Faktorigatan 27, nio rum och kök

Välmående femtiotalsfunkis med extrainkomster

Ska vi börja med stilen och känslan, eller hårda ekonomiska fakta. Allt är lika övertygande här på ingenjörs-sidan av Faktorigatan i Huskvarna. Den fina 50-talsarkitekturen bjuder på fin detaljering och materialhantering. Här släpptes ljuset in redan från första början via stora fönster i tre väderstreck. Ursprunget finns kvar både inne och ute, inte minst i fantastiskt vackra räcken i trapphallen och på balkongerna.

Detta är alltså den västra delen av ett parhus, där denna del av huset i sin tur från början hade två lägenheter, som nu är hopslagna till en stor med sällskapliga ytor nere och sovrummen uppe. Men den riktiga plus-sidan finns på vinden och i källaren; där har du nämligen två uthyrningslägenheter, som genererar välkomna inkomster till huskontot varje månad. Och du har ändå kvar både rejäl källare med många utrymmen och ett långt vindsförråd.

Snabbfakta
Adress Faktorigatan 27
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp Parhus i två plan med inredd vind
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 222 + 93 kvm
Tomtareal 487 kvm
Byggår 1950
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

Vardagsrum i markplan

"Totalt sett är det farligt mycket förråd i hela huset, och det är lätt att samla på sig för mycket grejer kan vi konstatera nu när det är dags att flytta."

Balkong i markplan

Matrum

Kök

"Nere fick vi öppna mellan kök och matsal, men uppe var det redan öppet, men där ville vi ha tillbaka väggen för att få ett rum till. Så kan det bli när behoven förändras över tid."

Badrum i markplan

Sovrum 1 - lekrum

Trappan

"Det krävdes en del funderande innan vi gjorde det nya trapphuset, och det blev nog lite mer jobb än vi tänkte oss, men resultatet blev över all vår förväntan."

Hall på andra plan

Vardagsrum på andra plan

Balkong på andra plan

"Vi gillar verkligen stilen och detaljerna i huset, och vi har aktat oss noga för att ta bort något av den känslan."

Sovrum 2

Sovrum 3

Duschrum på andra plan

"Att ha två hyresgäster har fungerat helt suveränt, och intäkterna har gjort att vi bott otroligt billigt i huset."

Sovrum 4

Vindslägenhet - uthyrning

Källarlägenhet - uthyrning

Källaren övriga utrymmen

Det gamla trapphuset är i princip helt original med den gamla grå mattan som är i utmärkt skick och det röda smidesräcket med breda handledaren. Trappan ormar sig mellan våningsplanen hela vägen från källaren och upp till vinden. Trots att du har en stor uthyrningsdel i gaveln finns det väldigt mycket praktisk källare kvar för en familj. Två stora förråd plus ett litet under trappan, två hobbyrum varav en verkstad och ett keramikrum med drejskiva och ugn och så tvättstugan dessutom. Att notera är att alla källarfönster är utbytta till nya 3-glas. På golvet ligger rutig linoleum här och var, i lite olika kulörer. Tvättstugan är stor så det räcker till en familjs klädlogistik; vid behov använder även hyresgästerna maskinparken, som består av torktumlare och tvättmaskin. Tvättlinorna i taket fyller sin funktion när du vill att tvätten ska få hänga sig frasigt torr.

"Utsikten på baksidan med alla fruktträd i grannarnas trädgårdar är väldigt vilsam, vi kallar det för vår äppeldal."

Garage

Terrass

Trädgård

"Vi gillar verkligen vår trädgård, dörren ut står öppen på baksidan och grannarna har fått vänja sig vid att se oss ute nästan jämnt."

Omgivning

Strax bortom Faktorigatan utmed Lillån är det äventyr alla årstider och du kan gå, leka, springa och cykla på mängder av stigar upp och ner runt ån. I ån leker öringen på hösten, och om du är alldeles still kan du få syn på förvånansvärt stora fiskar i grunt klart vatten på väg till Vättern.

Huskvarnaberget är inte långt bort heller, med ännu mer stigar och stråk som kan ta dig mycket längre än du tror, utan att du sätter foten på asfalt i onödan. Vattenfallet lockar när det slänger sig ner från höjderna närmare 100 meter, och det är alltid lika kul när dammluckorna öppnar efter längre perioder av regn. Ut på upptäcktsfärd.

Även hemma vid huset har du högt läge höge med utsikt upp mot Egnahem och resten av berget. Ner till Huskvarna centrum knatar du på bara 15 minuter; men du cyklar ännu fortare. Södergårdsskolan har du bara ett kvarter bort. Vapenvallen innebär fotbollsträning nästan hela året, och skridskor på vintern.

Smedbyn är en av kommunens större attraktioner. Tillsammans med Husqvarnas Fabriksmuseum såklart, som alltid får sina besökare att höja på ögonbrynen över mångfalden av hushållsnära produkter som detta starka varumärke spottat ur sig de senaste 300 åren.

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2007. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och ingrepp som gjorts under deras tid och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Ombyggnation av kök i markplan med fler köksskåp (2007).
Ny yttertrappa, plattsättning på framsidan av huset och anläggning av trädgård med rabatter, buskar, sjösten och gräsmatta (2008).
Installation av dusch i anslutning till vindslägenheten (2008).
Omläggning av yttertak med ny papp, ny läkt, nya betongpannor, vindskivor och nytt plåtarbete (2009).
Nya entrédörrar till husets huvudentré och källarlägenheten (2009).
Sammanbyggnad av markplan och andra plan från två lägenheter till en stor enhet med ny trappa mellan våningsplanen, vattenburen golvvärme i hall och kök, rivning av väggar och uppbyggnation av nya väggar, kök på andra plan omgjort till sovrum, byggnation av garderober i andraplanets samtliga sovrum, översikt av elinstallationer vid ombyggnad och sammanbyggnad av elsystemet via elektriker, renovering av alla golv, väggar och tak samt installation av trefas eluttag i källarplan (2010).
Installation av badkar i badrum i markplan (2011).
Installation av braskassett i öppna spisen i vardagsrummet i markplan och montering av takstege (2012).
Omfattande renovering av källarlägenheten: Nytt kök med nya vitvaror, ny duschkabin och handdukstork i badrummet, nya eluttag och nytt vattenburet element i sovrummet (2013).
Nytt staket på baksidan av huset, omläggning av takpapp på garaget, nybyggnation av uteplats ovanpå garaget och byggnation av lekstuga och nya markiser på husets östra sida (2013).
Byte av tre stycken balkongdörrar till helglasade 3-glasdörrar och byte av intilliggande fönster till 3-glas (2014).
Byte av tvättmaskin, diskmaskin och köksfläktm målning av tvättstugegolv, installation av ny el i källarplan, byte av tre stycken wc-stolar och inläggning av klinkergolv i badrummet i vindslägenheten (2015).
Anslutning till fiberoptiskt bredband via Wetternet och framdragning av nätverksuttag till våning 1, våning 2 och källarlägenheten (2016).
Installation av FTX-ventilation (mekanisk till-/frånluft med återvinning) vilket gjort inomhusklimatet mycket jämnare och skönare och också fått ned radonvärden till låga nivåer (2016).
Inläggning av furugolv och byggnaiton av garderob i sovrum 1 - lekrum i markplan (2016).
Byte av nio stycken källarfönster till 3-glas isolerfönster och Siooxbehandling av trallen på uteplatsen (2017).
Slipning och behandling av ekparkettgolvet i vardagsrum och matrum i markplan, inläggning av nytt klinkergolv i hobbyrum/verkstad i källaren, byte av entrétak med nya betongpannor, vindskivor, plåt och hängränna (2018).
Byggnation av nya odlingslådor på baksidan av huset, byte av två stycken stuprör och målningsarbeten på balkonger, grund och lister (2018).
I huset finns som den uppmärksamma redan noterat två stycken uthyrningslägenheter. Dessa kommer vara tomma vid ägarbytet. Nuvarande ägare har haft en total intäkt om 84.000 kr/år på dessa två enheter.
Huset är som tidigare nämnts påkopplat till fiberoptiskt bredband via Wetternet. För mer information om hastigheter och olika TV-paket som kan ordnas via detta, besök gärna www.wetternet.se
Följande inventarier har nuvarande ägare för avsikt att låta flytta med till sitt nya boende: Frysbox i källarplan, växtskåpet på uteplatsen, verktygstavlorna i hobbyrum/verkstad och drejskiva och keramikugn i arbetsrummet i källaren.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Faktorigatan 27
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
222 + 93 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 487 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 132 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA