Flathälla 5, fyra rum och kök

Tenhult Highlands

Ett nytt hus i en liten bygemenskap strax bortom Tenhult. Högt läge med utsikt över milsvitt landskap, och med de rufsiga korna inpå knuten som passande nog är av rasen Highland cattle. Huset är passande nog levererat av Smålandsvillan, kunde knappast stämma bättre här! Huset byggt på en avstyckad rejäl tomt om 3600 kvm vilket gör att du har nära till grannarna men ändå helgad integritet. Längtar du till landet är detta en fin möjlighet att både få friheten och ha grannar, både fyrbenta och tvåbenta.

Du hittar enkelt hit om du tar gamla vägen genom Tenhult och tar höger strax utanför samhället där det står Målen, men i stället för att köra ner mot sjön följer du vägen rätt fram som tar ett rejält skutt uppåt till den platta hällen. Jodå, så fort du kommer in i byn så inser du att byn vilar på en stor flat berghäll som ligger i dagen lite varstans, inte minst i delar av din egen tomt.

Snabbfakta
Adress Flathälla 5
Område Tenhult
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 94 + 70 kvm
Tomtareal 3618 kvm
Byggår 2018
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Numera är det som en by här uppe med barn i husen, här bor man på landet men, men med grannar nästan som i Astrid Lindgrens Bullerby."

Entré - Hall

Kök

"Jag jobbar i Lekeryd och det tar inte många minuter dit, och in till Huskvarna går det fort. Jobbar du i Nässjö är du snabbt ute på 40:an åt det hållet, eller in till Jönköping så klart."

Vardagsrum

Uteplats

"Vi hade marken och möjlighet att stycka och bygga ett hus till här uppe. Vi själva bor upp vid gården med ladan, men vi driver inget jordbruk."

Sovrum 1

"Lite beroende på hur man väljer att göra på ovanvåningen, så finns möjlighet att ta ner väggen mellan vardagsrummet och sovrummet."

Sovrum 2

Tvätt - Groventré

Badrum

"Huset byggt med högt väggliv för att det skulle bli fin höjd på övervåning. Just nu oinredd, men det är förberett för ett badrum uppe i ena hörnet, sen väljer man fritt."

Övre plan

Trappan på plats, golvet isolerat och belagt med spånplattor, men sen är det fritt fram att drömma och planera efter eget huvud. En stor volym öppet upp i nock som kan disponeras på många sätt. Södergavelns två fönster har ordentligt med space emellan, så att du kan planera för två stora sovrum där, med förvaringslösningar längst in i snedtaket mellan takstolarna. Du kan såklart välja om du vill ha helt öppet i nock eller hejda dig vid överliggaren. Taket inte isolerat i dagsläget, men all isolering finns redan på plats för att skrida till verket. Alla rör uppdragna för ytterligare ett badrum. Framtiden är inte långt bort, men du får jobba lite för den.

Trädgård

"Bondens långhåriga och långhorniga kossor går nästan alltid i hagen på andra sidan, och dom är ute året runt tack vare sin tjocka päls."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Ett mer eller mindre nytt hus i ett härligt lantligt byläge någon kilometer utanför Tenhult.
Huset byggdes 2018 och har endast bebotts av två personer, fyra nätter per vecka under totalt ca 18 månader.
Övre plan är förberett för att inredas, där de blivande nya ägaren själv kan sätta sin prägel.
Huset är byggt på en säker isolerad och ventilerad grund. Ett mycket tryggt och typgodkänt grundläggningssystem med 20 års garanti från leverantören! Läs med på isolergrund.se
Stamledningar för värme, vatten, avlopp och el är framdragna till det övre planet. Trappa finns redan monterad. Isolering för övre plan ingår i köpet.
I byn finns flera barnfamiljer. Skolskjuts erbjuds för barnen till skola i Tenhult.
Just nu genomförs adressändring avseende postnummer i byn. Organisatoriskt tillhör byn Flathälla Tenhult, men en äldre adress-rest har funnits kvar där Forserum varit postadress. Från och med måndag 21 september har även Flathälla den rätta postadressen Tenhult.
Huset tillträds i överenskommelse med nuvarande ägare. Tillträde kan ske ganska omgående om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Flathälla 5
Område
Tenhult
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
94 + 70 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 3618 kvm
Tomttyp: Trädgårds- och naturtomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA