Faktorigatan 20C, fem rum och kök

Alfabetisk ordning och reda

Det här är byggnadshistoria i långa rader. Och framtid dessutom om du letar hus just här och nu. Husen må vara gamla, men just detta är i ovanligt fin form, uppdaterat i varenda vrå och yteffektivt använda kvadrat på tre plan. Inte minst källaren har fått ett fint lyft, från murr till maffigt sällskapsutrymme och ett stort badrum kombinerat med tvättstuga. Här hittar du snabbt lunken med klädlogistiken som en stor familj kräver.

Om insidan är väl i ordning så är fram- och baksidan inte sämre. Lättskötta tomter till storleken, och det har inte blivit sämre sedan trädäcket byggdes på baksidan och sedan framsidan minimaliserades med grus, plattor och buskar. Det gamla äppelträdet står där det nog stått sedan 30-talet. Snyggt beskuret, och goda frukter utlovas.

Redo som aldrig förr, barn med läxböcker på väg in och ut, och vuxna med matkassarna på väg in och soppåsen på väg ut. Däremellan en skjutdörrsgarderob som kommer ha en mycket viktig roll i familjens samlade lugn och frid. Nyckeln till ordningen och redan. Snygga väggar och tak, förresten. Och trägolvet som också fortsätter. Här är allt en konsekvens av konsekvens.

Snabbfakta
Adress Faktorigatan 20C
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp Radhus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 74 + 40 kvm
Tomtareal 141 kvm
Byggår 1948
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

Kök

"Allt! Verkligen allt är gjort!"

Vardagsrum - Matplats

Altan

"Det är nära ut i naturen på många håll, Vissmålen, Öxnehaga och kanske närmast bara promenera utmed Lillån."

Hall uppe

Sängkammare

"Jag måste verkligen poängtera vilken härlig blandning på folk som bor i området. Både gamla och barnfamiljer, och allt däremellan."

Badrum

Sovrum 1

Sovrum 2

"Själv jobbar jag som lokförare, så jag måste ju framhålla närheten till Huskvarna station, smidigt att ta dig in till stan, eller om du ska till Nässjö eller Skövde."

Allrum nere

Badrum - Tvätt

Förråd

"Först tänkte vi ta bort det gamla äppelträdet, när vi gjorde om på framsidan, men istället fick det bli kvar och vi beskar det lite extra."

Trädgård

Omgivning

"Samfälligheten ansvarar för gemensamt vatten och värme till husen, sen har vi städdagar två gånger om året."
Mäklaren informerar
Fräscht radhus i tre plan samt tillhörande trevlig liten trädgårdsoas på bak- och framsidan med en stor härligt uteplats. Ett mycket smart och effektivt bostadhus med sin smala höga stil. Huset har ett mycket gott skick då hela huset totalrenoverades under 2011-13. Vi renoveringen utfördes ändringar i planlösning för att få ett effektivare hus och samtliga golv, väggar och tak fick nya ytskikt. Självklart renoverades/byggdes även kök och badrummen om. Nuvarande och tidigare ägare har sedan kontinuerligt tagit väl hand om bostaden. Nedan nämns några av de åtgärder som utfördes vid totalrenoveringen, samt även senare åtgärder.
2011-12 byttes samtliga fönster på huset till energieffektiva 3-glas isolerfönster.
2011-12 byttes samtlig el inklusive stammar i huset.
2011-12 byggdes köket om. Köket kommer från IKEA och induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin och kyl/frys kommer från Electrolux. Fläkten kommer från Thermex.
2011-12 byggdes badrummet på övre plan om och ytorna effektiviserades. Välutrustat med kakel, klinkers, golvvärme och handdukstork.
2012 byggdes en stor härlig uteplats på husets baksida.
2013 byggdes källarplan om till fina vardagsytor med allrum samt ett stort badrum med tvätt. Förrådet behölls och fräschades upp. Badrummet har både bubbelbad och dusch, kakel och klinkers och handdukstork samt full tvättutrustning. Smart förvaring i överskåp infällda i bakre väggen. Tvättmaskinen byttes 2018 och torktumlaren är från 2011.
2017 monterades markiser över fönstren på köket samt de tre sovrummen på övre plan.
2017 utfördes en totalrenovering av trädgården på husets framsida. Markduk lades ut över hela ytan och täcktes sedan av gårdsgrus med fina plana gångstenar mellan grind och entré. Planteringar mot ytans andra sida. Det vackra gamla äppelträdet fick såklart stanna.
2017 byggdes brandvägg på vinden på huset enligt Räddningstjänstens föreskrifter och krav. Allt för säkerheten i dessa fina gamla kulturhus.
Denna fastighet ingår tillsammans med grannarna i en samfällighet för området. Avgiften till samfälligheten är 2 300 kr per månad. I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning via gemensam värmeanläggning, varm- och kallvatten, kabel-TV samt sophantering.
Gemensamt i samfälligheten finns utrymmen för sopor för matavfall och brännbart. Föreningen ombesörjer även snöröjning och har gemensamhetsförråd med viss utrustning för underhåll av gemensamma ytor. Föreningen står även för yttre underhåll av garagelängor, exempelvis byte av garagedörrar och ommålning samt även skötsel och underhåll av parkeringsytor. Parkeringsplatser fördelas enligt kösystem.
Fastigheten är sedan 2016 även ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Faktorigatan 20C
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
74 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 141 kvm
Energideklaration
122 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA