Engelbrektsgatan 18, fyra rum och kök

Låt drömmarna ta fart

Här har du hur mycket uppdämd energi som helst att förlösa. Två vackra rum i fil utmed Vätter-horisonten. Huset är solgult redan från början, så även en mulen dag går i gult här. Badrummet nyligen renoverat och i nära nyskick, men i övrigt har lägenheten en äldre standard med många fina detaljer bevarade. Diskreta ornament i taken, fiskbensparkett redan i hallen och en öppenspis av klassiskt snitt. Köket äldre och i behov av renovering, men spara för allt i världen den urtjusiga kryddhyllan.

Du blir medlem i en liten förening, med ett stort 4-familjehus, som ligger med skenande Vätterutsikt precis ovanför Kruthuset och Kroatorpet. Tomten är lika storslagen med fruktträd, odlingslotter, parkeringsplatser och stora öppna gräsytor för spel och lek. Du får din del i trädgården där du kan planera och plantera som du vill. Eller så sitter du kvar på balkongen med en god bok och låter robotklipparen göra vardagsjobbet.

Snabbfakta
Adress Engelbrektsgatan 18
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 83 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.400 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & parkeringsplats
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

8 dagar


Visning 26 januari kl. 13:45 - 14:45
Öppen visning. Välkomna!


Samt 27 januari kl. 12:00 - 13:00
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Inne i hallen märker du snabbt att de flesta gamla detaljer är kvar i original, som dörrar, foder och övrigt listverk."

Genomgångsrum

"Öppna spisen funkar att elda i och kommer både lysa och värma långt in i matsalen."

Matsal

"Vättern i sikte i två riktningar från matsalen, för att inte tala om solnedgångarna. Alltid fina skådespel med ljus och färger när solen sänker sig."

Balkong i väster

Vardagsrum

Kök

"Kökets gamla kryddhylla i glas ska du absolut spara, och ge plats åt även i det nya köket. Eller kanske i hallen?"

Badrum

Sovrum

"Under det halvmoderna golvet i sovrummet ligger troligen det gamla plankgolvet och väntar på bättre tider."

Trädgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan i 1995 men har nu flyttat härifrån. Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Badrummet renoverades för cirka 3-4 år sedan. I samband med detta byttes stammen ner till källarplanet.
Från balkongen som ligger på husets västsida kan man förutom utsikten njuta av solen från lunchtid och fram till sent på kvällen.
Till lägenheten hör en parkeringsplats med uttag för motorvärmare, samt inte mindre än fyra förråd (ett på vinden och tre i källaren). I källaren finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.
Föreningen har delat upp trädgården så att medlemmarna har en del var som disponeras som "sin" del. Varje lägenhet disponerar även en fjärdedel av rabatten som ligger till höger om parkeringsplatserna.
Trappstädning och trädgårdsskötsel sköts enligt schema av de som bor i föreningen. En robotgräsklippare håller gräsmattan i schack.
Lägenheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se. I månadsavgiften ingår grundkostnaden för fiberanslutningen. Mediatjänster beställs separat från valfri leverantör.
Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer i föreningen finns för närvarande. Detta kontrollerat med föreningens styrelse i januari 2020.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Engelbrektsgatan 18
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1937
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
83 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 153 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.400 kr/mån inkl värme, vatten, TV och parkeringsplats
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad och för försäkring cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Brynjan

Bostadsrättsföreningen Brynjan äger fastigheten Jönköping Brynjan 10. På tomten står ett hus som uppfördes 1937.

Föreningen har delat upp trädgården så att medlemmarna har en del var som disponeras som "sin" del. Man tillämpar ett rullande schema för trappstädning, snöskottning samt städning av gemensamma källarutrymmen. Lyckligtvis behöver man inte klippa gräsmattan, detta sköts av en helautomatisk Automower från Husqvarna.

Föreningen har fyra parkeringsplatser, vilket innebär att en parkeringsplats följer med varje lägenhet. Ekonomin i föreningen är mycket god och belåningen väldigt låg, vid utgången av 2018 hade man totala banklån på 917.325 kronor vilket är att anse som mycket bra, speciellt med hänsyn till att huset är i gott skick. Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer i föreningen finns för närvarande. Detta kontrollerat med föreningens styrelse i januari 2020.

Följande renoveringar är genomförda på fastigheten under senare år:
1994 - Byte till 3-glas fönster till de fyra lägenheterna.
1998 - Målning av fasad.
2000 - Dränering runt huset.
2013 - Byte av samtliga takpannor, stuprör etc.
2013 - Renovering av källaren, målning, klinkers på golven.
2016 - Trapphusrenovering inkl. nya lägenhetsdörrar och entrédörr.
2016 - Anläggning av stenkross på gemensamma gångar och p-platserna, utökning av gångplattor utanför huvudentrén, bättring av muren utefter trädgårdsstaketet inkl. garagemuren.

Samtliga lägenheter är anslutna med fiber genom Wetternet för möjlighet till snabba kommunikationstjänster. I månadsavgiften ingår grundavgiften för fiberanslutningen. Varje enskild medlem tecknar sina egna respektive abonnemang för tjänster med valfri leverantör. Se mer på wetternet.se för utbud.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
25 %
Lägenhetsnummer
1002
DOKUMENT
KARTA