Faktorigatan 11, fyra rum och kök

Dubbelt så bra

Bra läge, bra hus, nära buss och tåg, och nära ner till skolor och centrum. Kanske några smärre glimtar Vätterutsikt, men garanterat smarrigt högt läge över hela Huskvarna, och upp mot berget som kommer grönska massivt om bara några månader. Vill du inte bara titta på skogen, så har du lite vildare promenadstråk uppströms utmed Lillån, eller högre upp i din egen backe, Bondbergets baksida.

Huset har haft samma nogsamma ägare sedan 1970 vilket innebär de har sett om sitt hus kontinuerligt genom alla år. Ny panna, nytt dubbelgarage och nya fönster för att nämna något. Allt inte gjort igår kommer du märka, men allt i exemplariskt skick. Bara att flytta in om du vill, och fixa ytskikten rum för rum. Eller så gör du ett större omtag direkt. Häng med in så du fattar potentialen.

Snabbfakta
Adress Faktorigatan 11
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 135 + 108 kvm
Tomtareal 773 kvm
Byggår 1930
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det har varit ett tvåfamiljshus från början och de två dörrarna var kvar när vi flyttade in. Nu är det dubbla garage istället."

Trädgård

"Trädgården är inte jättestor, men det finns en del gott att sylta och safta på ändå; rabarber, äpplen, vinbär och hallon. Matkällare finns också."

Hall

Kök

Vardagsrum

Uterum

"Uterummet byggde vi tidigt, och vi nästan bor där på sommaren kan jag säga. Med öppna eller stängda glasdörrar, beroende på väder och vind."

Matsal

Toalett

Hall på övre plan

"Vi har ofta gått tipspromenaden upp på Öxnhaga på söndagarna, men då har vi tagit bilen upp på berget, men man kan såklart gå också."

Sovrum 1

Badrum på övre plan

"Vi har alltid trivts, annars hade vi inte bott kvar i alla år; du går lätt ner till Huskvarna, och så har du både buss och tåg nära."

Sovrum 2

Sovrum 3

Balkong

Vind

Det brutna taket gör att du får en rätt funktionell vind för både förvaring och spännande kojbyggen för barnen. Och absolut fullt möjligt att inreda hälften till ett sov- eller gästrum om du skulle behöva, och spara resten till förvaring. Se bara till att lösa en bra brandutgång. Kanske ett lågt takfönster så att det går att glida ner på balkongen.

Källarplan

"När vår pojk blev lite äldre så flyttade han så klart ner i gillestugan nere och fick ett mysigt rum för sig själv."

Garage

Omgivning

Strax bortom Faktorigatan utmed Lillån är det äventyr alla årstider och du kan gå, leka, springa och cykla på mängder av stigar upp och ner runt ån. I ån leker öringen på hösten, och om du är alldeles still kan du få syn på förvånansvärt stora fiskar i grunt klart vatten på väg till Vättern. Huskvarnaberget är inte långt bort heller, med ännu mer stigar och stråk som kan ta dig mycket längre än du tror, utan att du sätter foten på asfalt i onödan. Vattenfallet lockar när det slänger sig ner från höjderna närmare 100 meter, och det är alltid lika kul när dammluckorna öppnar efter längre perioder av regn. Ut på upptäcktsfärd.

Även hemma vid huset har du högt läge höge med utsikt upp mot Egnahem och resten av berget. Ner till Huskvarna centrum knatar du på bara 15 minuter; men du cyklar ännu fortare. Södergårdsskolan har du inom synhåll. Vapenvallen innebär fotbollsträning nästan hela året, och skridskor på vintern.

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Faktorigatan 11
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
135 + 108 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 773 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 101 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA