Faktorigatan 54, fyra rum och kök

Ingenjörens ljusa planhushåll

Här på Huskvarnas branta östersluttning går byggnadshistoria hand i hand med industrihistorien. Dessa tvåvåningshus i par, men också i långa rader, byggdes av Husqvarna AB för att de anställda i olika befattningar skulle ha någonstans att bo, vackert och luftigt men ändå nära fabriken. Dessa parhus var enligt uppgift ämnade för ingenjörerna med familjer.

Fristående parhus i två våningar med hel källare. Detta hus ligger med uteplats åt söder och stor tomt mot öster högt upp på en platå över fotbollsplanen på Zinkensdamm. Här går solen upp tidigt över Huskvarnas höjder och stannar länge mot kvällen dessutom. Garage finns i separat länga en bit från huset.

Huset är väl renoverat med fina gamla trägolv framtagna på övervåningen, och ett källarrum som kan vara både ett extra tv-rum, sovrum och gästrum - kanske allt på en gång. Badrum och kök är renoverade på senare år och vardagsrummets öppna spis har bestyckats med en kamininsats som ser till att elden inte bara behagar utan också värmer dig och huset.

Snabbfakta
Adress Faktorigatan 54
Område Huskvarna
Bostadstyp 2-plans parhus med källare
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 81 + 40 kvm
Tomtareal 331 kvm
Byggår 1945
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Hall

Vardagsrum

"Huskvarna har allt en barnfamilj behöver på nära håll, dagis, skola och affärer om du behöver komplettera med något smidigt och snabbt."

Kök

Uteplats

"Just i år har det blivit många frukostar ute på terrassen."

Hall övre plan

Sovrum 1

Balkong

Sovrum 2

"Den gemensamma samfälligheten sköter en hel del praktiskt i området, och det görs också en del gemensamma upphandlingar när det gäller större renoveringar av husen som man kan haka på om man vill."

Badrum 1

Källare - Allrum

Tvättstuga - Groventré

Badrum 2

Matkällare

Förråd - Arbetsvrå

"Det är en riktig godisträdgård, med rabarber, äpplen, vinbär, jordgubbar och egen kryddrabatt."

Trädgård

"Tågstationen är dessutom på gångavstånd om du pendlar till jobbet i stan eller mot Nässjö, eller om man bara vill sticka till storstan över helgen!"

Huset

Omgivning

"Vinden ska vi inte tala om, den rymmer alldeles för mycket och vi kommer ha ett digert jobb att rensa och sortera."
Mäklaren informerar
Mycket charmigt parhus med fin orörd 40-talsarkitektur och en tydlig enkel och charmig planlösning. Fin, väl tilltagen, trädgård på husets gavel samt en skön uteplats med utgång från vardagsrummet!
Bostaden, i vilken de nuvarande ägarna har bott sedan 2009, är i fint skick och gick igenom några större renoveringar under den tidigare ägarens tid. De renoveringar som då utfördes var;
Badrum samt tvättstuga totalrenoverades 2006, då även med nytt vatten och avlopp.
Köket samt badrummet på övre plan totalrenoverades året efter - alltså 2007. Samtidigt byttes avloppsstam från badrum. Detta året fick också husets norrsida nya fönster.
De nuvarande ägarna har under sina år i huset ytterligare gjort förändringar och underhåll på bostaden. Nedan nämns några av åtgärderna;
2011 installerades en insatskassett i öppna spisen i vardagsrummet. Samtidigt renoverades rökgången med ett nytt rör i murstocken. Arbetet utfördes av Eldstaden i Jönköping AB.
2011 lades även golv på vinden samt monterades en ny vindslucka. Kanon för att underlätta förvaring där uppe!
2012 byttes räcket på uteplatsen.
2014 renoverades utsidan av fönstren med nytt kitt och färg.
2015 byttes golvtrallen på balkongen och planket på uteplatsen, samt staket på och vid huset målades. Under hösten kommer även ett beställt och planerat byte till nya entrédörrar i entréplan samt i källaren att utföras. Dett görs av Hemmafönster.
Fastigheten ingår, liksom grannfastigheterna i en samfällighet för området. I samfälligheten ingår en del gemensamma ytor bestående av främst grönytor. Samfälligheten har även det mesta av bostädernas driftskostnader gemensam. I samfälligheten finns ett centralt värmesystem som drivs av fjärrvärme. Avgiften till samfälligheten är f.n. 11 869 kr/mån. I avgiften ingår då alltså värme, vatten/avlopp, avfallshantering, kabel-tv samt garage!
Till denna fastighet hör en egen plats i garage i gemensam garagelänga.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Faktorigatan 54
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
81 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 331 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Önskemål ca feb-mars
KARTA