Erik Dahlbergsgatan 9b, tre rum och kök

Extrovert paradvåning

Redan från gatan anar den uppmärksamme att detta kan bli en speciell upplevelse. Hörnet uppvinklat och balkongen på parad rätt ut mot gatubilden. Och den vinkel går igen i hela interiören ska det visa sig; 45 grader som kanske gör detta till kanske årets hetaste lägenhet på Söder-Torpa. Alla gamla detaljer på plats kan vi lova, men allt moderniserat under de senaste åren. Smakfullt och storstilat, moget och modigt. 110 kvadrat till en månadskostnad för en introvert tvårummare i samma kvarter.

Tre stora rum med rundgång via vackra gamla spegeldörrar med det nya köket som det naturliga navet. Här har renoveringen inte tagit den enkla vägen; väggar har flyttats, inbyggda garderober har skapats och badrummet blivit stort som i en villa. Allt gjort med pedantisk noggrannhet så att det är mycket svårt att skilja nytt från gammalt. Nya lister och foder har frästs som är identiska med de gamla. Golven magiska, men det ser du redan på bilderna.

Snabbfakta
Adress Erik Dahlbergsgatan 9b
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 110 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.955 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hallen

"Jag har väl lagt alldeles för mycket tid på detaljerna, men det är svårt att låta bli när du väl börjat; du vill lite mer hela tiden."

Kapprum

Badrum

"Kompositbänkarna i köket ser ut som marmor, men är betydligt mer praktiska; de tål allt."

Kök

Vardagsrum

"Mina kompisar säger varje gång de kommer hit att det är så stort, men jag vande mig fort."

Sängkammare

Tvättstuga

"Att flytta väggar i ett stenhus är lite klurigt, och jag kliat mig i huvudet mer än en gång kan jag säga."

Allrum - Sovrum

Gården och föreningen

"Gården har blivit riktigt mysig på senare år med sitt gamla gårdshus och cykelgarage."

Omgivning

Mäklaren informerar
Unik våning som under 2016 genomgått en väl genomtänkt välgjord totalrenovering. Ombyggnationer har gjorts där planlösningen har anpassats för att maximera nyttjandet på ett smart och effektivt sätt med bl a kök i ny position, förstorat badrum och effektiviserade tidigare otillgängliga ytor. Till dessa renoveringar hör bl a;
Kök med sobert mörkgrålackerad inredning med en centralt placerad köksö som kökets mitt. Påkostade vitvaror bestående av induktionshäll från Witt med värmezoner placerade på rad för enkel åtkomst. Högt monterad spisfläkt med fjärrstyrning, också från Witt. Kyl och frys från Smeg, side-by-side, med is- och kallvattenfunktion. Varmluftsugn samt micro från Bosch monterade i högskåp. Helintegrerad diskmaskin också från Bosch.
Badrum, även det i en sobert lyxig stil med golv- och väggplattor i två olika grå nyanser mot släta vita väggar. Självklart golvvärme här. Genomgående inbyggda armaturer från Grohe med bl a takdusch i rymlig duschplats med skärm av klarglas. Elektriska handdukstorkar och wc med inbyggd vattencistern.
Nybyggd mini-tvättstuga intill sängkammaren i tidigare klädkammare. Tvättmaskin samt torktumlare från Samsung.
Slipad och hårdvaxoljad ursprunglig fiskbensparkett i vardagsrummet. Övriga rum har fått nya snygga ekgolv från Kährs i enstavsutförande, textilgolv i bio-/sovrum samt klinkersgolv i de mer krävande ytorna.
Bio-/sovrum har takmonterad projektor, fjärrmanövrerad infälld projektorduk i taket samt diskret fast monterat ljudsystem i rummet.
Samtliga elinstallationer i lägenheten är bytta under renoveringen. Snygga kontaktorer, Renova från Eljo, passar bostadens stil galant.
Till lägenheten följer två förråd. ett om ca 9 kvm beläget på vinden och ett om ca 1,5 kvm i källaren.
Visa mer
"Fasaden är lite ruff fortfarande, men det finns planer på renovering, och föreningen har stabil ekonomi och en bra styrelse."

Planritning

Uteplats kök

Uteplats baksida

BOSTAD
Adress
Erik Dahlbergsgatan 9b
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
110 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass F , 148 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.955 kr/mån inkl värme, kallvatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har haft en kostnad om ca 550 kr/mån för hushållsel och varmvatten.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA