Engelbrektsgatan 18, fyra rum och kök

Låt drömmarna ta fart

Här har du hur mycket uppdämd energi som helst att förlösa. Två vackra rum i fil utmed Vätter-horisonten. Huset är solgult redan från början, så även en mulen dag går i gult här. Badrummet nyligen renoverat och i nära nyskick, men i övrigt har lägenheten en äldre standard med många fina detaljer bevarade. Diskreta ornament i taken, fiskbensparkett redan i hallen och en öppenspis av klassiskt snitt. Köket äldre och i behov av renovering, men spara för allt i världen den urtjusiga kryddhyllan.

Du blir medlem i en liten förening, med ett stort 4-familjehus, som ligger med skenande Vätterutsikt precis ovanför Kruthuset och Kroatorpet. Tomten är lika storslagen med fruktträd, odlingslotter, parkeringsplatser och stora öppna gräsytor för spel och lek. Du får din del i trädgården där du kan planera och plantera som du vill. Eller så sitter du kvar på balkongen med en god bok och låter robotklipparen göra vardagsjobbet.

Snabbfakta
Adress Engelbrektsgatan 18
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 83 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.400 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & parkeringsplats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Inne i hallen märker du snabbt att de flesta gamla detaljer är kvar i original, som dörrar, foder och övrigt listverk."

Genomgångsrum

"Öppna spisen funkar att elda i och kommer både lysa och värma långt in i matsalen."

Matsal

"Vättern i sikte i två riktningar från matsalen, för att inte tala om solnedgångarna. Alltid fina skådespel med ljus och färger när solen sänker sig."

Balkong i väster

Vardagsrum

Kök

"Kökets gamla kryddhylla i glas ska du absolut spara, och ge plats åt även i det nya köket. Eller kanske i hallen?"

Badrum

Sovrum

"Under det halvmoderna golvet i sovrummet ligger troligen det gamla plankgolvet och väntar på bättre tider."

Trädgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan i 1995 men har nu flyttat härifrån. Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Badrummet renoverades för cirka 3-4 år sedan. I samband med detta byttes stammen ner till källarplanet.
Från balkongen som ligger på husets västsida kan man förutom utsikten njuta av solen från lunchtid och fram till sent på kvällen.
Till lägenheten hör en parkeringsplats med uttag för motorvärmare, samt inte mindre än fyra förråd (ett på vinden och tre i källaren). I källaren finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.
Föreningen har delat upp trädgården så att medlemmarna har en del var som disponeras som "sin" del. Varje lägenhet disponerar även en fjärdedel av rabatten som ligger till höger om parkeringsplatserna.
Trappstädning och trädgårdsskötsel sköts enligt schema av de som bor i föreningen. En robotgräsklippare håller gräsmattan i schack.
Lägenheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se. I månadsavgiften ingår grundkostnaden för fiberanslutningen. Mediatjänster beställs separat från valfri leverantör.
Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer i föreningen finns för närvarande. Detta kontrollerat med föreningens styrelse i januari 2020.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Engelbrektsgatan 18
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1937
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
83 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 153 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.400 kr/mån inkl värme, vatten, TV och parkeringsplats
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 200 kronor per månad och för försäkring cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
KARTA