ekparkett och de breda furuplanken på övervåningen. Och nytillskottet - den minst sagt generösa altanen - lär bli långlivad den med. Den växer man inte ur i första hand. Välkommen till familjefina Floragatan 17!

Snabbfakta
Adress Floragatan 17
Område Bankeryd
Bostadstyp 2-plansvilla med källare i suterräng
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 143 + 79 kvm
Tomtareal 1478 kvm
Byggår 1981
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"På sommaren kommer solen till altanen runt tio på förmiddagen och stannar hela dagen."

Hall

Vardagsrum

"I vardagsrummet har vi dukat jättestora långbord. Det är härligt att man kan sitta på samma ställe allihop även när man är många."

Kök

Altan

"Under taket kan man stå och grilla oavsett väder och vind."

Toalett i entréplan

Groventré

Allrum på övre plan

Badrum på övre plan

Sovrum 1

"Jag älskar utsikten. Ibland njuter man nästan mer av dalen och naturen än man gör av sjön."

Sovrum 2

Sovrum 3

Allrum i suterrängplan

"Huset är större än man tror. Vi har alltid använt suterrängplanet som boyta, även om det bara räknas som biyta."

Sovrum 4 - gästrum

Badrum i suterrängplan

Hemmets nyaste tillskott är detta badrum i suterrängplan. Ett modernt och rymligt tvagningsrum med lyxigt stor dusch och finstämd belysning. En perfekt tillflyktsort när en behöver vara för sig själv en stund. Som ett eget, vilsamt spa.

Tvättstuga

Garage med förråd

"Huset har verkligen funkat under alla år. Från att vi hade ett litet barn, till tre som har vuxit upp och blivit stora. Vi har flyttat runt i huset och anpassat det efter livssituationen under åren, men aldrig behövt bygga om."

Trädgård

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har löpande underhållit och utvecklat fastigheten till nuvarande skick. Större renoveringar utförda under senare är enl. följande; byggnation av garage 1989, bergvärmeinstallation 2001, dränering 2003, badrum på övre plan 2007, utbyggnad av altan samt nya räcken 2008, badrum i suterrängplan 2015, nya temostater och varmvattenberedare 2016,
Köket är från året då huset färdigställdes. Samtliga vitvaror är däremot utbytta i början av 2000-talet och kommer i huvudsak från Huskvarna. Diskmaskinen installerades 2011.
I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare som installerades 2014 resp. 2009. Här finns även centraldammsugarenheten.
Köparen har möjlighet att beställa installation av fiberoptisk kabel från Wetternet fram till 1/7. Kostnad för detta uppgår till 12.500 kronor och installationen beräknas vara klar senast 30/6 2017.
I köpet ingår Automowern i trädgården, kassaskåpet i suterrängplanet samt hatthyllorna i hall och groventré.
Förutom Kvalitetsintyg avseende våtrum, brandskyddskontoll av eldstad samt radonmätning bifogas till beskrivningen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Floragatan 17
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
143 + 79 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1478 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 59 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 1/8
KARTA