Faktorigatan 62, fyra rum och kök

Lättare livspussel

Detta är ett hus med en stor historia. Ett första hus för familjen som du kan leva med för alltid. När Husqvarnafabriken expanderade på 30- och 40-talet gällde det att locka hit arbetskraften. Vad kunde vara bättre än att locka med bra och rejäla hus. Att komma bort en bit från den trångbodda stan; komma upp på höjden och vädra lungorna både bokstavligt och bildligt. Men du är inte längre bort än att du går både till stationen och nya ICA på dryga tio minuter.

Husen står kvar och är hett eftertraktade av Huskvarnaborna, och av dem som längtar efter att bli. Här bor du på tre plan i ett parhus som du delar med grannen. Husen är i viss mån kulturskyddade på utsidan för att vårda och vörda ursprunget. Men på insidan har tiden inte stått stilla på något sätt. Senaste föryngringen är dels gjord uppe i badrummet, dels nere i källaren där ett helt nytt allrum väntar på att fyllas med fredagsmys. Däremellan har du massor av plankgolv, fina trappsteg och öppen spis. Och som en extern solfångare sitter uterummet precis där det ska. Bara att flytta in.

Snabbfakta
Adress Faktorigatan 62
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp Parhus i tre plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 81 + 40 kvm
Tomtareal 167 kvm
Byggår 1945
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det är nog nästan bara vårt hus som har en så stor tillbyggnad i entrén som gör att det blir betydligt smidigare att komma in med matkassar och barn."

Kök

Vardagsrum

Uterum

"Att ha så många förskolor nära, är en fördel även på helgen; då blir det promenad runt till alla lekplatser."

Trappa till övre plan

Sovrum 1

Balkong

Lite vardagslyx även i dessa urfunktionella hus, såklart. Originalbalkongen är rörande söt, men kanske inte det självklara fredagshänget. Men med några väl valda krukväxter, ett litet bord-och-stol, så kan du idissla bäst du vill i södersolen med en kanelbulle i magen. Att sova med balkongdörren öppen utan störningsmoment är också en fin lyx. Unna dig!

Sovrum 2

"4h-gården, Smedbyn och alla lekplatser lockar så klart när du har barn; bara att gå uppströms Lillån är en fin naturupplevelse."

Badrum

Källarplan med allrum

"När tv-rummet blev färdigt nere, kändes det som att huset blev dubbelt så stort."

Tvättstuga med groventré

Trädgård

"Trädgården och huset är som en borg med den höga häcken runt om, insynen minimal som det är i dag."

Omgivning

"För oss har det varit ett superläge. Nära stationen för att tågpendla och nära in till Huskvarna. Förskolan ligger lyxigt precis intill."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset ingår i en samfällighet tillsammans med ytterligare 17 st hus i området. Månadskostnaden uppgår för närvarande till 1893 kronor och inkluderar uppvärmning, vatten, avlopp, renhållning samt anslutningskostnaden för fiber.
Badrummet på övre plan renoverades 2014 av fackmän från Byggkompaniet i Jönköping. (Kvalitetsdokument bifogas.)
Tvättstugan renoverades av fackmän 2016. (Kvalitetsdokument bifogas.) Ny tvättmaskin och torktumlare från Siemens installerades i samband med färdigställandet. I tvättstugan står en kyl/frys från Electrolux som även den installerades 2016.
Övriga genomförda renoveringar under senare år är; renovering av "sovrum 1" 2013, nytt golv och tapetsering i hall 2014, målning och tapetsering av trapphusen, övre hall samt "sovrum 2" 2015, nytt golv och byte av klinker i vardagsrum 2016, renovering av allrum och förråd i källarplanet 2017, målning av ytterpanelen på södersidan, installation av fiber 2017, byte av garageport 2018, nytt räcke och trall på balkong samt målning av panel kring entrén.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen som byttes i samband med renoveringen av tvättstugan.
I hall och badrum finns elburen golvvärme.
I försäljningen ingår garderoben i hallen på övre plan, köksön med stolar, hatt- och skohyllan i entréhallen samt kyl/frys i tvättstugan.
Slangvindan med vattenslang ingår ej i försäljningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Faktorigatan 62
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
81 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 167 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
126 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA